Παναγιώτα Κεμανετζή

ΟΑΚ: Μαθήματα παν-αιρετικής εξωστρέφειας

εικόνα άρθρου: ΟΑΚ: Μαθήματα παν-αιρετικής εξωστρέφειας
Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Νέα υπερατλαντική συνεργασία με όχημα την πράσινη ανάπτυξη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις απαιτήσεις της Νέας Εποχής ανταποκρίθηκε με ευλάβεια η Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, καθώς στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με ίδρυμα του εξωτερικού: αυτήν με το Michigan Interfaith Power & Light στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα αυτό, που τελεί υπό την επίβλεψη του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας -παράρτημα της ΟΑΚ για την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος- αποτελεί μια καινοτόμο δράση με φόντο την ενεργειακή κρίση. Συγκεκριμένα, στόχο έχει να αντισταθμίσει τους ρύπους που παράγονται από τις εναέριες πτήσεις προς την Κρήτη, επενδύοντας σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά, και μετατρέποντας το περιβάλλον γύρω από την ΟΑΚ σε πιο φιλικό και λιγότερο επιβαρυμένο ενεργειακά. 

Το φωτοβολταϊκό σύστημα θα τοποθετηθεί στις οροφές του ιδρύματος της ΟΑΚ με σκοπό την έμπρακτη συνεισφορά του στην πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στη σύμπραξη με το οικουμενικό πατριαρχείο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παγκοσμίως.

Η ιστοσελίδα στην οποία τόσο οι σύνεδροι όσο και άλλοι μπορούν να καταθέσουν ένα χρηματικό ποσό για την υλοποίηση των δράσεων αυτών είναι η εξής: www.miipl.org

Βρίσκοντας το λάθος στην εικόνα:

Είναι γνωστό ότι η ΟΑΚ υπήρξε η διοργανώτρια εταιρεία της ψευδοσυνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων. Είναι, επίσης, γνωστό ότι πρόσκειται φιλικά στο Πατριαρχείο, το οποίο ασχολείται εντατικά με την προστασία του περιβάλλοντος (άλλωστε, αυτή αποτελεί ένα από τα οχήματα της κυριαρχίας της Παγκόσμιας Τάξης Πραγμάτων επί της γης). 

Εκείνο που δεν έγινε ευρέως γνωστό ακόμα είναι ότι το Michigan Interfaith Power & Light ιδρύθηκε από μια ομάδα διαφόρων θρησκευτικών ηγετών το 2002 και, μέχρι σήμερα, τα μέλη του, που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο και τους συνέδρους, προέρχονται από διάφορα χριστιανικά δόγματα και θρησκείες. 

Έτσι, ενώ σε πρώτη ανάγνωση προβάλλεται η εξωστρέφεια της Ορθοδοξίας και σε άλλες χώρες, στην ουσία πρόκειται για χείρα φιλίας και συνεργασίας προς ένα ακόμα διαθρησκειακό κέντρο.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα που αναρτάται σχετικά με τις δωρεές των συνέδρων, γίνεται σύσταση «υπευθυνότητας» (άλλος ένας νεοταξικός όρος που έπαιξε στα ΜΜΕ) στους αφιχθέντες στο συνεδριακό κέντρο, ώστε να ‘ξεχρεώσουν’ την ατμοσφαιρική ρύπανση που δημιούργησαν μέσω πτήσης, δίνοντας ό,τι προαιρείται ο καθένας, από 25 ευρώ και άνω. 

Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, δηλαδή, την επένδυση του ιδρύματος σε οικολογικά συστήματα την χρεώνονται και άλλοι πολίτες εκτός των παραγόντων της ΟΑΚ.

Και ένα τελευταίο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε: Γιατί προβλήθηκε ως κύριος λόγος επενδύσεων στην πράσινη ενέργεια ειδικά η αύξηση του αριθμού των πτήσεων, όταν αυτή καταλάμβανε -το 2019- το 3% της συνολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης (το 2022, σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, πήγε στο 13%) και μέχρι και σήμερα δεν αποτελεί τον μοναδικό ρυπογόνο παράγοντα της ατμόσφαιρας; Γιατί δεν αναφέρονται πουθενά οι ευθύνες των βιομηχανικών ζωνών και των εταιρειών που, λειτουργώντας εντατικά, παράγουν ποσότητες ρύπων σε αέρα, νερό και γη; Πού υπάρχει η ευθύνη των αεροπορικών, ναυτιλιακών εταιρειών ή αυτοκινητοβιομηχανιών για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος; 

Ας αποτελέσουν τα παραπάνω στοιχεία τροφή για περαιτέρω κριτική σκέψη, γιατί είναι φανερό ότι οι καιροί είναι πονηροί και η ανθρωπότητα δέχεται επίθεση κατά μέτωπο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πράσινος ή αγιος ο Βαρθολομαίος _οικουμενιστικά πρασινα άλογα και πράσσειν άλογα 
Ο Πατριάρχης βάφτηκε πράσινος 
Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει ο Πάπας με αφορμή  μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.