εικόνα άρθρου: Στην υγειά του κορόιδου πιστού λαού
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Εμπρός λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Άγιοί μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την τελευταία διετία ο πιστός λαός πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Εκεί τον οδήγησαν οι αποφάσεις των πολιτικών και των εκκλησιαστικών ταγών. Πονάει η ψυχή μας να αντικρίζουμε τους συνένοχους να τρώνε και να πίνουν στην υγειά του κορόϊδου πιστού λαού. 

Δημοσίευμα, λοιπόν, αναφέρει ότι “Στο Ησυχαστήριο του εορτάζοντος Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, στη Ζάλτσα Βοιωτίας, βρέθηκε ο πολιτικός κόσμος το βράδυ της Τετάρτης….Το μενού πλούσιο αλλά παραδοσιακό. Αρνάκι, κοκορέτσι, πίτες, σαλάτες κ.ά.”. Οι λεπτομέρειες του γεύματος δε μας απασχολούν ούτε είναι το θέμα μας.

Είναι όμως απαράδεκτο κάποιοι “να συνεταιρίζονται και να συνεργάζονται” στην πλάτη του κορόιδου λαού, για να υλοποιήσουν αυτά που προτάσσει η Νέα Εποχή. Και πάντα θα υπάρχει ένας παράγοντας που όσο κι αν θέλουν να τον αγνοούν, θα τους ελέγχει, γιατί δεν είναι στο χέρι τους να τον παραβλέψουν, όσο κι αν το προσπαθούν. Είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός που δεν μπορούν ούτε να ξεγελάσουν ούτε να κοροϊδέψουν. Όλο αυτό το φαγοπότι, είτε γιατί έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα είτε όντως γίνεται με αγαθό σκοπό είτε γιατί απλώς τους διακατέχει η ίδια νοοτροπία και τα βρίσκουν μια χαρά μεταξύ τους, στα μάτια του απλού λαού φαίνεται άκρως σκανδαλιστικό. Όλη αυτή “η καλή συνεργασία” πολιτικών και εκκλησιαστικών για τα αντίχριστα και ιδιαιτέρως προκλητικά νομοθετήματα της κυβέρνησης έχουν μοναδικό θύμα τον απλό πιστό λαό. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που ακόμη περιμένουν άνεργοι και ζουν με τις δωρεές του κοσμάκη, ενώ κάποιοι τρώνε ανέμελα ατενίζοντας παγώνια και ελάφια.

Στο μυαλό μας έρχεται αυθόρμητα το παράδειγμα ενός Αγίου Επισκόπου και χαρισματικού, του Ιερού Χρυσοστόμου, ο οποίος ακολουθούσε ακριβώς  αντίθετη ζωή σε ανάλογες καταστάσεις της εποχής του. Στιγμάτιζε την σπατάλη και την επίδειξη των πλουσίων και των αρχόντων, στρεφόταν εναντίον του διεφθαρμένου κλήρου, καταδίκαζε τις αυθαιρεσίες του πολιτικού συστήματος, στεκόταν δίπλα στους αδύναμους και τους αδικημένους και  είχε να επιδείξει μεγαλειώδες αντιαιρετικό έργο. Ήταν θερμός πολέμιος των αιρέσεων και των σχισμάτων και γενικά δε χαριζόταν στην ηθικά ξεπεσμένη εξουσία της εποχής του. Έλεγχε με σκληρή γλώσσα τους άρχοντες και τους πολιτικούς της εποχής του όπως και τους εκκλησιαστικούς παράγοντες. Στηλίτευε την ανηθικότητα και τη διαφθορά. Ήταν κάθετα αντίθετος με τον κοσμικό έκλυτο βίο και ασκούσε δριμύ έλεγχο. 

Έτσι, δεν άργησε να συγκρουστεί ευθέως και με την ίδια την έξαλλη στην προσωπική ζωή και παραξενιές της αυτοκράτειρας, την Ευδοξία, της οποίας το όνομα ήταν συνώνυμο των αδικιών, της φιλοχρηματίας και της σπατάλης που έκανε, ενώ πεινούσε ο λαός.

Άλλο είναι ο σεβασμός στην πολιτική εξουσία που οφείλει να έχει η Εκκλησία και άλλο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Ο Ιερός Χρυσόστομος και σε αυτό γνώριζε και έθετε τα όρια. Ήξερε πώς να φερθεί και τι να πράξει απέναντι στην Ευδοξία για την υπεράσπιση του λαού. Η Ευδοξία και κάθε “Ευδοξία” της εποχής μας, τα πήγαινε περίφημα με την επόμενη εκκλησιαστική διοίκηση που πήρε την θέση του εξορισθέντος Αγίου και  ήταν εκείνη που καθήρεσε τον Άγιο.

Ο οποιοσδήποτε λοιπόν, μπορεί ελεύθερα να συγκρίνει γεγονότα και προσωπικότητες, τότε και τώρα, και είναι εύκολο να βγάλει τα συμπέρασματά του. 

Για μας το “μνήμη Αγίου, μίμηση Αγίου” είναι αρχή μας και θα προσπαθούμε πάντα να το εφαρμόζουμε, όπως έκανε και ο πνευματικός μας πατέρας, μακαριστός π.Νικόλαος Μανώλης. Είτε είσαι εκκλησιαστικός παράγοντας είτε Καίσαρας είτε απλός πολίτης, οφείλεις να πορεύεσαι με γνώμονα τη ζωή των Αγίων.

Εμπρός λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι Άγιοί μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ανίερα παζάρια Εκκλησίας – Πολιτείας
Έρευνα: Ο σατανικός συμβολισμός της εικόνας που δώρισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πάπα Φραγκίσκο
Με την ευχή του Αρχιεπισκόπου οι διπλωματικές δραστηριότητες με την Αγία Έδρα
Ο αιρετικός πάπας στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας και η υποδοχή του από την κοσμική…

Σχετικά άρθρα

«Ψαλτήρι» Αρχιμανδρίτη στο Αμύνταιο απέναντι στην «αγαπολογία» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Άρθρο της Πασχαλίδου Μαρίας. Μήπως, τελικά, θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος, σύσσωμη, να ξεκαθαρίσει ποιες είναι αυτές οι ευλογημένες θέσεις της Εκκλησίας μας από τις οποίες δεν απομακρύνεται;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.