Ελένη Παπασταματάκη

Προσοχή! Νεοπροτεσταντική οργάνωση αλωνίζει στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου: Προσοχή! Νεοπροτεσταντική οργάνωση αλωνίζει στην Ελλάδα
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η Ι. Σύνοδος παίρνει θέση αν και στο παρελθόν παρέλειψε…να ελέγξει τον Αλεξανδρουπόλεως όταν συνεργάστηκε με ανάλογη οργάνωση.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ανακοίνωση της Ιερά Συνόδου για νεοπροτεσταντική κίνηση

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, αφού έλαβε γνώση από τη Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, με ανακοίνωση της εφιστά την προσοχή στους πιστούς για τη δράση νεοπροτεσταντικής οργάνωσης η οποία πρόκειται να διανείμει υλικό στα σπίτια των χριστιανών.

Το όνομα αυτής της αιρετικής οργάνωσης είναι «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» και στην εκστρατεία που θα κάνει με τον τίτλο «Operation Joshua – Κάθε σπίτι» θα μοιράσει βιβλία  Αγίας Γραφής και Καινής Διαθήκης σε μετάφραση, από σπίτι σε σπίτι. Η προγραμματισμένη αυτή αιρετική εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-9 Ιουλίου στους νομούς της Καρδίτσας, της Φωκίδας και της Φθιώτιδας.

Στην ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος αναφέρει “η Εκκλησία αγωνιζομένη, έχει διαρκή και μόνιμη φροντίδα Αυτής την διάδοση της Αγίας Γραφής προς οικοδομήν του Ποιμνίου της και επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειάζονται τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους αυτοπροσδιοριζομένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό”.

Ποια είναι όμως αυτή η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»;

Πρόκειται για μια από τις εκατοντάδες προτεσταντικές ομάδες, προϊόν μίας ακόμα διάσπασης της αίρεσης των Προτεσταντών, που δρα στον ελλαδικό χώρο και μολύνει τους Ορθόδοξους με τα βρωμερά δαιμονικά λύματα του προτεσταντισμού.

Γράφει ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος «Η οργάνωση αυτή ιδρύθηκε το 1981 από τον Κώστα Μακρή, ο οποίος μετέβη το 1954 σε ιεραποστολικό σχολείο στον Καναδά και εντάχθηκε στην κίνηση του Σπύρου Ζωδιάτη «Πέρα από τις Ιεραποστολικές Περιοχές» (Beyond Missionary Regions). Το 1963 πήγε στη Δυτική Νέα Γουινέα σαν Ιεραπόστολος και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου ίδρυσε την ΕΙΕ (Λυδίας 12, Αθήνα 115 27, τηλ 7787318). Ο Β. Μαρκάκης του προσέφερε για το σκοπό αυτό την αίθουσα Ευριπίδου 14, όπου έκτοτε πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με τη συνεργασία μισσιοναρίων και ποιμένων προτεσταντικών, πεντηκοστιανών και νεοπεντηκοστιανών ομάδων που ασχολούνται με τον «ευαγγελισμό» των Ελλήνων. 

Ο Κ. Μακρής αποτελεί τον κεντρικό άξονα της προσπάθειας για τον «εκχριστιανισμό» των Ορθόδοξων Ελλήνων. Σε αγγλικό Δελτίο Τύπου προερχόμενο από την ΕΙΕ αναφέρεται ότι «είναι διεθνής ιεραπόστολος της “AMG” και διευθυντής της ΕΙΕ, της μοναδικής Ελληνικής Ιεραποστολικής Εταιρίας».  Οι διασυνδέσεις του Κ. Μακρή προσδιορίζουν όχι μόνο την προέλευση και το δογματικό υπόβαθρο της ΕΙΕ αλλά και την οικονομική επιφάνεια της κίνησης…

Η κίνηση μπόρεσε να οργανώσει σε παγκόσμια κλίμακα δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της χώρας μας, με στόχο την αλλαγή της νομοθεσίας που προστατεύει τον πολίτη από αθέμιτες επιδράσεις στη θρησκευτική του συνείδηση (Frontlinien 18/1986. 21/1986. Anastasis 42/1985. JMEM Aktuell 2/1986. 5/1985)… Η κίνηση ισχυρίζεται ότι είναι «διαδογματική» και «υπερδογματική». Μία από τις θέσεις τους «Δοκίμασε το ζωντανό Χριστό, τον Χριστό της Καινής Διαθήκης, όχι τον Χριστό των παραδόσεων» (Δρ 2/1982). Προφανώς ο «ζωντανός Χριστός» είναι ο Χριστός της ΕΙΕ, ενώ ο «Χριστός των παραδόσεων» είναι ο Χριστός της Ορθοδοξίας».

