Σοφία Μακεδονοπούλου

Οικουμενιστικός καρκίνος στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

εικόνα άρθρου: Οικουμενιστικός καρκίνος στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Προσκλητήριο προς τις παραδοσιακές ορθόδοξες δυνάμεις της χώρας να πάρουμε πίσω τα ιερά μας προσκυνήματα…

 Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι γνωστή η πολύ στενή σχέση που έχει η Μόνη Βλατάδων με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, διοικητικά και πνευματικά. Ωστόσο, νομίζουμε ότι δεν έχει αναδειχθεί αρκετά ο ύπουλος οικουμενιστικος ρόλος που διαδραματίζει στην πνευματική ζωή της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Δεν θα παραθέσουμε λεπτομερείς αναφορές περί της Μονής, είναι διάχυτες στο διαδίκτυο. Διαβάζουμε εδώ ότι το μοναστήρι πρέπει να ιδρύθηκε αμέσως μετά την ενθρόνιση του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, όταν οι μαθητές του, ιερομόναχοι Δωρόθεος και Μάρκος Βλατής ( εξού και Βλατάδων), γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη με κρητική καταγωγή, είχαν εγκατασταθεί στην πόλη, ίσως το 1351. Είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, λόγω και της θεολογίας για το άκτιστο φως της Μεταμορφώσεως, που διαμόρφωσε ο δάσκαλος τους, Άγιος Γρηγόριος.

Χορηγός της Μονής υπήρξε η αυτοκράτειρα Άννα Παλαιολογίνα, η οποία αφού είχε πεθάνει ο σύζυγος της Ανδρόνικος Γ’, εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη μετα την επικράτηση και το θρίαμβο του ” Ησυχασμού”, του οποίου ηγούνταν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Ήταν η εποχή που οι Παλαιολόγοι επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για την τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος του λαού, το οποίο συνέβαλε στην απαραίτητη ενότητα για την αντιμετώπιση των σοβαρών κινδύνων που απειλούσαν τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ωστόσο η Μονή είναι γνωστή για το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, το οποίο ιδρύθηκε το 1965 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα και αποτελεί Θεολογικό Επιστημονικό Ίδρυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με σημαντική βιβλιοθήκη. Ήδη το στοιχείο της ίδρυσης του από τον αποδεδειγμένα οικουμενιστή- μασώνο Αθηναγόρα δείχνει την ταυτότητα του Ιδρύματος …

Αλλού διαβάζουμε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως έχει ως πάγιο στόχο την καλλιέργεια “του καλλικάρπου δένδρου της πατερικής σοφίας”. Εκλαμβάνοντας τον στόχο αυτό ως οφειλή και χρέος, προχώρησε στην ίδρυση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Το Πατριαρχείο πιστεύει ότι με την έρευνα, τη μελέτη και τη σπουδή των συγγραμμάτων των Πατέρων της Εκκλησίας θα προσφέρει μεγάλη ωφέλεια στο πλήρωμα της Εκκλησίας και στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να ενισχύει ακόμη περισσότερο τη διαφαινόμενη από καιρό στροφή του χριστιανικού κόσμου στις πηγές των δογμάτων και αξιών του ανατολικού Χριστιανισμού.

Εύλογα αναρωτιόμαστε αν υπηρετεί και σήμερα η Μόνη Βλατάδων και το περίφημο Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με τους συνεργάτες του και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, τον ησυχασμό, την υπόθεση της πίστεως και την τόνωση του θρησκευτικού αισθήματος του λαού. Συμβάλλει στην απαραίτητη εν Χριστώ  ενότητα, ώστε να αντιμετωπίσει ο σημερινός ελληνισμός τους σημερινούς πάμπολλους κινδύνους; Ή μήπως είναι ένας οικουμενιστικός διαβρωτικός οργανισμός διάλυσης και αποσύνθεσης του λαού; Διασώζει τους Αγίους Πατέρες, για να τους κάνει υπακοή ή για να πουλάει μούρη και να συντηρείται στο συστημικό κατεστημένο; Όλος ο νεοταξικός εσμός προελαύνει από εκεί.

