Επικαιρότητα

Ο Πατριάρχης στην Εβραϊκή Συναγωγή των Ιωαννίνων

εικόνα άρθρου: Ο Πατριάρχης στην Εβραϊκή Συναγωγή των Ιωαννίνων
του Αχιλλέα Ε.Π.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ορθόδοξος» Πατριάρχης επισκέπτεται Εβραϊκή συναγωγή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανάμεσα στις διάφορες «βόλτες» του Πατριάρχη στα Ιωάννινα, ήταν και η επίσκεψη της εκεί Εβραϊκής Συναγωγής. 

Ο Πατριάρχης δεν θα μπορούσε να πάει ασυνόδευτος. Οπότε με τη συνοδεία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων αλλά και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη επισκέφτηκε την Εβραϊκή Συναγωγή της οποίας οικοδεσπότης ήταν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας. Ο Δήμαρχος των Ιωαννίνων ξενάγησε τον Πατριάρχη στον χώρο δείχνοντάς του και τις μαρμάρινες πλάκες που αναγράφονται τα ονόματα των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλα όσα θα άκουσε ο Πατριάρχης από την ξενάγηση του Δημάρχου, θα του ήταν ήδη γνωστά μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Ορθόδοξος» Πατριάρχη επισκέπτεται Εβραϊκή συναγωγή. Μην ξεχνάμε πως ο ίδιος στην ομιλία του στην Εβραϊκή Συναγωγή «Park East Synagogue» στη Νέα Υόρκη το 2009 είχε εκφραστεί με τα παρακάτω λόγια: «Εὐλογημένη συναγωγή… Ἔχουμε μόνο κοινά σημεῖα, πού μας ἑνώνουν, ὅπως οἱ ἱερές Γραφές, πού λατρεύουμε, οἱ Πατριάρχες καί οἱ Προφῆτες, πού τιμοῦμε…»

Θέλοντας να δώσει το στίγμα του Πατριάρχη της ενότητας, άφησε το μήνυμά του στο βιβλίο των επισκεπτών της Συναγωγής. Ωστόσο, το γεγονός ότι το όνομά του θα μείνει στην ιστορία και θα τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους μεγαλύτερους αιρετικούς Πατριάρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, φαίνεται πως τον αφήνει αδιάφορο, όπως και το ότι έχει παρασύρει μαζί του τόσες ψυχές με τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Πλέον οι οικουμενιστικές του δράσεις μπορεί να θεωρούνται δεδομένες και προβλέψιμες. Η παθητικότητα του κλήρου και του λαού μπροστά σε αυτές εγείρει μεγαλύτερη ανησυχία. Δεν είναι δυνατόν να μην αντιδρά κανείς!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, «Οικουμενιστών λεχθέντα και πραχθέντα Α΄» (Μέρος 4ον)

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.