Ελένη Παπασταματάκη

Ποια είναι η εντολή του αμερικανού πρέσβη στον Βαρθολομαίο;

εικόνα άρθρου: Ποια είναι η εντολή του αμερικανού πρέσβη στον Βαρθολομαίο;
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο επικεφαλής για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ συνάντησε τον Βαρθολομαίο στο Φανάρι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δεν έχουν τέλος οι επισκέψεις Αμερικανών αξιωματούχων και άλλων ισταμένων στο Φανάρι.

Ο καλός οικοδεσπότης π. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου τον επικεφαλή για θέματα διεθνούς θρησκευτικής ελευθερίας της Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Rashad Hussain.

Στην ομάδα «εργασίας» συμμετείχαν επίσης τα μέλη της Διεθνούς Θρησκευτικής Ελευθερίας (κ. Joanna Wulfsberg και κ. Michael Dozler), όπως επίσης και στελέχη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Έδρα του και στον κόσμο. Συζήτησαν ακόμα για την ομογένεια αλλά και την κατάσταση των χριστιανών στην Τουρκία. 

Η ατέρμονη διπλωματική συνεύρεση της αμερικανικής κυβέρνησης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές και ανακατατάξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Πρόσφατο παράδειγμα η χορήγηση του Τόμου του ψευδοαυτοκεφάλου στην Ουκρανία, μετά από την συμβολή του επικεφαλούς της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο και του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ. Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή το 2020, διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό Τύπο, «Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο πραγματοποιεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μια επίσκεψη επικεντρωμένη στη θρησκευτική ελευθερία…»

Αυτή η τακτική δεν είναι μονοπώλιο του π. Βαρθολομαίου, αλλά είναι μία συνταγή δοκιμασμένη και με αποτελέσματα, καθώς τα όμοια έπραξαν και οι προκάτοχοί του, όπως ο μασόνος πατριάρχης Αθηναγόρας. 

Εξαιρετική η εργασία του οσιολογιώτατου μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση με τίτλο «Ο Μασόνος Πατριάρχης Αθηναγόρας Α΄, η πολιτική των Η.Π.Α. και η σημερινή Ουκρανία».

Στην περίληψη ο π. Σεραφείμ Ζήσης γράφει: «Στό παρόν ἄρθρο παρουσιάζεται καί ἀναλύεται ἐκτενῶς μία δημοσίευση τοῦ Ἑλληνοαμερικανοῦ καθηγητοῦ Ἀλεξάνδρου Κύρου, ὁ ὁποῖος πρό πολλῶν ἐτῶν πρότεινε, νά ἀναπτυχθοῦν καί πάλι οἱ σχέσεις ΗΠΑ καί Οἴκ. Πατριαρχείου, ὅπως στήν ἐποχή τῶν Μασόνων Προέδρου Τρούμαν καί Πατριάρχου Ἀθηναγόρου, ὥστε νά ἀξιοποιήσει καί τώρα, καί πάλι, ἡ Ἀμερική τό Οἰκουμενικό μας Πατριαρχεῖο, ἐναντίον τῆς ρωσσικῆς πολιτικῆς στήν Ἀνατολική Μεσόγειο καί τήν ἴδια τήν Ρωσσία. Ἡ ἐφαρμογή τῆς καταστροφικῆς αὐτῆς πολιτικῆς βλέπουμε νά ἐπιτείνεται αὐτή τή στιγμή μέ τήν ἀνάμειξη τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στά ἐκκλησιαστικά πράγματα τῆς Οὐκρανίας».

Στις μέρες μας εκκολάπτεται και ο επόμενος Οικουμενικός εξ Αμερικής, ο Ελπιδοφόρος.

Ο νυν Οικουμενικός Πατριάρχης, αμετανόητος και επικίνδυνος βαδίζει γοργά προς την επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την εγκαθίδρυση της σατανικής πανθρησκείας, αυτού του επιθετικού καρκίνου που θέλει να αποτελειώσει την ανθρωπότητα και να την οδηγήσει στην αιώνια κόλαση.

Επιτέλους οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ας αποτινάξουμε και ας εγκαταλείψουμε αυτούς τους συναισθηματικούς χαλκάδες περί Μητρός Εκκλησίας και περί Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, σε όλα τα διαθρησκειακά φόρουμ καμία αναφορά στο πρόσωπο του Χριστού μας δεν υπάρχει, αφού η επίσημη θρησκεία που προωθούν είναι αυτή του Αντιχρίστου.

Εν Χριστώ αδελφοί, γρηγορείτε!!!

Ο Απόστολος Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή μας εφιστά την προσοχή! «Μέτοχοι γαρ γεγόναμεν του Χριστού, εάνπερ την αρχήν της υποστάσεως μέχρι τέλους βεβαίαν κατάσχωμεν», δηλαδή, θα εχωμεν συμμετοχήν εις τον Χριστόν, εάν πράγματι διατηρήσομε μέχρι τέλους σταθερά την πίστιν με την οποίαν ελάβομεν την πραγματική μας υπόσταση και ανεγεννήθημεν εις τον Χριστόν. (Εβρ. 3, 14).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τί θέλουν οι Αμερικανοί από την Ουκρανία (ανάγνωση πάνω στον Ζμπ. Μπρζεζίνσκι)
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (35, 34, 33, 32, 31, 30, 29, 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1)
Ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης για τους Οικουμενικούς Πατριάρχες Δημήτριο και Βαρθολομαίο

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.