 Μήπως, ακόμη χειρότερα, διασώζει Πατέρες και πηγές υποκινούμενη από έναν ριζοσπαστικό οίστρο, για να τους διαστρεβλώνει; Και έπειτα να τους εμπορεύεται με τη Δύση στο μεγάλο αλισβερίσι της μασονοκίνητης Οικουμενικής Κίνησης; Μήπως είναι εφιαλτικά  επικίνδυνο για την υπόθεση της πίστεως το να είναι αφημένες οι πηγές των πατερικών μας κειμένων στα χέρια του μασονοκίνητου Οικουμενικού Πατριαρχείου;

Συνεργασία Π.Ι.Π.Μ. και Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Το πόσο μασονοκίνητο είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο το έχει αποδείξει περίτρανα ο π.Σεραφείμ Ζήσης στις πολύτιμες ομιλίες του. Για το πόσο μάλιστα η μασονία έχει διαβρώσει τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει μιλήσει επίσης σε αποκαλυπτική του ομιλία, αποδεικνύοντας πως η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης συνδέεται με τη μασονία. Παρακαλώ διαβάστε το κείμενο που συνοδεύει την ομιλία, είναι πολύ αποκλυπτικά τα όσα λέγει εκεί ο π.Σεραφείμ!

Αυτό που δεν ξέραμε είναι πως το Ίδρυμα Πατερικών Μελετών της Μονής Βλατάδων συνδέεται με την Φιλόπτωχο Αδερφότητα Θεσσαλονίκης. Το πληροφορήθηκε από τα σόσιαλ (fb) του ιδρύματος, όπου φιλοξενείται μια ανακοίνωση συλλυπητηρίων για την ξαφνική εκδημία του καθηγητή Λεωνίδα Παπαδόπουλου, που ήταν Πρόεδρος της Αδελφότητας και μέλος του Δ.Σ του Π.Ι.Π.Μ. 

Διαβάζουμε εκεί ότι: ο εκλιπών υπηρέτησε με απόλυτη αφοσίωση και δημιουργικό πνεύμα τους σκοπούς της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, ως πρόεδρος της και εμπνευστής του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, κατέστη δε πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων και του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών σε ποικίλες δράσεις και συνεργασίες, που αποτυπώθηκαν στο Κοινό Μνημόνιο Συνεργασίας που συνυπέγραψε με τους δύο σημαντικούς αυτούς φορείς του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θεσσαλονίκη. Σε αναγνώριση της διαρκούς και πολυσήμαντης προσφοράς του, η ΑΘΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος του απένειμε στις 2.1.2022 το πατριαρχικό οφφίκιο του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της ΜτΧ Εκκλησίας.

Συνεργασία Π.Ι.Π.Μ. και Α.Π.Θ.

Σύμφωνο Συνεργασίας εξάλλου έχει υπογραφεί μεταξύ του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και του (Οικουμενιστικού- ο κόσμος το’ χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι) Α.Π.Θ., το οποίο προβλέπει την πρόσβαση του επιστημονικού προσωπικού και των φοιτητών του ΑΠΘ στις ειδικές συλλογές του ΠΙΠΜ και της βιβλιοθήκης του, την ευρύτερη συνεργασία στο πεδίο των Ψηφιακών Aνθρωπιστικών Σπουδών, την πρακτική άσκηση φοιτητών του ΑΠΘ στο ΠΙΠΜ, καθώς και την εκπόνηση διπλωματικών εργασιών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με βάση το πλούσιο για την ιστορία της Θεσσαλονίκης αρχείο της Μονής Βλατάδων και του ΠΙΠΜ. Περιλαμβάνει, επίσης, την ενσωμάτωση του οnline καταλόγου της Βιβλιοθήκης του ΠΙΠΜ (31.000 τίτλοι βιβλίων και 2.500 τίτλοι παλαιτύπων) στον online κατάλογο του ΑΠΘ και την ψηφιοποίηση του επιστημονικού περιοδικού «Κληρονομία» (40 τόμοι) κ.ά.

Εννοείται ότι οι επισκέψεις και τιμές του Πατριάρχη στη Μονή δίνουν και παίρνουν.

Βαμμένη και στο αίμα του Ουκρανικού Κακοκεφάλου η Μόνη Βλατάδων.

