Ειρήνη Ιωαννίδου

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

εικόνα άρθρου: Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού


Το τριήμερο 24-26 Μαΐου 2024 εορτάστηκε η επέτειος της δεκαετούς αρχιερατείας του Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα.

Ο Μητροπολίτης Φαναρίου, ο Μητροπολίτης Κυδωνιών, πρωτοπρεσβύτεροι, αρχιμανδρίτες και επιχειρηματίες έδωσαν το παρών.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρουσίασε τη νέα μελέτη του Μητροπολίτη κ. Κλεόπα, προς τιμήν του μακαριστού και ιεραποστολικώς εργασαμένου στη Σκανδιναυΐα Αρχιμανδρίτου κυρού Ευσεβίου Βίττη, με τίτλο: «Η Ιεραποστολική Διακονία του Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Βίττη εις την Σκανδιναυΐαν 1965-1980».

Εντελώς ασυνεπής παρουσιάζεται ο κ.Κλέοπας ως προς την μελέτη του για την ορθόδοξη βιοτή του π.Ευσεβίου. Η έρευνα, η συγγραφή και η κατάθεση του ευαγγελικού και πατερικού λόγου δεν μπορεί να καρποφορήσει, όταν υπάρχει χάσμα λόγων και πράξεων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Μητροπολίτη Σουηδίας. Ολόκληρη η διδασκαλία του π.Ευσεβίου συμπορεύεται με το Ορθόδοξο Βίωμα που απορρίπτει τις μιαρές αιρέσεις. Σαν χαρισματικός σύγχρονος πατέρας ο λόγος του είναι βαθιά αντιοικουμενιστικός, όπως φαίνεται και από το παρακάτω:

«Βλέπετε, ὅτι, ὅταν μπολιαστοῦν οἱ ἄνθρωποι μέ τήν αἵρεσι, ἀδυνατοῦν νά δοῦν τήν Ὀρθοδοξία, πού ἔχει βέβαια καί αὐτή τά κατά τό ἀνθρώπινο χάλια της. Τοῦ ἔγραψα μεταξύ ἄλλων: “Διακονώντας ἐπί πενήντα χρόνια τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία (ἀπό τότε πού συνειδητά μπῆκα στό ἔργο της) δέν βρίσκω λόγο νά τήν ἀρνηθῶ γιά ὁποιουσδήποτε συμβιβασμούς. Ἀγαπῶ τήν Μητέρα μου πού μέ ἐξέθρεψε μέ τά κουρέλια της κατ’ ἄνθρωπον”. Δέν τοῦ ἔγραψα μέ φανατισμό οὔτε μέ πικρία. Αὐτά δέν βοηθοῦν. Τοῦ μίλησα μέ ἀγάπη καί εὐγενικά, ἀλλά καί καθαρά, ὅτι οἱ δρόμοι μας χωρίζουν. Ὁ Θεός νά τόν φωτίσῃ»

Στις εκδηλώσεις εορτασμού δεν έλειψε ο Νούντσιος της Αγίας Έδρας, Julio Murat, συνοδευόμενος από τον Dominico Vitono, ο Συροϊακωβίτης Αρχιεπίσκοπος Benjamin Atas, συνοδευόμενος από τον επίσης Συροϊακωβίτη Αρχιεπίσκοπο Johanoun Lahbo, οι οποίοι εν συνεχεία παρέστησαν στη θεία Λειτουργία που τελέστηκε.

Το ανάλογο φωτογραφικό υλικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ως απόδειξη πράξης σπουδαίας για την οποία αξίζει κανείς νεοταξίτης να λάβει παράσημα. Εικόνες φρικτές…προδρομικές! Να αιτούνται ιερείς και αρχιερείς την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, πάνω από την Αγία Τράπεζα, έμπροσθεν του Εσταυρωμένου και πλησίον των Αγίων Εικόνων, να προσκομίζουν τον άρτο, να αναγιγνώσκουν το Ευαγγέλιο, να αγιάζουν τα τίμια Δώρα, εκεί όπου ενεργούν οι άκτιστες ενέργειες του Θεού μας… και ο κ.Κλέοπας να θυμιάζει και υποκλίνεται στους εκτός εκκλησίας αιρετικούς;

Δυστυχώς δεν τιμούνται έτσι οι χαρισματικοί γέροντες, όπως ο π.Ευσέβιος, δε λατρεύεται έτσι ο Άγιος Τριαδικός Θεός, δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού.

O 45oς Κανόνας των Αγίων Αποστόλων προειδοποιεί: «Ἐπίσκοπος, ἤ Πρεσβύτερος, ἥ Διάκονος αἱρετικοῖς συνευξάμενος μόνον, ἀφοριζέσθω, εἰ δέ ἐπέτρεψεν αὐτοῖς, ὡς Κληρικοῖς, ἐνεργῆσαί τι, καθαιρείσθω», όπως και ο ΣΤ’ Κανών της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου «Περί τοῦ μή συγχωρεῖν τοῖς αἱρετικοῖς εἰσιέναι εἰς τόν οἶκον τοῦ Θεοῦ, ἐπιμένοντας τῇ αἱρέσει».

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταπατά τους κανόνες της Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Σουηδίας. O ίδιος μάλιστα έχει συμπροσευχηθεί με λουθηρανή επισκοπίνα, ενώ συνηθίζει να εορτάζει το Πάσχα μαζί με τους παπικούς. Πάντως η αρχιερατική του πορεία επιβεβαιώνει πως πρόκειται για έναν ορκισμένο Οικουμενιστή, όσο και αν ο ίδιος πανηγυρίζει για το αντιπατερικό του έργο πλάι στους αιρετικούς.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Εμμονικός με τον οικουμενισμό ο Μητρ. Κλεόπας
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Πρόωρη Μεγάλη Παρασκευή για τον Μητροπολίτη Σουηδίας
Είναι Ορθόδοξη η κατήχηση από τον Μητρ. Σουηδίας Κλεόπα;

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.