του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δύο από τους πρωτοκλασάτους Οικουμενιστές Ιεράρχες κηρύττουν ενότητα στα λόγια…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Επιλέγοντας την οδό της ανάποδης γλώσσας, οι δύο δελφίνοι του Αρχιεπισκοπικού θρόνου μίλησαν σαν να ήταν συνεννοημένοι για ενότητα.

Δύο από τις πλέον αμφιλεγόμενες εκκλησιαστικές προσωπικότητες της σύγχρονης εκκλησιαστικής ιστορίας επιδιώκουν στην πράξη, με κάθε τρόπο, την ενότητα με την εβραιομασωνικη νέα εποχή, αλλά στα λόγια κηρύττουν ενότητα. 

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο κήρυγμά του κάλεσε τον Ελληνικό λαό σε ενότητα και εγρήγορση, προκειμένου να διαφυλάττονται τα σύνορά μας και ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Την προδοσία της πίστεως στους οικουμενιστικούς διαλόγους και στο Κολυμπάρι της ντροπής δεν τα θεωρεί  ετροδιδασκαλίες οι οποίες χωρίζουν το λαό από τον Χριστό; 

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και σε έναν επιπλέον λόγο χαράς,  τον οποίο μας χαρίζει η Ανάληψη του Κυρίου.

 «Η ενότητα αποκαλύπτεται στην αλήθεια της πίστεως, όπως αποκαλύπτεται στο Ευαγγέλιο. Εδράζεται στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, στην κάθε Λειτουργική και προσευχητική σύναξη. 

Η ενότητα επιτυγχάνεται, όταν κρατούμε ζωντανή την ελπίδα, παρά τις δυσκολίες και την παιδαγωγία των ποικίλων δοκιμασιών του βίου. 

Η ενότητα, τέλος, αποκαλύπτεται στην ιεραποστολή μας, εκεί όπου οι Ιεραπόστολοι φέρουν την χαρά του Χριστού σε όλο τον κόσμο».

Αυτά ισχυρίζεται στα λόγια ο Πρύτανης της μεταπατερικής Ακαδημίας, η οποία χωρίζει τον πιστό λαό από τον Χριστό. 

Ευχή όλων μας ή μετάνοια και η επιστροφή. 

Μέχρι τότε επιλέγουμε το δρόμο της Ορθόδοξης ομολογίας,  με την Αποτείχιση από την ενότητα τους με τους σχισματικούς και αιρετικούς οικουμενιστές της εποχής μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Τι δουλειά έχει ένας σχισματικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος;
– Το κήρυγμα του Μητρ. Δημητριάδος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το συλλείτουργο με…
Ο μιλιταριστικός λόγος του μητροπολίτη Μεσσηνίας και τι εξυπηρετεί
Ορθόδοξος Αρχιερέας ως οιονεί εκπρόσωπος τύπου του Πάπα