Ελευθέριος Κοσμίδης

Ποιος θέλει την Ορθοδοξία εργαλείο της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής;

εικόνα άρθρου: Ποιος θέλει την Ορθοδοξία εργαλείο της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Λυπηρό το φαινόμενο Ορθοδόξων Πατριαρχών που σπεύδουν πάση θυσία να συναντηθούν με τον Πλανητάρχη της Δύσης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“…ἀποκριθεὶς δὲ ὁ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· πλανᾶσθε μὴ εἰδότες τὰς γραφὰς μηδὲ τὴν δύναμιν τοῦ Θεοῦ”
Ματθ. 22,29 
  

Μερικές φορές παρακολουθούμε μουδιασμένοι τις ειδήσεις, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε τις προεκτάσεις τους, δεν κατανοούμε πώς και πόσο επηρεάζουν την καθημερινότητά μας.

Δεν αντιλαμβάνονται, λοιπόν, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, για παράδειγμα, ότι, εξαιτίας της στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στο ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, η πόλη θεωρείται από τη Ρωσική πλευρά ως ΝΑΤΟϊκό κέντρο διακίνησης (logistics) πολεμικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία.

Δεν αντιλαμβάνονται οι κάτοικοι στα σύνορα μεταξύ Ευόσμου και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, εκατέρωθεν της λεωφόρου Δενδροποτάμου ότι το πράσινο δίχτυ, απλωμένο στους φράχτες του στρατοπέδου, δεν είναι για τα κουνούπια, αλλά κρύβει τις δεκάδες στρατιωτικά οχήματα του ΝΑΤΟ που πρόκειται επίσης να μεταφερθούν στην Ουκρανία,  ενώ αυτό το γνωρίζει η Ρωσία.

Τα δύο παραδείγματα δείχνουν πως μία πολιτική απόφαση, η οποία προβάλλεται ενίοτε και ως κατόρθωμα στις ειδήσεις, θέτει τους κατοίκους των περιοχών στο στόχαστρο του πολέμου ως στρατηγικούς στόχους.

Σε εκκλησιαστικό επίπεδο βλέπουμε τους Ορθοδόξους Πατριάρχες να επιχαίρουν, επειδή συναντήθηκαν με τον ηθικό αυτουργό του πολέμου, τον Πρόεδρο της Αμερικής και αφεντικό του ΝΑΤΟ.  

Από τη μια ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπηρετεί με πάθος την ατζέντα του μασονικού Οικουμενισμού και παρασύρει την Ορθοδοξία σε ένα νέο οδυνηρό σχίσμα.  Από την άλλη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καθίσταται πρόθυμος συμπρωταγωνιστής του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη και αποφάσισε να επεκτείνει το σχίσμα και στην Αφρικανική ήπειρο, από την Αλεξάνδρεια μέχρι το Κέιπ Τάουν. Στην τραγική ετούτη στιγμή για την Ορθοδοξία, οι δύο αξιολύπητοι Πατριάρχες συμμαχούν με τον Καίσαρα της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Δεν είναι δυνατό οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ανά τον κόσμο να ακούν, να διαβάζουν και να βλέπουν στις ειδήσεις τον ξεπεσμό του ουράνιου Πατριαρχικού θεσμού σε ένα κακόμοιρο κοσμικό ζητιάνο της διπλωματίας και να πιστεύουν πως δε θα υπάρξουν συνέπειες.

Η άρση της Χάριτος από βλάσφημους και άπιστους ανθρώπους είναι η πιο φρικτή τιμωρία. Το φαρμάκι της πλάνης, το θανατηφόρο καρκίνωμα της αίρεσης και ο τύφος της αμετανοησίας των πλανεμένων αιρετικών οδηγεί στην κόλαση. Αυτή δεν είναι Ορθοδοξία, είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού που έχει προσβάλει τα υψηλά κλιμάκια της Εκκλησιαστικής μας διοίκησης και απειλεί την Ορθόδοξη Εκκλησία εκ των έσω. 

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Τζο Μπάιντεν θεολογεί… Εωσφορική ανθρωπολογία και σεξουαλικές διαστροφές
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ και η ανάπτυξη ηγεσίας στην Εκκλησία της Ελλάδος
Ο Μπάιντεν, ΛΟΑΤΚΙ και «Inshallah» 

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.