Επικαιρότητα

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το πάθημα δε γίνεται μάθημα

εικόνα άρθρου: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το πάθημα δε γίνεται μάθημα

Προσβλέπει στον πάπα για την ειρήνευση ο Πατριάρχης της Αγίας Πόλης

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είναι σε απόγνωση. Δεν εννοεί να κατανοήσει πως οι ταραχές, οι διώξεις, η βία στην Ιερουσαλήμ είναι μια φωτιά την οποία μοιάζει να προσπαθεί να τη σβήσει με πετρέλαιο.

Πότε παρακαλώντας τον πλανητάρχη, που συμβολίζει το πιο παραδόπιστο και πολεμοχαρές πρόσωπο της ανθρωπότητας επί της γης, κοροϊδεύοντας μας στα μούτρα. Πότε για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία, πότε για να εξαλείψουν την πυρηνική απειλή, προσφέρουν στην ανθρωπότητα ποταμούς αιμάτων με πρόφαση την ειρήνη.

Τώρα έστρεψε τις ελπίδες του στο έτερο σύμβολο κοσμικής εξουσίας, στον αλάθητο Πάπα Ρώμης, αφού εμπέδωσε τα “οφέλη” της συνεργασίας και της συνύπαρξης με τους παπικούς στα Άγια προσκυνήματα όλα ετούτα τα χρόνια.

Το εγχειρίδιο των τρόπων καλής συμπεριφοράς επιβάλλει να σπεύσει να τιμήσει τον αξιωματούχο του Βατικανού στα Ιεροσόλυμα που πήρε προαγωγή: “Κατά τήν ἐπίσκεψιν Αὐτοῦ εἰς τό Βατικανόν, ἵνα παρευρεθῇ εἰς τήν τελετήν τῆς προαγωγῆς τοῦ Λατίνου Πατριάρχου εἰς Ἱεροσόλυμα κ. Pizzaballa εἰς τό Ἱερόν Κονκλάβιον τῶν Καρδιναλίων…”.

Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, βρέθηκε στη Ρώμη και, επειδή η συνεργασία με τους παπικούς και τους άλλους αιρετικούς στην Ιερουσαλήμ απέδωσε γλυκείς καρπούς, είπε να επεκτείνει τις ευεργεσίες των διαχριστιανικών διαλόγων και της “ενότητας” στην Ουκρανία. 

Και να είχε κατορθωθεί η ειρήνη στα Ιεροσόλυμα θα λέγαμε πως δικαίως ελπίζει στον Πάπα. Και γινόμαστε μάρτυρες ενός τραγικού θεάματος, ένας Ορθόδοξος Πατριάρχης να λέει δημοσίως πως μεταφέρει την ευλογία του Παναγίου Τάφου σε εκείνον που είναι αρχηγός των “εχθρών του Υιού της Υπεραγίας Θεοτόκου”.

Απευθύνεται μάλιστα στον Πάπα Ρώμης για να σβήσει τη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ είναι ο εμπρηστής του μίσους, χρησιμοποιώντας την Ουνία. Ο εμφύλιος αλληλοσπαραγμός στην Ουκρανία είναι διωγμός των Ορθοδόξων, είναι πόλεμος εναντίον της Πίστεως. 

Ο πόλεμος με τα όπλα από τα γεράκια της Δύσης διεξάγεται στα πεδία των μαχών για την κατάκτηση των εδαφών και ο πόλεμος εναντίον της πίστεως, ο νέος διωγμός της Ουκρανίας κατά της Ορθοδοξίας, γίνεται από την Ουνία του Πάπα και τους αχειροτόνητους σχισματικούς για τις ψυχές των πιστών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εν μέσω ισραηλινών και παλαιστινίων
Ποιός απειλεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την χριστιανική κοινότητα στους Αγίους Τόπους;Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων πολεμά από λάθος στρατόπεδο

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.