Ελένη Παπασταματάκη

Σαμποτέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου ο Κιτίου Νεκτάριος 

εικόνα άρθρου: Σαμποτέρ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου ο Κιτίου Νεκτάριος 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στον Εσπερινό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου, παρέστη συμπροσευχόμενος ο ψευδεπίσκοπος Βινίτσης και Μπαρ Συμεών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην Κύπρο βρέθηκε ο ψευδομητροπολίτης Βινίτσης και Μπαρ Συμεών της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου, ο ψευδεπίσκοπος Συμεών παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δρομολαξιάς, στον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε για το Γενέσιο της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου.

Όπως αναφέρουν, χωρίς να ντρέπονται, στην ηλεκτρονική σελίδα του ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου, «ο επίσκοπος Συμεών παρέστη στον Εσπερινό συμπροσευχόμενος».

Τον ψευδεπίσκοπο Συμεών τον έχουμε δει κατά τις επισκέψεις του στην Ελλάδα και σε διάφορα προσκυνήματα, όπως στον Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης, στην Παναγία τη Βαρνάκοβα και αλλού.

Προφανώς, του έχει ανατεθεί αυτή η ειδική αποστολή, να περιδιαβαίνει τα ιερά προσκυνήματα και τις ιερές Μονές προκειμένου η ψευδοεκκλησία του Επιφανίου να ασκήσει τις εφάμαρτες πιέσεις στις κατά τόπους Εκκλησίες.

Φυσικά η παρουσία τους υποστηρίζεται από συγκεκριμένους Ιεράρχες και ηγουμένους, οι οποίοι τους υποδέχονται στους ναούς και στα μοναστήρια τους, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μητροπολίτη Κιτίου. Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και τις θέσεις του περί του Ουκρανικού κακοκεφάλου.

Δυστυχώς, η συντριπτική πλειονότητα εκκλησιαστικών ταγών, όπως ο εν λόγω Μητροπολίτης Κιτίου, προδίδουν την Πίστη και αποδεικνύονται ανίκανοι και ακατάλληλοι για το αξίωμα που κατέχουν. Μάλιστα συνεργάζονται με τους σχισματικούς καθηρημένους και τους διευκολύνουν στα δαιμονικά τους σχέδια. Ένα από αυτά, είναι το να συνηθίζει το ποίμνιο την παρουσία τους, ώστε να εμπεδώνεται και να στερεώνεται η βλασφημία και να εγκολπώνεται το Ορθόδοξο ποίμνιο την σχισματοαίρεση της δυτικής προπαγάνδας.

Για όσους δεν θυμούνται ποιος είναι ο ψευδεπίσκοπος Βινίτσης και Μπαρ. Ένας «εξωμότης» επίσκοπος είναι ο Συμεών, ο οποίος προτίμησε να αρνηθεί και να αποκοπεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μητροπολίτη Ονουφρίου και να ενταχθεί στο βλάσφημο μόρφωμα των καθηρημένων και αχειροτόνητων της Ουκρανίας. Αυτός ήταν που παραβρέθηκε στην κλειστή συνάντηση υπό τον Ουνίτη Ποροσένκο. Όντας Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία, συμμετείχε στην «Ενωτική» Σύνοδο της 15ης Δεκεμβρίου του 2018.

Αυτόν τον αρνητή της Πίστεως, τον σχισματικό, υποδέχεται ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Κιτίου με τα παρακάτω λόγια «[05:40] Θα ήθελα απόψε με την ευκαιρία που βρίσκεται κοντά μας και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συμεών, από την Αυτοκέφαλο Εκκλησία της Ουκρανίας να τον καλωσορίσουμε εδώ στην Κύπρο και εδώ στην Μητρόπολη μας και στην Επαρχία μας, να τον παρακαλέσουμε να προσεύχεται για την Κύπρο, για το πρόβλημα μας, να προσεύχεται για την Κοινότητα […]

[07:20] Καλώς ήρθατε Σεβασμιώτατε και ευχόμαστε να περάσετε καλά το λίγο χρονικό διάστημα που θα παραμείνετε στην πόλη μας και στην Κύπρο». 

Το σχετικό βίντεο που αναφερόμαστε είναι το ακόλουθο https://www.youtube.com

Ειρήσθω εν παρόδω, αναφέρουμε και το συλλείτουργο του Μητροπολίτη Κιτίου με τον π. Βαρθολομαίο, τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και τον σχισματικό Επιφάνιο στην Ίμβρο, στις 13 Αυγούστου του 2021.

Είναι λοιπόν και ο Μητροπολίτης Κιτίου για την Εκκλησία της Κύπρου, ό,τι είναι και ο Δημητριάδος Ιγνάτιος ή ο Καβάλας Στέφανος για την Εκκλησία της Ελλάδος; Προφανώς και έτσι δείχνουν τα γεγονότα…

Ο πνευματικός συναγερμός δια στόματος γέροντος Γαβριήλ απευθύνεται στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κύπρου «Οι σχισματικοί της Ουκρανίας είναι αφορισμένοι και καθηρημένοι. Είναι αχειροτόνητοι και αυτοχειροτόνητοι. Δεν είναι ιερείς, είναι ιερόσυλοι. Δεν θα σωθούνε.

Όσοι έχουνε ευχαριστιακή κοινωνία μαζί τους, συμπροσεύχονται/ συλλειτουργούν, ούτε αυτοί θα σωθούνε…»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
Οι σχισματικοί της Ουκρανίας έρχονται επισήμως για προσκυνηματική περιοδεία στην Ελλάδα
Ηγουμένη Θέκλα: “Οι λαϊκοί με ράσα που παριστάνουν τους ιερείς και επισκόπους, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο Μοναστήρι”

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.