Επικαιρότητα

Ο Οικουμενισμός χαιρετά την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ

εικόνα άρθρου: Ο Οικουμενισμός χαιρετά την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Κοινός τόπος όλων αυτών των εκφράσεων συλλυπητηρίων είναι τα οικουμενιστικά φρονήματα των προκαθημένων που ξεπηδούν από κάθε λέξη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ κατακλύστηκαν τα Μέσα από συλλυπητήρια μηνύματα από εκκλησιαστικούς ηγέτες. Άλλοι προερχόμενοι από εδάφη της κοινοπολιτείας, βλ. Αρχιεπισκοπή Καναδά, Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και άλλοι όχι, βλ. Αρχιεπισκοπή Ελλάδας, έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους (ανθρώπινο) αλλά και τον θαυμασμό τους (προκλητικό).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη δραστηριότητα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που έσπευσε να υπογράψει στο βιβλίο των συλλυπητηρίων για την εκδημία της σαν άλλος Πάπας “εξ ονόματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, των επισκοπών του, των ιεραρχών, των κληρικών και των πιστών του που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλα Βασίλεια και στην Κοινοπολιτεία των Εθνών, εκτός τα δικά μας…”

Κοινός τόπος όλων αυτών των εκφράσεων συλλυπητηρίων είναι τα οικουμενιστικά φρονήματα των προκαθημένων που ξεπηδούν από κάθε λέξη. Η Αρχιεπισκοπή Καναδά δεν δίστασε να εξάγει ευαγγελικά μηνύματα από τον βίο της αγγλικανούς μονάρχη, να την υψώσει σε πρότυπο ζωής και να αναγγείλει την εσαεί μνημόνευσή της κατά την ετήσια Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Ευεργέτες της Εκκλησίας του Καναδά. 

Ας θυμίσουμε στον Αρχιεπίσκοπο Σωτήριο ότι οι αιρετικοί δε μνημονεύονται σε ιερές ακολουθίες, αλλά μόνο στο κομποσκοίνι μας. Βέβαια, δεν νομίζουμε να συγκινηθεί από ορθόδοξες νουθεσίες κάποιος που δεν δίστασε να διδάξει ότι η μονολόγιστη ευχή του Ιησού, που κατά τους πατέρες συμπυκνώνει όλη την αντιαιρετική διδασκαλία της Εκκλησίας μας (1), είναι ατελής και ένιωσε την ανάγκη να την αλλάξει και να τη συμπληρώσει! Τα δαιμόνια του Οικουμενισμού ασφαλώς τον πίεσαν και εισηγήθηκαν αυτές τις καινοτομίες και πλάνες! 

Μετριοπαθής όπως πάντοτε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας Ιερώνυμος προτίμησε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την εκδημία της Α.Μ. βασιλίσσης Ελισάβετ Β’ με επιστολή του προς τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ’ και τη βασιλική σύζυγο, μνημονεύοντας και αυτός τη σοφία και την πείρα της βασίλισσας και την πρόσφατη τιμητική επίσκεψη του Καρόλου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ελπίζουμε τις προσευχές του ο Αρχιεπίσκοπος να τις περιορίσει στο κομποσκοίνι του… Την επιστολή του μακαριωτάτου απέστειλε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Τζέιμς Λοτζ, ο διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Ιωάννης Τσούρας, με την παράκληση να τη διαβιβάσει στον βασιλέα.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της και η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων για την κοίμηση της Βασίλισσας Ελισάβετ προς τη Βασιλική Οικογένεια και σε ολόκληρο το Έθνος, ωστόσο δεν έμεινε εκεί. “Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, οι κληρικοί και οι πιστοί της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας εύχονται ο Κύριος να της χαρίζει αιωνία ανάπαυση και να την κατατάξει στους Δικαίους του Θεού. Παρακαλούν τους Ορθόδοξους Χριστιανούς του Ηνωμένου Βασιλείου να κάνουν προσευχή για την ανάπαυση της ψυχής της μακαριστής Βασιλίσσης Ελισάβετ, καθώς και για την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη μακροζωία της Βασιλικής Οικογενείας, των Πολιτικών Αρχών και όλων των κατοίκων των Βρετανικών Νήσων. Εξ ονόματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, των επισκοπών του, των ιεραρχών, των κληρικών και των πιστών του που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλα Βασίλεια και στην Κοινοπολιτεία των Εθνών”. 

Θα έλεγε κανείς ότι καθηκόντως ο Θυατείρων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ζήτησε την προσευχή από το ποίμνιό του, θα έπρεπε όμως να εξηγήσει πώς γίνεται αυτή η προσευχή από πιστούς προς αιρετικούς. Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, απηχεί τις αιρετικές αποφάσεις του Κολυμπαρίου, δηλαδή πως όλες οι αιρέσεις είναι Εκκλησίες που έχουν άμεσα και απτά αποτελέσματα για το ποίμνιο. Εξισώνουν ακόμη τους σεσωσμένους με το Αίμα του Κυρίου πιστούς με τους αιρετικούς, που λόγω της αίρεσης και της απόκλισής τους στερούνται της σωτηρίας. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι πιστοί γι’ αυτούς είναι να προσεύχονται ατομικά να τους κρίνει ο Δίκαιος Κριτής με επιείκεια, με τον νόμο της συνειδήσεως και να τους αφήσουν στην κρίση Του. Αντίθετα οι ταγοί με τέτοιες δηλώσεις παραπλανητικά υπονοούν ότι ένας αιρετικός μπορεί να συγκαταταχθεί με τους Δίκαιους στην αιώνια ανάπαυση της Βασιλείας των Ουρανών. Ποια είναι η ιεραποστολή που κάνουν οι Επίσκοποι αυτοί που βρίσκονται σε περιφέρειες ξένων, αλλοπίστων και ετεροδόξων, όταν εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο; Υπηρετούν τον Θεό και όχι τον κόσμο. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σαν Πατριάρχης του ψεύδους, της αίρεσης του Οικουμενισμού και της πλάνης, όπως είναι φυσικό, πρωτοστάτησε και στις δηλώσεις, αλλά πέρασε δυστυχώς και στις πράξεις, αφού συμμετείχε σε οικουμενιστική επιμνημόσυνη δέηση για την εκλιπούσα. 

