Επικαιρότητα

Τα εν οίκω, τα εν δήμω και το κρητικό αντικριστό

εικόνα άρθρου: Τα εν οίκω, τα εν δήμω και το κρητικό αντικριστό
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η πόρωση των καρδιών δεν αφήνει τους Ιεράρχες της Κρήτης να αντικρίσουν την αλήθεια κατάματα

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο θυμόσοφος λαός λέει: “να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω λάδι“. Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης γράφει σελίδες της Εκκλησιαστικής της Ιστορίας με μελανά χρώματα. 

Προχωρά βιαστικά στην εφαρμογή του άρθρου 39 για αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου της. 

Το θέμα καλύφθηκε και σε προηγούμενο άρθρο της Κατάνυξης. 

Αν όμως δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα, απηλλαγμενοι από το συγκινησιακό βάρος της στιγμής, η κατάσταση γίνεται απελπιστικότερη. 

Στ’ αχνάρια των κυβερνητικών οι Αρχιερείς της Κρήτης, αφού δίχασαν το ποίμνιο με την απόφαση τους, φέρονται με ασέβεια στην τρίτη ηλικία, στο πρόσωπο του ασθενούντος Αρχιεπισκόπου τους. 

Δε φτάνει η πράξη από μόνη της που χαρακτηρίζει τους ίδιους ως τυφλωμένους από τη φιλοδοξία, επειδή βιάζονται να προκαλέσουν την επόμενη μέρα. 

Τους χαρακτηρίζει και υποκριτές, αφού μετά τη διαδικασία ένας θα εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος και οι συνδιεκδικητές θα φέρονται σαν να είναι όλα μέλι γάλα. 

Στο προκείμενο όμως η Ορθοδοξία στην Κρήτη νοσεί. Η ποιμαντική αδιαφορία έχει προκαλέσει βαθύ τραύμα στο DNA του Κρητικού λαού. 

Οι άλλοτε γενναίοι, τα παλληκάρια της λεβεντογέννας Κρήτης και οι άξιες κοπελιές της, δεν πατούν το ποδάρι τους στην Εκκλησία. 

Απέχουν από το μυστήριο της εξομολόγησης. 

Έχουν επιβάλει οικειοθελώς στους εαυτούς τους το επιτίμιο της ακοινωνησίας.

Ποιας Εκκλησίας προσδοκούν να ηγηθούν οι φιλόδοξοι Αρχιερείς της Κρήτης; 

Ποιας γενναίας μειοψηφίας το ευάριθμον θα αναλάβει τα ηνία ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος; 

Όταν οι ίδιοι συμπεριφέρονται σαν σιωπηλά γιουσουφάκια στις φιλοδοξίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, αποδέχονται την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου και τα οικουμενιστικά του κείμενα και κάνουν τεμενάδες στον Πολυχρονεμένο, δίχως την αγωνία της Ορθοτόμησης της πίστης, οι αδειανές Εκκλησιές είναι η ανταμοιβή τους. 

Τα υγειονομικά μέτρα δεν τους έθιξαν στο ελάχιστο. Η απουσία του πιστού λαού, ως αποτέλεσμα της πνευματικής κατάπτωσης του τόπου, αποδείχτηκε βολικότατη. 

Τα εν οίκω χάλια με το παρασκήνιο της διαδοχής, δεν μπορεί να επισκιάσουν την εν Δήμω αποχή των Κρητικών από τις Εκκλησίες. 

Τούτο καθιστά τους λίγους, την Ιερή χούφτα των Κρητικών που αντιδρούν στην παναίρεση του Οικουμενισμού, μαρτυρικούς και γενναίους ομολογητές. Η Αποτείχιση από την αίρεση στην Κρήτη ισοδυναμεί με ατομική βόμβα στα θεμέλια του οικουμενιστικού οικοδομήματος. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Σαν όρνεα μαζεύτηκαν επάνω στον γηραιό Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο
– Μητροπολίτες (κτ)ερίζουν επί τον ευεργέτη τους…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.