Επικαιρότητα

Πρόοδος ή ξεπεσμός η μοντέρνα διοργάνωση κηδείας;

εικόνα άρθρου: Πρόοδος ή ξεπεσμός η μοντέρνα διοργάνωση κηδείας;
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μία τακτική “Δούρειος Ίππος”, που αργά ή γρήγορα έχει σκοπό να οδηγήσει τον άνθρωπο στην καύση και όχι στην ταφή…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αφού επιτρέπουμε στο διάβολο να μας χορεύει στο ταψί όσο είμαστε ζωντανοί, του επιτρέπουμε να κάνει το ίδιο και στο τελευταίο μας ταξίδι, στο δρόμο προς την αιωνιότητα.

Διαβάζουμε σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο ότι “ο τρόπος διοργάνωσης μιας κηδείας έχει περάσει σε άλλη διάσταση”.
Αυτό σημαίνει ότι ο κλασσική τελετή ταφής που γνωρίζαμε τόσα χρόνια έχει αλλάξει μορφή. Πλέον μπορεί κάποιος να επιλέξει οικολογικό φέρετρο, για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον, να σχεδιάσει τη μέλλουσα κηδεία του όσο είναι εν ζωή (αν θα θέλει χορωδία, επικήδειο, τι λουλούδια προτιμά,  αν επιθυμεί το προσωπικό να φοράει σκούρα ή ανοιχτόχρωμα ρούχα κατά την τελετή, αν θα υπάρξει δεξίωση και ποιο θα είναι το μενού, ακόμη και τη λίστα με το ποιοι να ενημερωθούν και ποιοι να μην παρίστανται, θα μπορεί να επιλέξει) αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο. Φυσικά το live streaming (ζωντανή ιντερνετική μετάδοση) της τελετής είναι μία παροχή πλέον από τα γραφεία τελετών πολύ δημοφιλής, όπως φυσικά και οι θεματικές κηδείες.
Δηλαδή όλη η τελετή να έχει χρώμα, ύφος και στοιχεία από κάποιο συγκεκριμένο θέμα, π.χ. την αθλητική ομάδα του νεκρού, μία αγαπημένη του ασχολία ή ό,τι άλλο αγαπούσε ο νεκρός ή προτιμούν οι οικείοι του.
Ακόμη ακόμη, κατόπιν επιθυμίας των οικείων, μπορεί να πραγματοποιηθεί “ανάλυση του DNA του νεκρού, από τον οποίο παίρνουν δείγματα και στη συνέχεια ενημερώνουν τους συγγενείς για κληρονομικές παθήσεις που μπορούν να εκδηλωθούν – ειδικά σε συγγενείς πρώτου βαθμού”.

Πρόοδος ή ξεπεσμός, η μοντέρνα διοργάνωση κηδείας; Ενδιαφέρει το σημερινό άνθρωπο περισσότερο η προστασία του περιβάλλοντος από την προστασία και σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου του. Προτιμάει τα διαδικτυακά live streaming, από την επιλογή της προσευχής μέσω του κομποσχοινιού, στην περίπτωση που δεν μπορεί να βρεθεί στην τελετή διά ζώσης του νεκρού του. Εστιάζει σε παροχές CSI και Hollywood από το να επικεντρωθεί στο πώς θα προσπαθήσει να βοηθήσει θεάρεστα το νεκρό να ταξιδέψει στο αιώνιο ταξίδι.
Και φυσικά όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο παραπέμπουν σε μία τακτική “Δούρειου Ίππου”, που αργά ή γρήγορα έχει σκοπό να οδηγήσει τον άνθρωπο στην καύση και όχι στην ταφή.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, με αφορμή τον covid, να μην διαβάζονται οι νεκροί και να αποκλείονται από τη Νεκρώσιμο Ακολουθία, περάσαμε στην περιφρόνηση και τη γελοιοποίηση της τελετής της κηδείας- προσβάλλοντας ουσιαστικά έτσι τον νεκρό – και καταλήξαμε φυσικά στο ποθούμενο, την καύση του ανθρώπινου σώματος, άρα και στην προσπάθεια μηδενισμού της ψυχής.

Τι  συμπεραίνουμε λοιπόν; Πέτυχε ο διάβολος το στόχο του, μέσω των οργάνων του; Να πλανήσει και να εξαθλιώσει τον άνθρωπο, να τον απομακρύνει από τον Δημιουργό του και να τον οδηγήσει μαζί του στην άβυσσο; Θεός φυλάξει!

Μη γένοιτο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Γραφείο τελετών μετατρέπει τους νεκρούς σε λίπασμα για τα φυτά
Απαράδεκτο: Με εντολή Αρχιεπισκόπου η κηδεία τέφρας ομογενούς
Άσπρο Μαύρο: Οι μοντέρνες κατακόμβες στο Ισραήλ και η κηδεία της τέφρας στην Κύπρο

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.