Πώς ήταν δυνατόν να μην συμμετέχει η πιστή και υπάκουη στον πνευματικό της πατέρα αυτή θυγατέρα και στο εκκλησιολογικό ανοσιούργημα της Ουκρανίας! Οι ίδιοι οι σχισματικοί Ουκρανοί μας πληροφορούσαν τότε (και ευχαριστούμε την Κατάνυξη για το αρχείο της) πως στις 25 και 26 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία. Στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, στις 25 Ιουλίου 2019, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Ηγούμενος της οποίας είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος. Στην επίσκεψη εκείνη η Θεσσαλονίκη και τα περίχωρα αλώθηκαν κανονικά από την σχισματο-αίρεση, μιας και εφορμώντας από τη Μονή ακολούθησαν συναντήσεις με τους γνωστούς πρόθυμους, προσκυνήματα, τρισάγια και συλλείτουργα, σε έναν αγώνα δρόμου ποιος θα φανεί πιο πιστός και υπάκουος!  

Ιδιαίτερης σημειολογικής σημασίας η τέλεση τρισάγιου από τους σχισματικούς στον τάφο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονος Β’, με την ευλογία του κ Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας Β’ ήταν ένας Ιεράρχης της παλαιάς φρουράς, παλαιάς κοπής, όπως γνωρίζουμε και όπως μαρτυρά και ο π. Σεραφείμ εδώ. 

Αναφανδόν υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας 

Αναμενόμενο φυσικά να τηρήσει η Μόνη και όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία την γραμμή της υπακοής στον Πατριάρχη. Αλλά δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, στην υλική και ηθική συμπαράσταση, στην αποστολή π.χ. ανθρωπιστικής βοήθειας εκεί, αλλά με υπερβάλλοντα ζήλο έπαιξε το ρόλο της “ουκρανικής κοινότητας”, τρόπον τινά, χωρίς να είναι. Όλοι οι Ουκρανοί που ζουν στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Ουκρανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Vadim Slabuk, μαζεύτηκαν στη Μονή Βλατάδων και με δάκρυα στα μάτια  προσευχήθηκαν για τη χώρα τους, απευθυνόμενοι τόσο στον Θεό όσο και στην παγκόσμια πολιτική ηγεσία, ζητώντας βοήθεια για το λαό τους και κατονομάζοντας τον Πρόεδρο Πούτιν ως Ναζί.

Όταν κομμάτιαζε ο Οικουμενικός Πατριάρχης την Ουκρανική Εκκλησία ως τον τελευταίο και μόνο πυλώνα της ειρήνης και της ενότητας στην περιοχή, πού ήταν όλοι αυτοί; Ντροπή που τυφλωμένοι από τα καλούδια της Δύσης  δεν βλέπουμε τους ηθικούς αυτουργούς των δραμάτων που συντελούνται και συναγελαζόμαστε και συμπροσευχόμαστε μαζί τους!

Μονή Βλατάδων και Εκπαίδευση

Λυπούμαστε που είμαστε οι πρώτοι, και μόνοι ίσως, που θα καταγγείλουμε τη Μονή Βλατάδων και το Π.Ι.Π.Μ. ως εκμαυλιστές της μαθητιώσας νεολαίας της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας. 

Ως πολιτιστικός φορέας, κρατικοδίαιτος(;) εν πολλοίς, το Ίδρυμα αυτό έχει πρόσβαση στην παρεχόμενη εκπαίδευση καθώς τέσσερα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών έχουν εγκριθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ. για τους/τις μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων, των εργαστηρίων των δεξιοτήτων αλλά και στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Να αναφέρουμε δειγματοληπτικά μόνο ότι στο πρώτο από αυτά τα προγράμματα τα παιδιά καλούνται να φτιάξουν ένα πάρκο και να του δώσουν το όνομα του  Πατριάρχη Βαρθολομαίου…..

