Επικαιρότητα

Τα αποτελέσματα των εκλογών για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

εικόνα άρθρου: Τα αποτελέσματα των εκλογών για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
του Δήμου Σερκελίδη
γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου θα γίνει πιθανόν πριν από την Πρωτοχρονιά…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι πολυαναμενόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχιεπισκόπου Κύπρου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ανέδειξαν ως νικητή τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο. 

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα αποτελέσματα των εκλογών είναι τα εξής:

Λεμεσού – 35,68%

Πάφου – 18,39%

Ταμασού – 18,10%

Κωνσταντίας – 14,79%

Μόρφου – 9,80%

Κυρηνείας – 3,24%

Σύμφωνα με το καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου, οι πρώτοι τρεις επιτυχόντες,  δηλαδή ο Λεμεσού Αθανάσιος, ο Πάφου Γεώργιος και ο Ταμασού Ησαϊας, θα συμμετέχουν στο λεγόμενο τριπρόσωπο και ένας εκ των τριών θα εκλεγεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου ως ο επόμενος αρχιεπίσκοπος.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Λεμεσού Αθανάσιος στάθηκε στην πρωτιά του και τόνισε ότι η Ιερά Σύνοδος πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του λαού. Από την άλλη, οι δύο συνυποψήφιοί του, ο Ταμασού Ησαϊας και ο Γεώργιος Πάφου, θεωρούν ότι είναι δικαίωμα της Ιεράς Συνόδου να εκλέξει όποιον θεωρεί αυτή καταλληλότερο.

Μόνο το 30% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους συμμετείχε στις εκλογές. Η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου θα γίνει πιθανόν πριν από την Πρωτοχρονιά. Αν αναλογιστούμε την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Τα χτυπήματα πάνω αλλά και κάτω από τη ζώνη θα καθορίσουν ποιός θα κερδίσει. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.