Επικαιρότητα

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ασσυριακής “Εκκλησίας”

εικόνα άρθρου: Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ασσυριακής “Εκκλησίας”
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Συνάντηση του Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Πατριάρχη της Ασσυριακής “Εκκλησίας”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σύμφωνα με την είδηση στις 15 Νοεμβρίου 2022, στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας έλαβε χώρα η συνάντηση του προέδρου του ΤΕΕΣ μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντωνίου με τον Πατριάρχη της Ασσυριακής “Εκκλησίας” της Ανατολής Μαρ Άβα Γ΄.

Προ ολίγον ημερών, μας απασχόλησε η επίσκεψη του ιδίου στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου με αντίστοιχες αναμενόμενες οικουμενιστικές δηλώσεις, κοινώς αγαπολογίες.

Με πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου οργανώθηκε η συνάντηση με στόχο τον διάλογο πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Ο Μητροπολίτης Αντώνιος στον χαιρετισμό του έδωσε έμφαση στις καλές σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ασσυριακής “Εκκλησίας” της Ανατολής, καθώς και στις μακραίωνες αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του ασσυριακού λαού. 

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη σκούφια του αλλιώς!

Μετά τον προκάτοχό του Ιλαρίωνα, ο νέος Μητροπολίτης Βολοκολαμσκ Αντώνιος συνεχίζει την υλοποίηση της οικουμενιστικής ατζέντας της Ρωσικής Εκκλησίας.

Η συζήτηση αφορούσε τη σύγχρονη κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και τις προσπάθειες του Πατριαρχείου Μόσχας για την υποστήριξή τους. 

Φυσικά δεν έλειψαν οι επίμαχες δηλώσεις και βλέψεις για κοινή δράση στον ανθρωπιστικό, τον ακαδημαϊκό και τον επιστημονικό θεολογικό τομέα, καθώς και άλλες κατευθύνσεις!

Μήνες μετά και ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, οι κινήσεις του Πατριαρχείου Μόσχας δεν ακολουθούν τις Αγιοπατερικές θέσεις. Η επίσκεψη δεν ήταν τυχαία… Μέλλει να αποδειχθεί πού θα οδηγήσει η οικουμενιστική κατρακύλα. 

Ο Θεός να μας λυπηθεί!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κροκοδείλια δάκρυα Μητροπολίτη Ιλαρίων Βολοκολάμσκ για τις σχέσεις Παπισμού και Ορθοδοξίας
Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Μητροπολίτη Ιλαρίωνα και Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.