Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο βολικός θεός του οικουμενισμού

εικόνα άρθρου: Ο βολικός θεός του οικουμενισμού
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Μεγαλύτερη τραγωδία από έναν σεισμό και ένα ναυάγιο είναι η απιστία, η πλάνη και η αίρεση


Τα πράγματα έχουν αλλοτριωθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό που μοιάζει να έχει χαθεί και ένα κάποιο στοιχειώδες μέτρο.

Με κοσμική ματιά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών γεγονότων και σαστίζουμε από τον πόνο και τη φρίκη. 

Μετά αναλαμβάνουν τα κανάλια να ποδηγετήσουν τους τηλεθεατές τους και να χειραγωγήσουν την κοινή λογική. 

Πρόθυμα προσφιλή τηλε-λαχανικά από διάφορες κάστες στηρίζουν  τα ΜΜΕ με το αζημίωτο.

Έτσι βλέπουμε λαθρεμπόρους ψυχών να στοιβάζουν ανθρώπους σε σαπιοκάραβα και, όταν επισυμβεί το μοιραίο, βλέπουμε να μην κινητοποιούνται όλες οι αρμόδιες αρχές για τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών για οριστική πάταξη του φαινομένου. Αντίθετα βλέπουμε αποσβολωμένοι:

  • Πολιτικούς να κάνουν πασαρέλα, για να υποστηρίξουν τον ανεξέλεγκτο λαθρεποικισμό
  • Ακαδημαϊκούς να κουνάνε το δάχτυλο στις ηθικές αξίες του Νεοέλληνα, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τις σφαγές και τους βιασμούς σαν συνωστισμό και τη γενοκτονία των Ποντίων σαν ένα απαράδεκτο αφήγημα που δεν προάγει τη συμφιλίωση των λαών.  
  • Θεολόγους να κατακεραυνώνουν όσους ορθόδοξους φοβούνται τις πολιτικές απροκάλυπτης ισλαμοποίησης της χώρας. 
  • Πατριάρχες και Αρχιερείς να εύχονται σε αλλοθρήσκους τον Παράδεισο και να τελούν τρισάγια για τις ψυχές των αλλοπίστων. 

Από όλο αυτό το γαϊτανάκι του παραλογισμού θα πρέπει να απομονωθεί η στάση των Επισκόπων.

Πολιτική ορθότητα σε ζητήματα ΠΙΣΤΕΩΣ δεν υπάρχει. 

Υπάρχουν ανάξιοι ποιμένες, λυκοποιμένες δηλαδή, που σε κάθε περίσταση και με κάθε ευκαιρία αδιαφορούν για τα πραγματικά περιστατικά και βρίσκουν την ευκαιρία να περάσουν τις αιρετικές τους διδασκαλίες περί ενότητας εν αγάπη, όποια και αν είναι η πίστη μας. 

Ο συμβολισμός της εικόνας ενός Πατριάρχη που παρακάθεται σε Ιφτάρ και εύχεται δημοσίως για τα θύματα του τραγικού σεισμού στην Τουρκία, που στην πλειοψηφία τους ήταν μουσουλμάνοι, να τους αξιώσει ο Θεός τον Παράδεισο, αποτελεί μέγιστη εκτροπή. 

Το μήνυμα που περνάει είναι πως ένα ενδεχόμενο τραγικό τέλος ξεπερνά την πίστη που είχαμε όσο ήμασταν εν ζωή. Ξεπερνά την ευθύνη μας να πιστεύουμε στον μόνο αληθινό Θεό που οδηγεί στον Παράδεισο, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. 

Ο συμβολισμός της εικόνας του Μητροπολίτη Μεσσηνίας να τελεί τρισάγιο σε αλλόθρησκους μπερδεύει τον πιστό λαό. 

Η σύγχυση προκαλείται, γιατί είτε δεν ξέρουν οι Αρχιερείς, και αυτό είναι επικίνδυνη άγνοια, είτε γνωρίζουν πολύ καλά και παίρνουν την πρωτοβουλία να πράξουν κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων. 

Δικαιολογημένα θα οδηγηθεί η σκέψη των τηλεθεατών πως δεν έχει σημασία σε τι θεό πιστεύει κανείς, αρκεί να είναι καλός άνθρωπος.

Αυτή είναι και η κεντρική μασονική επιδίωξη, ο φαρδύς δρόμος που θα προετοιμάσει τον δρόμο του Αντιχρίστου: Να τεθεί ο ανθρωπισμός πάνω από τα δόγματα της πίστεως. 

Αυτή είναι η παναναίρεση του οικουμενισμού στην Ορθοδοξία, ο θρησκευτικός συγκρητισμός. 

Υπάρχει Ορθόδοξη αντίσταση σε τούτη την εκτροπή και λέγεται ευλογημένη, ιεροκανονική και αγιοπατερική Αποτείχιση από την αίρεση – διακοπή μνημόνευσης αιρετικών και αιρετιζόντων Αρχιερέων και κληρικών. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.