Όσον αφορά τις δηλώσεις, μετέβη στο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου του Ηνωμένου Βασιλείου στην Πόλη, όπου έγραψε στο βιβλίο των συλλυπητηρίων για την εκδημία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στα αγγλικά τα ακόλουθα: “Εξ ονόματος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, των επισκοπών του, των ιεραρχών, των κληρικών και των πιστών του που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλα Βασίλεια και στην Κοινοπολιτεία των Εθνών, εκτός τα δικά μας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπάθειά μας προς τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, τον Βασιλικό Οίκο και όλους τους Βρετανούς μετά το θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Όλη η ανθρωπότητα εκτιμούσε πολύ την ηγεσία και τη σοφία της Αυτής Μεγαλειότητας κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς και ιστορικής βασιλείας Της, γεμάτης με πολλές αλλαγές σε όλο τον κόσμο. Καθώς ο κόσμος αναλογίζεται τις αμέτρητες συνεισφορές της και τη διαρκή παρακαταθήκη Της, αναγνωρίζουμε τη σημασία που απέδιδε στην πίστη και τις κοινές μας χριστιανικές αξίες σε ολόκληρη την ζωή και παρακαλούμε τον Ουράνιο Κύριό μας να Της χαρίσει αιώνια ανάπαυση και ειρήνη.”

Δυστυχώς, η όλη αιρετική-οικουμενιστική ανύστακτη δραστηριότητα του Πατριάρχη δεν μας αφήνει να δούμε με καλό λογισμό και ελαφρά τη καρδία τις δηλώσεις του περί κοινών χριστιανικών αξιών και τα τοιαύτα. Η συμμετοχή του δε σε οικουμενιστική επιμνημόσυνη δέηση λίγες μέρες αργότερα επιβεβαιώνει τη στάση μας. 

Τίποτα και κανένας δεν πίεσε τους Προκαθημένους να εκφραστούν με τόσο προκλητικό τρόπο για μια μονάρχη, που ούτε ορθόδοξη είναι, ούτε τόσο άσπιλη και αμόλυντη όσο την παρουσιάζουν. Όποτε το Φανάρι προκαλεί με τις δηλώσεις του (βλέπε την ευλόγηση της επίθεσης του Τουρκικού στρατού στην Αφριν) επιστρατεύει το αφήγημα της μαρτυρικής Μητρός Εκκλησίας σε ξένη και εχθρική χώρα για να καλυφθεί… Τώρα, στην ειρηνική χώρα του Καναδά και όχι μόνο, όπως είδαμε, ποια σκοπιμότητα άραγε ώθησε την τοπική Εκκλησία να συντάξει έναν επαινετικό επικήδειο για μια επίγεια βασίλισσα με δεδομένα μάλιστα όσα εγκλήματα τη βαρύνουν στη συνείδηση του πιστού λαού. Αυτό που τους ώθησε να εκφραστούν έτσι είναι ο Οικουμενισμός, η εκκοσμίκευση και ο γεω-πολιτικός ρόλος που έχουν αποδεχθεί για τον εαυτό τους…

«Θεωρία πράξις επίβασις», έλεγαν οι πατέρες μας, και το ίδιο βλέπουμε να ισχύει και για τη θεωρία και την πράξη της αίρεσης. Από τη θεωρία πάμε αλόγιστα στην πράξη που η εξοικείωσή μας έχει εισηγηθεί… Για τον πιστό απομένει η συνεχής ορθόδοξη κατήχηση, η αγία ανυπακοή και το καταφύγιο της υγιούς Αποτείχισης. Αυτός είναι ο καρπός της χάριτος που καλλιεργούμε στην Κατάνυξη με την έγκαιρη και έγκυρη κατήχηση και ενημέρωση σε θέματα πίστεως. 

(1) Άγιος Μάρκος Ευγενικός. Λόγος θαυμάσιος περί των εμφερομένων τη θεία ευχή ρημάτων ή του “Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού ελέησόν με”, “ Κληρονομίαν”, Τόμος 7, Τεύχος Β΄, Ιούλιος 1975, σ. 349-350. : Τρόπος απορραπίσεως πάσης αιρέσεως κακοδόξων διά των θείων ρημάτων της ευχής.… Στήλη προσευχής ομού και ορθοδοξίας η θεία ευχή…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Καναδά ως αρνητής της Ευχής
Η Ορθοδοξία στα χρόνια της Αποτείχισης [ΒΙΝΤΕΟ 2021]
Αποτείχιση του π. Νικολάου Μανώλη [βίντεο και κείμενο 2017]

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.