Η κίνηση ασχολείται με τη συστηματική εκπαίδευση των προσηλύτων της, με σκοπό τη μεταβολή τους σε «ιεραποστόλους». Για την εκπαίδευση των νέων οπαδών χρησιμοποιούνται διάφορες ευκαιρίες και «σχολές μαθητείας» στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους ευαγγελιστικούς οργανισμούς, με τους οποίους συνεργάζεται η κίνηση.

…Ο προσηλυτισμός πραγματοποιείται σταδιακά: η λεγόμενη «ομάδα κρούσεως» με πλήρη εξοπλισμό (15-20 άτομα) προβάλλει το φιλμ «Ιησούς» και διαφημίζει μια δεύτερη ομάδα, το «κυρίως γκρουπ» από 70-75 άτομα, τα οποία συνεχίζουν τον «ευαγγελισμό». Ακολουθεί και τρίτη ομάδα, που ασχολείται με τη συνέχιση της εργασίας των δύο προηγουμένων. Τα άτομα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συνεχίζουν τη «μαθητεία» με αλληλογραφία και με άλλες ευκαιρίες, ώσπου να οργανωθεί μια «τοπική ομάδα» και να «ξεπηδήσει» μια νέα εκκλησία…

  «Η Ελλάδα είναι ένα έθνος που το Ευαγγέλιο έχει σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Το πνευματικό σκοτάδι και η απιστία κυριαρχούν», είναι μερικές από τις δηλώσεις τους σε αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.

Η δράση τους στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας

Στην επίσημη σελίδα τους στο διαδίκτυο πληροφορούμαστε για τις δράσεις αυτής της επικίνδυνης αιρετικής ομάδας. Από το 2008 που ξεκίνησε η δράση τους έχουν διανεμηθεί 1.308.213 αντίτυπα Καινής Διαθήκης στη χώρα μας. Έχουν επισκεφτεί 7.158 ελληνικά χωριά. Και όλο αυτό με τη βοήθεια των 4.255 συνεργατών της οργάνωσης.

Παρακολουθώντας το σχετικό σποτάκι που έχουν αναρτημένο στην ίδια σελίδα, μαθαίνουμε ότι συνεργάτες της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης- της αιρετικής αυτής προτεσταντικής οργάνωσης-  από όλο τον κόσμο επισκέπτονται ελληνικά χωριά και μοιράζουν στους Ορθόδοξους αδελφούς μας αντίτυπα Καινής Διαθήκης, καθώς όπως υποστηρίζουν “οι Έλληνες δεν διαβάζουν Αγία Γραφή”!

Ορίστε λοιπόν πού έχουμε καταντήσει. Να έρχονται αιρετικοί από όλο τον κόσμο για να «επανευαγγελίσουν» -όπως διατείνονται -τους Έλληνες Ορθόδοξους!

Ποιο είναι το φοβερότερο!

Φοβερό και τρομερό! Αλλά ακόμα φοβερότερο είναι το γεγονός ότι υπάρχουν Μητροπόλεις που δίνουν την άδεια τους, ώστε να διανεμηθεί αυτό το υλικό στους ανυποψίαστους πιστούς της Μητρόπολής τους!

Μία ανάλογη προτεσταντική αιρετική ομάδα είναι και η ονομαζόμενη Γεδεωνίτες ή Φίλοι της Αγίας Γραφής, οι οποίοι λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο κάνοντας εκστρατεία ενημέρωσης, προσηλυτισμού δηλαδή. Διανέμουν αντίτυπα σε μετάφραση της Καινής Διαθήκης που περιλαμβάνουν τις σχετικές εγκρίσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Συνόδου (άρα ο πιστός επαναπαύεται ότι είναι σωστή αυτή η Καινή Διαθήκη που του προσφέρουν δωρεάν). Όμως στην πρώτη σελίδα υπάρχουν τυπωμένα τα στοιχεία της οργάνωσης αυτής,  διεύθυνση και τηλέφωνο, ρίχνοντας έτσι την παγίδα στον ανυποψίαστο Ορθόδοξο χριστιανό αδερφό μας και δίνοντας του τη δυνατότητα να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους! Να ο προσηλυτισμός. Να τα έργα του σκότους!

