Επικαιρότητα

Ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας εόρτασε αγγλικανικώς το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ 

εικόνα άρθρου: Ο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας εόρτασε αγγλικανικώς το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ 
του Αγαθώνικου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο θυμόσοφος λαός για να περιγράψει τον άνθρωπο που σπεύδει να παρεισφρήσει σε κάθε σημαντικό γεγονός λέει χαριτωμένα: “όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την προηγούμενη εβδομάδα η Αγγλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Βρετανική κοινοπολιτεία εόρτασαν τα 70 χρόνια βασιλείας της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ. Οι εορτασμοί της  επετείου, που οι Άγγλοι ονόμασαν πλατινένιο Ιωβηλαίο, κορυφώθηκαν μεταξύ 3 και 5 Ιουνίου.

Στις 3 Ιουνίου στον αγγλικανικό καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου έλαβε χώρα η αγγλικανική λειτουργία (sic) με την παρουσία της Βασιλικής οικογένειας, Άγγλων πολιτικών, λοιπών επισήμων και θρησκευτικών λειτουργών άλλων δογμάτων.  Ανάμεσα σε αυτούς, στις πρώτες θέσεις και δίπλα στον καθολικό επίσκοπο, το παρόν έδωσε και ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας!

Ο θυμόσοφος λαός για να περιγράψει τον άνθρωπο που σπεύδει να παρεισφρήσει σε κάθε σημαντικό γεγονός λέει χαριτωμένα: “όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”. Δυστυχώς, η ολίγον αφελής πλην όμως συμπαθής Βασίλω είναι ασυγκρίτως πιο σοβαρή από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες της Αμερικής και Ευρώπης που με τις πράξεις τους έχουν διαλύσει κάθε φραγμό και όριο μεταξύ Ορθοδοξίας και αίρεσης, μεταξύ Ορθοδοξίας, καθολικισμού, αγγλικανισμού, προτεσταντισμού και δεν συμμαζεύεται. Μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις και η φωτό του Επισκόπου Θυατείρων δίπλα στον παπικό καρδινάλιο και εντός του Αγγλικανικού ναού δεν σβήνει ούτε με χίλια ορθόδοξα κηρύγματα. 

Ειδικά ο συγκεκριμένος Ιεράρχης τον τελευταίο καιρό είναι δραστήριος στις σχέσεις του με ετεροδόξους και αλλοδόξους. Δυστυχώς Ευρώπη και Αμερική λειτούργησαν ως χωνευτήρι ορθοδοξίας και αίρεσης με τους ορθοδόξους ιερωμένους να παίζουν το ρόλο του καταλύτη στην μετατροπή του ορθόδοξου ποιμνίου τους σε πνευματικό χυλό. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Εγκωμιαστικές κακοδοξίες made in Thyateira
Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Οικουμενιστική τελετή στο Παπικό ναό του Πανεπιστημίου St Mary’s του Λονδίνου
– Ανακήρυξη Αρχιεπ. Θυατείρων σε Συμπρόεδρο του Συνδέσμου Αγγλικανικής Κοινωνίας και Ανατολικών Εκκλησιών (AECA)
– Ο Θυατείρων Νικήτας στην Κοινότητα Αρχαγγέλου Μιχαήλ Margate

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.