π. Θεόδωρος Ζήσης

Παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού ”Θεοδρομία”, Σχολιασμός θεμάτων επικαιρότητας

εικόνα άρθρου: Παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού ”Θεοδρομία”, Σχολιασμός θεμάτων επικαιρότητας
Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση
Ὁμότιμου Καθηγητή Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Μια ομιλία που τολμά να αρθρώσει λόγο Ορθόδοξο Χριστιανικό, σε μέρες πονηρές που Πατριάρχες και Αρχιερείς είναι, είτε συνένοχοι στο έγκλημα κατά της πίστεως, είτε επιλέγουν την ένοχη σιωπή.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πολιός Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π.Θεόδωρος Ζήσης, με την παρρησία που του χάρισε η 50ετής και πλέον μαθητεία του “παρά τους πόδας” των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, συνεχίζει το ομολογιακό του έργο.

Με αφορμή την παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού Θεοδρομία, καταγράφει την πορεία της Εταιρείας Ορθοδόξων Σπουδών, του Περιοδικού και του ιδίου αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για την Ορθόδοξη πίστη.

Τεκμηριώνει αγιοπατερικά και επιχειρηματολογεί Ορθόδοξα για την επιλογή του να διακόψει τη μνημόνευση το ονόματος του Επισκόπου του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου Ρούσσα, μαζί με τον μακαριστό ομολογητή γέροντά μας πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Μανώλη και τον πρωτοπρεσβύτερο π. Φώτιο Βεζύνια που διέκοψε τη μνημόνευση του τότε μητροπολίτου Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά, από το 2017 που προσυπέγραψαν τα κείμενα της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου.

Κάνει μια σπάνια Ορθόδοξη κριτική ανάλυση των γεωπολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικών δεδομένων και απαντά στα φλέγοντα ερωτήματα των πιστών που παρακολουθούσαν την ζωντανή ροή εδώ #Youtube.

Στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, ο πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης ΟΜ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Α.Π.Θ μίλησε με θέμα: Παρουσίαση του νέου τεύχους του περιοδικού ”Θεοδρομία”, Σχολιασμός θεμάτων επικαιρότητας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το Τριώδιο κατά τον Όσιο Γέροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο και το Καρναβάλι κατά τους κανόνες της Εκκλησίας [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

Ὁμιλία τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. Στεναγμούς προσοίσωμεν, τελωνικούς τῷ Κυρίῳ, καί αὐτῷ προσπέσωμεν, ἁμαρτωλοί ὡς Δεσπότῃ... (Κοντάκιον)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.