Η ελεγκτική επιστολή του π. Νικολάου για τη δράση των προτεσταντών

Αδύνατον να μην επανέλθει η αλγεινή θύμηση μίας ακόμα δίωξης του μακαριστού αγωνιστή και Ομολογητή πνευματικού πατέρα μας, πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη, πριν μερικά χρόνια. Τον δίωξε τότε, το έτος 2012 ο Μητροπολίτης του, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος, γιατί ο π. Νικόλαος έστειλε ανοιχτή επιστολή στον έτερο Άνθιμο, τον Αλεξανδρουπόλεως, όταν με την άδεια του διένειμαν οι προτεστάντες αιρετικό υλικό με δωρεάν βιβλία της Καινής Διαθήκης σε πιστούς της Μητρόπολης του.

Τότε η Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος δεν έλεγξαν το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Επιπλέον σιώπησαν, όταν ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος έβγαζε για μια ακόμη φορά την εμπάθεια του επάνω στον ταπεινό ποιμένα του Κυρίου, πατέρα Νικόλαο.

Έγραφε το έτος 2017 σε επιστολή που απέστειλε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο,  ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης, «…Ὅλη ἡ πολεμική σας ἐναντίον μου ἀναβαθμίστηκε ἀπὸ τὴ στιγμὴ ποὺ ἤλεγξα μὲ ἀνοιχτή μου ἐπιστολὴ τὸ ἀγαπητό σας πνευματικὸ παιδί, τὸν μητροπολίτη Ἀλεξανδρουπόλεως κ. Ἄνθιμο[17]. Αὐτός, μὲ περισσὴ ἀναίδεια, καταπατώντας τὴν ἁγιοπατερικὴ Παράδοση, συνεργάστηκε μὲ τοὺς βλάσφημους αἱρετικοὺς Προτεστάντες καὶ τοὺς ἐπέτρεψε νὰ διανείμουν τὴν “ἁγία γραφή” τους στὸ ἀνυποψίαστο ποίμνιό του, καθὼς καὶ ἠχητικὸ καὶ βιντεοσκοπημένο προσηλυτιστικὸ ὑλικό, ποὺ διαφήμιζε τὶς συγκεντρώσεις τους καὶ τὶς Ὁμιλίες τους στὶς προτεσταντικὲς αἴθουσες. Μὲ τιμωρήσατε τότε μὲ ἀργία[18], ἐνῶ “ἀμελήσατε” νὰ νουθετήσετε τὸν παραβάτη τῶν Ἱερῶν Κανόνων ἐπίσκοπο Ἀλεξανδρουπόλεως, ὁ ὁποῖος ἀνέλεγκτος καί, φυσικά ἀτιμώρητος, συνέχισε τὴν οἰκουμενιστικὴ του δράση».

Τί έκανε τότε ο πατέρας Νικόλαος Μανώλης, ώστε να επισύρει τη μήνη του Δεσπότη Άνθιμου; Έκανε κάτι παράνομο, κάτι μεμπτό; Μα φυσικά όχι! Έκανε αυτό που του υπαγόρευε η ιερατική του συνείδηση, δηλαδή να προστατεύσει τις ποιμαινόμενες ψυχές από τα πλοκάμια των προτεσταντών! Και το έκανε αυτό για μια ακόμα φορά μη λογιζόμενος τις τιμωρίες και τις κακοπάθειες που θα ελάμβανε από τους πολεμίους…

Και έρχεται τώρα και βγάζει ανακοίνωση η Ιερά Σύνοδος να προσέξουν οι πιστοί! Μήπως πρωτίστως να προσέξει κάποιους Επισκόπους και τις συνεργασίες που αυτοί κάνουν; Για να μην πούμε πως οι ίδιοι της Ιεράς Συνόδου έχουν εξοβελίσει τη Χάρη του Θεού με όλα τα Οικουμενιστικά που κάνουν και έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στους “Δαναούς με τα δώρα”!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.