Επικαιρότητα

Πράσινος ή Άγιος ο Βαρθολομαίος – Οικουμενιστικά πράσινα άλογα και πράσσειν άλογα

εικόνα άρθρου: Πράσινος ή Άγιος ο Βαρθολομαίος – Οικουμενιστικά πράσινα άλογα και πράσσειν άλογα
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η καθ’ υπερβολήν ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και η αναισθησία για τη σωτηρία της ψυχής, αποτελεί  δαιμονική ποιμαντική…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα, ο οικουμενικός πατριάρχης  μίλησε στο Ζάππειο Μέγαρο, με αφορμή την αναγόρευσή του σε επίτιμο καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, σχετικά με τον τομέα της Διαχείρισης Περιβάλλοντος.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ, πραγματοποιήθηκε παρουσία της ΠτΔ κ.Σακελλαροπούλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, υπουργών, ακαδημαϊκών, κληρικών και λαϊκών καθώς και φοιτητών.

Η ημερομηνία της τελετής δεν επελέγη τυχαία. Συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας του πλανήτη. Και ως «πράσινος πατριάρχης» ο κ. Βαρθολομαίος, δέχτηκε  την ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση με την οποία αναδεικνύεται η διεθνώς καταγραφείσα πολυετής και πολυσχιδής συνεισφορά του στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Στην ομιλία του με θέμα «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας», ο κ. Βαρθολομαίος έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του εαυτού του και όχι του κτίσαντος τα πάντα Αγίου Θεού. Τριάντα χρόνια πέρασαν, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται ξοδεύτηκαν μόνο στην ανάδειξη του εαυτού του.

“Ουκ ελάτρευσαν τη κτίσει οι θεόφρονες παρά τον Κτίσαντα αλλά πυρός απειλήν ανδρείως πατήσαντες, χαίροντες έψαλλον Υπερύμνητε, ο των Πατέρων Κύριος και Θεός, ευλογητός ει”

Σε ποιο σημείο της τριαντακονταετούς πορείας του, ο οικουμενικός πατριάρχης έβαλε πρώτον τον Παντοδύναμο Θεό μας και τις εντολές Του; Μέχρι και αυτές τόλμησε να μεταλλάξει για να προβάλλει το -κατά τη γνώμη του- μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας. Με τα λεγόμενά του μπορεί να συμφωνούν οι συν αυτώ, οι αυλοκόλακές του και όσοι τον φοβούνται. Οι Άγιοι όμως δεν συμφωνούν! Τα έργα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και η διδασκαλία του δεν έχουν σχέση με όσα οι Άγιοι Πατέρες μας διδάσκουν. Η καθ’ υπερβολήν ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος και η αναισθησία για τη σωτηρία της ψυχής, είναι δαιμονική ποιμαντική.

Η προστασία του περιβάλλοντος ή η καταστροφή του, έχει να κάνει με τη σχέση που έχουμε με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.  Όμως δεν το ακούσαμε αυτό από τα χείλη του οικουμενικού πατριάρχη, ποτέ. Οι συνέπειες της αποστασίας μας από τον Θεό στο περιβάλλον  περιγράφονται μοναδικά στα Ανοιξαντάρια:

“Ανοίξαντός σου τήν χείρα, τα σύμπαντα πλησθήσονται χρηστότητος. Αποστρέψαντος δέ σου το πρόσωπον, ταραχθήσονται. Αντανελείς το πνεύμα αυτών, και εκλείψουσι, και εις τόν χούν αυτών επιστρέψουσιν. Εξαποστελείς το πνεύμα σου, και κτισθήσονται, και ανακαινιείς το πρόσωπον τής γής. Ήτω η δόξα Κυρίου εις τούς αιώνας. Ευφρανθήσεται Κύριος επί τοις έργοις αυτού. Ο επιβλέπων επί τήν γήν, και ποιών αυτήν τρέμειν, ο απτόμενος των ορέων, και καπνίζονται. Άσω τω Κυρίω εν τή ζωή μου, ψαλώ τω Θεώ μου έως υπάρχω. Ηδυνθείη αυτώ η διαλογή μου, εγώ δέ ευφρανθήσομαι επί τω Κυρίω. Εκλείποιεν αμαρτωλοί από τής γής, και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς. Ευλόγει, η ψυχή μου, τον Κύριον. Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου, Κύριε! πάντα εν σοφία εποίησας.”

(Ανοιξαντάρια Εσπερινού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Οικολογία είναι ο δούρειος ίππος του Οικουμενισμού
– Οι δέκα εντολές εμπλουτίζονται οικολογικά
– Πατριάρχης Βαρθολομαίος και Πάπας μαζί σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα
– Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.