Επικαιρότητα

Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητρ. Διδυμοτείχου στη ψευδομακεδονική Ι.Μ. Στρωμνίτσης

εικόνα άρθρου: Προσκυνηματική επίσκεψη του Μητρ. Διδυμοτείχου στη ψευδομακεδονική Ι.Μ. Στρωμνίτσης

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου στήριγμα των σχισματικών Ουκρανών και των ψευδομακεδόνων της Εκκλησίας των Σκοπίων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» (ή «Μακεδονική Εκκλησία» σύμφωνα με το Ψευδομακεδονικό κρατικό μόρφωμα των Σκοπίων) και συγκεκριμένα την Ι.Μ. Στρωμνίτσης επισκέφθηκε το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, έπειτα από ευγενική πρόσκληση του «ελληνομαθούς» (!) επιχώριου (ψευδομακεδόνα) Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ.

Κατά την «προσκυνηματική επίσκεψη» στην Στρώμνιτσα, ο κ. Δαμασκηνός «είχε την ευκαιρία να συνευχηθεί και να συλλειτουργήσει» μετά του οικείου Μητροπολίτου Ναούμ και του Βοηθού του Επισκόπου Στοβίου Ιακώβου, επί τη εορτή του Γενέθλιου της Θεοτόκου, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών της γείτονος χώρας.

«Ευχαριστία» στο Θεό για μία (ακόμη) αντικανονική ενέργεια του Φαναρίου και του Κων/πόλεως Βαρθολομαίου 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Αρχιερείς, κλήρος και λαός ευχαρίστησαν το Θεό, διότι « η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και ο Σεπτός Προκαθήμενός της Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος», αποκατέστησαν την Ευχαριστιακή Κοινωνία με τον (ψευδομακεδόνα με τις αλυτρωτικές διαθέσεις) Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος, Στέφανο:

«Όλοι μαζί Αρχιερείς, κλήρος και λαός ευχαρίστησαν το Θεό, διότι η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και ο Σεπτός Προκαθήμενός της Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατά τον παρελθόντα μήνα Μάϊο ε.έ., αποκατέστησαν την Ευχαριστιακή Κοινωνία μετά της υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Στέφανο Ιεραρχίας της γειτονικής χώρας».

Η ενέργεια όμως του «Σεπτού Προκαθημένου» Βαρθολομαίου να παραχωρήσει πρώτος Ευχαριστιακή Κοινωνία στους ψευδομακεδόνες του γειτονικού κρατικού μορφώματος ήταν αντικανονική, καθώς αυτό έπρεπε πρώτα να το είχε κάνει η Εκκλησία της Σερβίας, από την οποία αποσχίστηκε η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων. 

Ο Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Ζήσης με τοποθέτηση του στις 21 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» του Ορθόδοξου Χριστιανικού Συλλόγου «Άγιος Ιωσήφ Ησυχαστής», ανέφερε σχετικά:

«Φοβήθηκε λοιπόν (το Οικουμενικό Πατριαρχείο) μήπως οι Σκοπιανοί του αφαιρέσουν το δικαίωμα να χορηγεί αυτό την αυτοκεφαλία και χορηγήσουν οι Σέρβοι αυτοκεφαλία στην Εκκλησία των Σκοπίων, για αυτό έκανε πρώτο αυτό το βήμα, όχι χορηγήσεως αυτοκεφάλου, φοβήθηκε μετά από όσα έπαθε στην Ουκρανία, δίστασε, αλλά και πάλι αντικανονικά, τους παραχώρησε Ευχαριστιακή Κοινωνία, δηλαδή λέει ότι: «εγώ δεν σας θεωρώ πλέον ως σχισματικούς, εγώ αποκαθιστώ την Ευχαριστιακή Κοινωνία και από εδώ και πέρα μπορούμε να συλλειτουργούμε, εσείς και εμείς οι του Οικουμενικού Πατριαρχείου». Αλλά και αυτό ήταν αντικανονικό. Διότι αυτό έπρεπε να το είχε κάνει πρώτα η Εκκλησία της Σερβίας, από εκεί που αποσχίστηκαν, αποσχίστηκαν από την Εκκλησία της Σερβίας οι Σκοπιανοί, εκεί έπρεπε πρώτα να γίνει η Ευχαριστιακή Κοινωνία και μετά να ακολουθήσουν και όλες οι άλλες Εκκλησίες, με ανάμειξη βέβαια και του Οικουμενικού Πατριαρχείου».


Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Στήριγμα των σχισματικών Ουκρανών και των ψευδομακεδόνων της Εκκλησίας των Σκοπίων

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου αποδεικνύεται ως ένας από τους πιο θερμούς υποστηρικτές των σχισματικών Ουκρανών της Ψευδοεκκλησίας του Επιφανίου Ντουμένκο, καθώς και των ψευδομακεδόνων της Εκκλησίας των Σκοπίων:

1. Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας

α) Στις 4 Αυγούστου 2019 (τρεις εβδομάδες πριν την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιερά Συνόδου και τη λήψη οποιαδήποτε απόφασης για το Ουκρανικό ζήτημα), ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου υποδέχθηκε στη Μητρόπολη του ένα σχισματικό Ουκρανό «κληρικό» της νέας Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, τον οποίο είχε πλάι του στη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός μέσω βίντεο απηύθυνε χαιρετισμό προς τον σχισματικό Ουκρανό Ψευδεπίσκοπο Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve Αλέξανδρο (Ντραμπίνκο) και καλωσόρισε τους σχισματικούς Ουκρανούς της ενορίας στην οποία διακονεί ο Ουκρανός ψευδοκληρικός, αναφέροντας:

«Θα ήθελα να χαιρετίσω τον (σ.σ. σχισματικό Ουκρανό) Μητροπολίτη Αλέξανδρο, την ενορία στην οποία διακονεί ο (σ.σ. σχισματικός Ουκρανός ψευδοκληρικός) π. Νικόλαος, να χαιρετίσω όλους τους πιστούς της ενορίας και να τους καλωσορίσω και να τους πω ότι εμείς εδώ είμαστε αδέλφια και μας ενώνει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, μας ενώνει η Θεία Λειτουργία, μας ενώνουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας, μας ενώνει η ίδια Πίστη».

β) Στις 4 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου συλλειτούργησε στο μιαρό συλλείτουργο της Θάσου με τον Ουκρανό Ψευδεπίσκοπο Κιέβου, Επιφάνιο Ντουμένκο.

2. Ψευδομακεδονική Εκκλησία των Σκοπίων

α) Στις 7-8 Σεπτεμβρίου 2022, ο ψευδομακεδόνας Επίσκοπος Στρωμνίτσης Ναούμ συμμετείχε σε λατρευτικές εκδηλώσεις με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου στην Ιερά Μονή Δαδιάς, έπειτα από πρόσκληση του κ. Δαμασκηνού. 

β) Στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, έπειτα από «ευγενική πρόσκληση του ελληνομαθούς» (ψευδομακεδόνα) Μητροπολίτη Στρωμνίτσης, Ναούμ, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι.Μ. Στρωμνίτσης και «είχε την ευκαιρία» να συλλειτουργήσει μαζί του.


Τα δύο σχίσματα 

Την 5η Σεπτεμβρίου 2022, η Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης με ένα σπουδαίο ομολογιακό ψήφισμα, επισήμανε χωρίς περιστροφές το σχίσμα που ήδη σοβεί στην Ορθοδοξία εξαιτίας της σχισματικής Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για ένα τυχόν δεύτερο σχίσμα, λόγω της λεγόμενης «αυτοκεφαλίας» της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Η πλάνη της αίρεσης και η διαστροφή της Ιστορίας έχει πλέον τους δικούς τους συμμάχους, εκτός και εντός των πυλών. Οι μάσκες πλέον πέφτουν και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός με τα μιαρά συλλείτουργα με τους σχισματικοαιρετικούς Ουκρανούς, καθώς και τις προσκυνηματικές επισκέψεις/προσκλήσεις προς τους παραχαράκτες της ιστορικής αλήθειας, βόρειους γείτονες μας, αποκαλύπτει τις αληθινές του διαθέσεις.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κληρικός της εν Ουκρανία νέας σχισματικής Εκκλησίας στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου
Η Ιερατική Σύναξη της Ι.Μ. Κονίτσης περί της Ψευδομακεδονικής Εκκλησίας των Σκοπίων
Ψευτοπατριώτες, ψευτομακεδονομάχοι και ψευδεπισκόποι

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.