Ελένη Καμπούρη

Ποιος τελικά θέλει την ειρήνη στην Ουκρανία;

εικόνα άρθρου: Ποιος τελικά θέλει την ειρήνη στην Ουκρανία;
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Θα δώσει η Ρωσία ένα σημαντικό χαστούκι στην Δύση και στην ΝΤΠ, οι οποίες ονειρεύονται την διάλυση της Ορθόδοξης Ανατολής, ή θα μας εκπλήξει τελικά δυσάρεστα; 

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Για άλλη μια φορά ο πάπας Φραγκίσκος προσπαθεί να πείσει την ανθρωπότητα ότι είναι ένας αξιόπιστος μεσολαβητής για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η είδηση

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πάπας Φραγκίσκος “…έχει προειδοποιήσει πολλές φορές ότι η κρίση κινδυνεύει να πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων με ανεξέλεγκτες παγκόσμιες συνέπειες” και να δηλώνει σε συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα ότι “…το Βατικανό είναι έτοιμο να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να τερματιστεί η σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία”. Αυτό όμως που δείχνει αξιοπερίεργο είναι η στάση και οι δηλώσεις της ρωσικής πλευράς. Αναφέρεται λοιπόν στο δημοσίευμα ότι το Κρεμλίνο δείχνει θετικό στην πρόταση του Βατικανού να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια λέγοντας ότι: “Φυσικά, χαιρετίζουμε μια τέτοια πολιτική βούληση, αλλά δεδομένης της de facto και της de jure κατάστασης που έχουμε τώρα στην ουκρανική πλευρά, αυτές οι πλατφόρμες δεν μπορεί να έχουν ζήτηση”, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο ανά τους αιώνες υστερόβουλος ρόλος του Βατικανού

Έχουμε πει πολλές φορές στην Κατάνυξη, ότι σ’ αυτήν την σύρραξη παίζονται τόσο πολιτικά όσο και θρησκευτικά παιχνίδια, οπότε είναι αδύνατον να γνωρίζουμε ολόκληρο το παρασκήνιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία μας έχει καταδείξει ότι ποτέ το Βατικανό δεν έκανε κάποια κίνηση χωρίς να έχει κάποιο συμφέρον. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο  πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ: “Στόχος τῆς αἱρετικῆς Δύσης διαχρονικά, τῇ ὑποκινήσει τοῦ Διαβόλου, εἶναι νά διαλύσει τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, δηλαδή τήν Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία καί νά ἀποχριστιανίσει καί τήν Ὀρθόδοξη Ἀνατολή, ὅπως ἤδη ἔχει ἀποχριστιανισθῆ ἡ ἴδια”. Πάντα λοιπόν αυτός ήταν ο στόχος, η διάλυση της Ορθοδοξίας. 

Ποιο είναι το σχέδιο της Ρωσίας;

Στον αντίποδα όμως, η ρωσική πλευρά έχει αποδείξει πως κινείται στρατηγικά και σκακιστικά. Οπότε, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις εκ μέρους του Κρεμλίνου έγιναν τυχαία. Προσπαθεί λοιπόν η Ρωσία να βάλει τρικλοποδιά σε κάποιον; Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος είναι αυτός. Είναι ο πάπας ή ο Ζελένσκι; Αν όντως περιμένει η Ρωσική πλευρά τον πάπα να λύσει το θέμα του πολέμου – γεγονός που μας βρίσκει ξεκάθαρα αντίθετους – τότε θα πρέπει να αφήσουμε περιθώριο για να αποδειχθεί περί τίνος πρόκειται και που αποσκοπεί όλο αυτό. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν βάζεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα γιατί ο παπισμός με τους ηγέτες του, έχουν αποδείξει ανά τους αιώνες πως δεν πρόκειται για αθώες περιστερές. Αδιαφορούν για την ειρήνη της ανθρωπότητας, καθώς όπως αναφέρει ο Π.Θεόδωρος Ζήσης: “Καταδεικνύεται ἐπίσης ἡ διαχρονική ὑποκρισία τῶν παπῶν καί ἡ κοσμική διπλωματική τους γλώσσα, διότι ἀπό τή μία πλευρά ζητοῦν συγγνώμη γιά ὅσα δεινά προξένησαν στούς Ὀρθοδόξους, ἐνῶ ἀπό τήν ἄλλη ἐνθαρρύνουν καί εὐλογοῦν τούς πολέμους καί τίς ἐπιθέσεις ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων”

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε, πού αποσκοπεί αυτή η κίνηση της Ρωσίας. Θα δώσει ένα σημαντικό χαστούκι στην Δύση και στην ΝΤΠ, οι οποίες ονειρεύονται την διάλυση της Ορθόδοξης Ανατολής, ή θα μας εκπλήξει τελικά δυσάρεστα; Όπως έχουμε αναφέρει στην Kατάνυξη σε προηγούμενο άρθρο: “Αν η Ρωσία διακόψει τους δεσμούς με τον θεομίσητο οικουμενισμό και τον Πάπα, τότε και μόνο τότε θα καταστεί η ορθόδοξη δύναμη που απαιτούν οι καιροί και που έχει προφητευθεί”. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι συμβαίνει μεταξύ Πάπα και Ρωσίας;
Αναλαμβάνει ο «μεγάλος» να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στην Ουκρανία…
Τι συζήτησαν Πούτιν, Πάπας Φραγκίσκος

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.