Στα πλαίσια μάλιστα αυτών των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία πραγματοποιούνται και επισκέψεις/ ξεναγήσεις στη Μονή Βλατάδων! Τι υπέροχα θα μου πείτε! Έξοχη εκδρομή με θέα όλη την πόλη! Το πρόβλημα είναι ότι στην επίσκεψη αυτή οι μαθητές καλούνται να ακούσουν από τους υπεύθυνους των πολιτιστικών προγραμμάτων (έχουν ονοματεπώνυμο!) όλη την οικουμενιστική προπαγάνδα του αιρετικού Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από το ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και ότι ο Καζαντζάκης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο λατρεύεται ως Άγιος (φρίξον Ήλιε!), μέχρι ότι ο Πατριάρχης είναι υπέρ της χειροτονίας των γυναικών, όπως γίνεται και σε άλλα δόγματα (ακόμη και λεσβιών)… Είναι θέμα χρόνου και οι χειροτονίες των γυναικών, λοιπόν…

Τα καταγράφουμε αυτά σαν ρεπορτάζ και σαν επικαιρότητα, με καθημερινό αγώνα πνευματικό και κόπο, με την πεποίθηση ότι μια μέρα όλοι αυτοί οι φορείς του Οικουμενισμού,που δρουν εις βάρος της πίστης, της πατρίδας και του Έθνους, θα καταδικαστούν και συνοδικά αλλά και από κοσμικά δικαστήρια. Όταν μια μέρα συνέλθει Σύνοδος και καταδικάσει σαν αίρεση και παναίρεση εγκληματική τον Οικουμενισμό, όλοι αυτοί θα λογοδοτήσουν τόσο για  εκκλησιαστικά – πνευματικά εγκλήματα, όσο και πολιτικά (σαν πολίτες) απέναντι στο Σύνταγμα, που επιτάσσει ελληνορθόδοξη την παρεχόμενη παιδεία, και τους νόμους.

Προσκλητήριο όλων των παραδοσιακών ορθοδόξων δυνάμεων του τόπου

Καλούμε, λοιπόν, όλες τις παραδοσιακές ορθόδοξες δυνάμεις του Έθνους (που οι περισσότεροι έχουν θητεύσει στα ποδαράκια του π.Θεόδωρου Ζήση) να συνέλθουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τους κανόνες. Ας θέσουν προ των ευθυνών τους τους επισκόπους τους, κι αν δεν διορθωθούν σε συγκεκριμένα ζητήματα να πάψουν να τους μνημονεύουν, όπως ορίζουν οι ιεροί κανόνες! Είναι χρέος τους να προχωρήσουν στο ιερό διάβημα! Δεν είναι ανάγκη να περιμένουν το κοινό Ποτήριο, όπως λένε, αφού προηγήθηκε η ψευδοσύνοδος της Κρήτης, όπου αναγνωρίστηκαν εκκλησιαστικά οι αιρέσεις! Έτσι ώστε να προκληθεί μία Οικουμενική Σύνοδος, να καταδικάσει τον Οικουμενισμό και να πάψει πια αυτό το κακό, αυτός ο καρκίνος και αυτή η εκτεταμένη μόλυνση. 

Να πάψουν πια οι Οικουμενιστές να διαφεντεύουν το ζωτικό μας χώρο, την πίστη μας και να λυμαίνονται τους ναούς και τα άγια προσκυνήματά μας! Καρκινικά κύτταρα τα έχουν καταστήσει, εστίες μόλυνσης! 

Όσοι παραδοσιακοί, πάψτε πια να είστε συνένοχοι στο έγκλημα δολοφονίας χριστιανικών συνειδήσεων, ξεθεμελιώματος των δογμάτων, παραποίησης της πίστης. Όσο εσείς ανέχεστε με μακροθυμία, υπέρ της ενότητας δήθεν, αυτοί εργάζονται πυρετωδώς! Πρέπει όλα αυτά να τα πάρουμε πίσω! Ξυπνήστε πια! Κι αν εμείς, οι ήδη αποτειχισμένοι, είμαστε λίγοι και ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη, όπως λέτε, ( εμείς δεν το ασπαζόμαστε), εσείς είστε πολλοί! Είστε χιλιάδες μαζί με τα πνευματικοπαίδια σας! Ας πάψει πια η ένοχη σιωπή και αδράνεια! 

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Σαν σήμερα κοιμήθηκε ο άγιος γέροντάς μας (Κυριακή Αγίας Μαρίας Αιγυπτίας 2021)

της Σοφίας Μακεδονοπούλου Η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας… Σαν σήμερα κοιμήθηκε, ο άγιος γέροντάς μας, κι η μέρα αυτή χαράχτηκε για πάντα στην καρδιά μας. Μας δίδαξε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.