Μαρία Κοσμίδου

Προεκλογική εξέλιξη στην Κύπρο για το Ουκρανικό

εικόνα άρθρου: Προεκλογική εξέλιξη στην Κύπρο για το Ουκρανικό
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, της Εκκλησίας της Κύπρου, Ησαΐας, σε συνέντευξή του σε κυπριακό μέσο ενημέρωσης, αναφερόμενος στην στάση του απέναντι στο Ουκρανικό και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, δήλωσε ότι έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης που δήλωνε την στήριξή του στην κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας και ανήκε στους “παραδοσιακούς” Μητροπολίτες της Κύπρου.

Είναι ο ίδιος Μητροπολίτης ο οποίος μαζί με άλλους τρεις Μητροπολίτες υποστήριζαν πως η πράξη του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να χορηγήσει αυτοκεφαλία στις σχισματικές δομές της ουκρανικής εκκλησίας αποτελεί ενέργεια αυθαίρετη, αντικανονική και αντιεκκλησιαστική. Τάραξαν για λίγο τα ύδατα… Και μετά σιωπή.

Σήμερα, ο Ταμασού Ησαΐας ομιλεί σαν διπλωμάτης: “Πρέπει να στηρίξουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και πρέπει με τον τρόπο μας να επιλυθεί το πρόβλημα, πάντοτε με τον συντονιστικό ρόλο του Πατριάρχη. Πρέπει να κρατήσουμε την Εθνική μας ενότητα, να υποστηρίξουμε το δίκαιο και με την προσευχή και την δράση μας να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν αυτή την στιγμή και δεν είναι λίγοι.

Η Κύπρος είναι γεμάτη πρόσφυγες, πεδίο δόξης λαμπρό για ανθρωπιστική αποστολή. Εγώ στηρίζω ανθρώπους και μία από τις πρώτες δράσεις μου ήταν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, να χρηματοδοτώ οδηγούς για να απεγκλωβίζω ανθρώπους…”

Πώς σκέφτεται ο Μητρ. Ησαΐας να απεγκλωβίσει τους πιστούς και τον εαυτό του από τα δίχτυα του Οικουμενισμού; Ιδού η απορία.

Λίγα λόγια για τον Μητροπολίτη Ταμασσού και  Ορεινής κ. Ησαΐα:

Ο Ησαΐας Κυκκώτης γεννήθηκε στον Στρόβολο της Κύπρου το 1971. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Μόσχας το 1997. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Θεολογικές Σχολές Μόσχας και Θεσσαλονίκης.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1993 και Πρεσβύτερος το 2000 από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Στη συνέχεια μετέβη και πάλι στην Μόσχα όπου εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα: «Η ιστορία και το Θεολογικό περιεχόμενο της Κολλυβαδικής έριδας στο Άγιο Όρος». Στις 11 Ιουνίου 2007 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης της νεοσύστατης Μητροπόλεως Ταμασσού και Ορεινής.

Ὡς μέλος τῆς Ἀδελφότητος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κύκκου, μὲ τὴν καθοδήγησιν τοῦ Ἡγουμένου αὐτῆς, προΐσταται τοῦ Τμήματος Ἀμέσου Παροχῆς Ἀνθρωπιστικῆς Βοηθείας καὶ Πνευματικῆς Στηρίξεως εἰς ἀναξιοπαθοῦντας ἐκ μέρους τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Κύκκου.

Τῇ εὐλογίᾳ τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κυροῦ Χρυσοστόμου Α΄, ὑπηρετεῖ ἐπὶ ἀρκετὸν διάστημα ὡς πνευματικὸς τῶν ἀλλοδαπῶν ὀρθοδόξων εἰς τὰς Κεντρικὰς Φυλακὰς Κύπρου.

Ὑπηρετεῖ, ὡσαύτως, ὡς Ἐκτελεστικὸς Πρόεδρος τοῦ Γραφείου Εὐρωπαϊκῶν χρηματοδοτήσεων τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου.

Ἀπὸ τοῦ ἔτους 2007 εἶναι Πρόεδρος τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου τοῦ Φιλανθρωπικοῦ Ὁμίλου “Ἀπόστολος Βαρνάβας” καὶ ἀπὸ τοῦ ἔτους 2009 Πρόεδρος τοῦ ΚΕΝΘΕΑ.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο επόμενος αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρέπει να είναι εξάπαντος οικουμενιστής!
Ο Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας στηρίζει τον Μητροπολίτη Ονούφριο
Την ένωση με τον Παπισμό κρύβει το ουκρανικό ζήτημα
Αντορθόδοξη και Αντικανονική καταχώριση στα «Δίπτυχα» της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Μακεδονία ξακουστή… που τη χαρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου  “Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς, και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.