Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συνεχίζει να ανακατεύεται με τα γεωπολιτικά πίτουρα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ως απάντηση στη συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, για την επανεκλογή του, ο Εμανουέλ Μακρόν απέστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στον κ. Βαρθολομαίο. Στο μήνυμά του επίσης, δίνει μια υπόσχεση στον οικ. πατριάρχη, ότι θα κάνει το παν για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία…

Το ανακάτεμα του οικουμενικού πατριάρχη με τα πίτουρα της γεωπολιτικής συνεχίζεται. Το αν θα μας φάνε οι κότες (οι μάλλον τα γεράκια) της Δύσεως ή η μαρμάγκα, δεν συνιστά επιλογή αλλά κατήφορο και ξεπεσμό από το έργο της σωτηρίας.
Ο πιστός λαός βλέπει τους παγκοσμιοποιητές να χρησιμοποιούν την Ορθόδοξη Εκκλησία για τις δικές τους επιδιώξεις.

Η Εκκλησιαστική διοίκηση με τη σειρά της συνεργάζεται μετά χαράς πολλής, ενίοτε και με το αζημίωτο. Τα όρια της δικαιοδοσίας κράτους – Εκκλησίας να γίνονται ένα δυστοπικό ακορντεόν συμφερόντων και οι δογματικές διαφορές να ισοπεδώνονται στο βωμό της αγαστής συνεργασίας πολιτικών και εκκλησιαστικών ταγών.     

Στη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ουκρανία, έχει βάλει το χεράκι του και ο οικουμενικός πατριάρχης. Το αν οι Φράγκοι θα ενεργήσουν ή όχι προς όφελος των λαών, το έχει δείξει η Ιστορία. 

Ας έχουμε τα ορθόδοξα αισθητήριά μας σε εγρήγορση και ας έχουμε οδηγό μας τους Αγίους Πατέρες. Οι καιροί ού μενετοί…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Γενηθήτω το θέλημά μου
Ο Βαρθολομαίος φανέρωσε τί φοβάται περισσότερο. Η ομιλία του στην Ι.Μ. Καρακάλλου