Ελένη Καμπούρη

Οι αλαλαγμοί των παιδιών στην Αγια Σοφιά

εικόνα άρθρου: Οι αλαλαγμοί των παιδιών στην Αγια Σοφιά
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι αλαλαγμοί και οι τσιρίδες του μουεζίνη μπορεί να είναι εκκωφαντικοί αλλά πάντα θα προσπαθούν να καλύψουν το ελληνορθόδοξο πνεύμα το οποίο είναι κυρίαρχο παντού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αύγουστος για τους ορθόδοξους χριστιανούς σημαίνει απόδοση τιμής στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Με παρακλήσεις αποδίδουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας στην Παναγία. Κάπου αλλού όμως την ίδια στιγμή αντί για παρακλήσεις γίνονται προκλήσεις χωρίς λογική και χωρίς όρια.

Η είδηση

Δημοσίευμα αναφέρει ότι “Εικόνες που προκαλούν οργή περιλαμβάνει βίντεο από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, όταν εκατοντάδες παιδιά κραυγάζουν το γνωστό ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου άκμπαρ». Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της «Συνάντησης θερινών σχολείων Αγία Σοφία», που διοργάνωσε το ίδρυμα TÜGVA ( Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας) στο οποίο αναφέρεται πως έχει διοικητική θέση ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του προέδρου της Τουρκίας”. Πρόκειται για ενέργειες όπου υποκινούν μικρά παιδιά σε επιθετικές συμπεριφορές και γεμίζουν με φανατισμό τις ψυχές τους.

Και σαν να μην ήταν αρκετή αυτή η πράξη, ο τούρκος ηγέτης με πομπώδη, υπερφίαλο και αλαζονικό τρόπο διαφημίζει την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί “γράφοντας στο ένα από τα δύο βιβλία, υπενθυμίζοντας πως με προεδρικό διάταγμα στις 10 Ιουλίου του 2020 διασφαλίστηκε η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος…πρόκειται για δύο ειδικές εκδόσεις καθώς και στο ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας”. Οι δηλώσεις του τούρκου ηγέτη όπως περιγράφονται στο δημοσίευμα, “προκαλούν οργή” και φανερώνουν ότι η τουρκική κυβερνητική πολιτική κατακτά και δεν δημιουργεί (το τζαμί της Αγίας Σοφίας που αποτελεί σύμβολο νίκης, μιας κατάκτησης που άνοιξε και έκλεισε μια εποχή…).

Αίσθημα μειονεξίας

Μη μπορώντας λοιπόν οι ίδιοι να δημιουργήσουν κάτι τόσο μεγάλο και αξιόλογο, οικειοποιούνται τα ξένα προς αυτούς στοιχεία και μνημεία της ελληνορθόδοξης παράδοσης. Διαχειρίζονται με καταστροφικό τρόπο αυτό το θαυμαστό αρχιτεκτόνημα, κάτι το οποίο αποδεικνύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο την βαρβαρότητά τους. Χάνουν την ψυχραιμία τους και χρησιμοποιούν ακόμη και μικρά παιδιά για να εντυπωσιάσουν τον πολιτισμένο κόσμο. Είναι γνωστό εξάλλου ότι δημοσκοπικά η κυβέρνηση Ερντογάν καταρρέει γι’ αυτό και επινοεί αυτά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Πρόκειται για ενέργειες που ξεχυλίζουν “πολιτισμό”, φανερώνουν τον πανικό τους, τα ελλείμματα και την ανεπάρκειά τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα τίποτα δεν τους ανήκει και ό,τι και αν κάνουν εκεί μέσα, τα πάντα μυρίζουν Χριστό και Ορθοδοξία. Οι αλαλαγμοί και οι τσιρίδες του μουεζίνη μπορεί να είναι εκκωφαντικοί αλλά πάντα θα προσπαθούν να καλύψουν το ελληνορθόδοξο πνεύμα το οποίο είναι κυρίαρχο παντού.

Ο ύπνος των νεοελλήνων

Όσο λοιπόν εμείς κινούμαστε άνευρα και συνεχίζουμε την ανοικοδόμηση τζαμιών, κάποιοι άλλοι βεβηλώνουν τα χριστιανικά μνημεία και εκμαυλίζουν τις συνειδήσεις των μουσουλμάνων νέων, μέσα από μία εκπαίδευση και από πρακτικές, που ο Δυτικός κόσμος έμαθε από τις τρομοκρατικές φιέστες του ISIS, με κίνδυνο τέτοιες ενέργειες να δημιουργήσουν εκκολαπτήρια μελλοντικών τρομοκρατών.

Μέχρι όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανεκτικότητά μας απέναντι στο τουρκικό παραλήρημα μας επιφυλάσσει ένα ζοφερό μέλλον, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και τη δική μας ευθύνη.

Πως να δικαιολογηθούν οι εκδρομές αναψυχής σε αυτήν την Τουρκία; Ποιος ο ρόλος της χρηματοδότησης των Τουρκικών σειρών και παραγωγών στην Ελληνική τηλεόραση;

Τελικά ποιον εξυπηρετεί το να παράγουμε παιδεία που μετατρέπει τα ελληνόπουλα σε ψυχές χωρίς Χριστό και Ελλάδα; Και κυρίως ποιός θα εμποδίσει μερίδα των εκκλησιαστικών ηγετών και θεολόγων-θολολόγων να προμοτάρουν στα σχολικά εγχειρίδια την ατελείωτη ισλαμολαγνεία τους; Πρέπει να αγαπήσουμε την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας και να μην την αφήσουμε να διαλυθεί ή να ξεπουληθεί.

Η Ελλάδα της παρακμής και της παραπλάνησης είναι προ των πυλών και όλο αυτό εγκυμονεί κινδύνους και συνέπειες για όλους μας. Μέχρι να ξυπνήσουμε, τα ελληνικά ιδεώδη θα έχουν ήδη πάει περίπατο μαζί με την προδοσία της Πίστεως. Μήπως θέλει κανείς ένα κοράνι δώρο για καλύτερη επιμόρφωση; Ίσως μπορούν να του το χαρίσουν κάποιοι αρχιερείς μας. Και ο νοών νοείτω….

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
Ύπνος βαθύς και ατάραχος
Νεκτάριος Δαπέργολας, Η Αγιά-Σοφιά, ο Ερντογάν και μια ακόμη ευκαιρία αφύπνισης
Η Αγία Σοφία είναι μόνο η αρχή

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.