Επικαιρότητα

Τι ετοιμάζουν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός;

εικόνα άρθρου: Τι ετοιμάζουν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός;
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Δεν είναι επιχείρηση η Εκκλησία, ούτε οργανισμός για να καμαρώνει για να οικονομικά ανοίγματά της…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Φαίνεται ότι η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδας έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη από τη συνεργασία με της με την Κυβέρνηση και επιχειρεί τώρα ένα νέο, επιχειρηματικό αυτή τη φορά, εγχείρημα. Η δε Κυβέρνηση από την πλευρά της δείχνει στους επίδοξους ψηφοφόρους πως δεν έχασε το ευσεβιστικό προφίλ της. 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Ιεραρχών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών στελεχών, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας και του ΤΑΙΠΕΔ, για τη μελέτη αξιοποίησης του εκκλησιαστικού Κτήματος Σχιστού Σκαραμαγκά.

«Η δε δυνατότητα ανάπτυξης ενός υπερσύγχρονου, φιλικού προς το περιβάλλον, κέντρου logistics, μεταφοράς και διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων και όχι μόνο, φαντάζει ως αυτονόητη ανάγκη, αν λάβει κανείς υπόψη τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική η οποία αναπτύσσεται στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν θέλω, επίσης, να πω πολλά πράγματα για την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδουμε συνολικά ως κυβέρνηση στην αναπτυξιακή δυναμική της δυτικής Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς θέλουμε η Εκκλησία να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία της και μέσα από τα έσοδα από αυτήν την ακίνητη περιουσία, να μπορεί να στηρίζει το εξαιρετικά πλούσιο και σημαντικό κοινωφελές της έργο», πρόσθεσε επίσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τον Νοέμβριο του 2018 σύναψε τη Συμφωνία Εκκλησίας-Κράτους με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Σχετικό δημοσίευμα μας πληροφορεί ότι η συμφωνία αυτή: Θα άνοιγε τον δρόμο για πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, θα αναγνώριζε για πρώτη φορά η Πολιτεία τις υποχρεώσεις της έναντι της Εκκλησίας σε σχέση με την περιουσία της, oι ιερείς δεν θα ήταν πλέον δημόσιοι υπάλληλοι και το Κράτος «ελάφρυνε» κατά 10.000 κωδικούς μισθοδοσίας, θα κοβόταν ο «ομφάλιος λώρος» Κράτους-Εκκλησίας ως προς το μισθολογικό.

Ο καρπός της προσπάθειας του Αρχιεπισκόπου ήταν το βιβλίο που εξέδωσε «Συνοπτική θεώρηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας».

Ο μακαριστός Αυγουστίνος Καντιώτης έλεγε χαρακτηριστικά επί του θέματος: «Χωρισμός θα γίνει από το κράτος το άθεον και μασονικόν. Η κρατική εξουσία αφού εκμεταλλεύθηκε επί χρόνια, την Εκκλησία του Χριστού, και χρησιμοποίησε αυτήν ως υπηρέτρια…θα δώσει μια κλωτσιά και θα την πετάξει από την ράχη του κράτους. Τώρα χωρισμός δε θα γίνει από την Εκκλησία, το λέγω μετά λύπης. Προφητεύω: Η Εκκλησία, η Ιεραρχία δεν θέλει χωρισμό!». 

Σε άλλη ομιλία του ο Άγιος αυτός Επίσκοπος, λέει: «Το κράτος αυτό λέγει ότι προστατεύει την Εκκλησία…Φαίνεται ότι την προστατεύει. Δίνει μισθούς στους παπάδες, δίνει μισθούς στους Δεσποτάδες, ενισχύει ξερω γω τι άλλα, έχει καθηγητές παπάδες στα γυμνάσια… Αλλά στο βάθος τα χαϊδέματα είναι μάλλον επικίνδυνα απ’ ότι είναι η φανερά έχθρα. Και το Κράτος αυτό την υποχρέωσε την Εκκλησία. Την πήρε την Εκκλησία από το Σταυρό του μαρτυρίου τεσσάρων αιώνων που εσταυρώνεται η Εκκλησία μας. Την πήρε από τον Σταυρό, την κατέβασε κάτω την έντυσε στα χρυσά και στα πλούτη και την ανέβασε στη ράχη της. Ενθυμητέον δε ότι ο καιρός ο εις τους Χριστανούς σωτηριοδέστατος και θαυματουργότατος, υπήρξεν εκείνος καθ’ ον η εκκλησία πτωχή ήτο και άσημος και καταδιωκομένη»!

Mία Διοικούσα Εκκλησία λοιπόν αγνοεί τις αποδοκιμασίες και τους ελέγχους του ποιμνίου και συνεργάζεται για άλλη μία φορά με μία αντίθεη και φιλομασονική Κυβέρνηση. Αποδεικνύει επί της ουσίας πως είναι ομόφρονες και τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους συναντιούνται.

Ο σεβαστός μας π. Θεόδωρος Ζήσης στο βιβλίο του με τίτλο «Η Εκκλησιαστική περιουσία – Η αρχαία πράξη και οι νέοι παραβάτες», διατυπώνει τα ακόλουθα: «Η περιουσία της Εκκλησίας και των μοναστηριών ανήκει στο λαό του Θεού, στις τόσες γενεές Ορθοδόξων και ευσεβών πιστών που προσέφεραν δωρεές, ακόμη και από το υστέρημά τους, για να βοηθήσουν την Εκκλησία στο αγιαστικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και σωτηριώδες έργο της».

Καλώς λοιπόν μεριμνά η Εκκλησία για τον άρτον ημών τον επιούσιον, αλλά μένει μόνο εκεί εκμηδενίζοντας τον σωτηριολογικό σκοπό της. Οι πιστοί δεν έχουν ανάγκη από μία Ιεραρχία που διαπραγματεύεται τα της πίστεως και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στα γήινα και κοσμικά. Δεν είναι επιχείρηση η Εκκλησία, ούτε οργανισμός για να καμαρώνει για τα οικονομικά ανοίγματά της. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιόν της. Παρακολοθούμε εκ του σύνεγγυς τα εκκλησιαστικά εγκλήματα στα οποία έχει συνηγορήσει και δεν μπορεί να μας εξαγοράσει ούτε με την πρόοδο που εγγυώνται τα έργα που σχεδιάζει, ούτε με τις ανέσεις που υπόσχονται ούτε και με τριάντα αργύρια. Μη γένοιτο να αποδειχθούν οι χριστιανοί ορθόδοξοι ότι έχουν μία τόσο φθηνή πίστη που δέχεται με επιείκεια το Κολυμπάρι, το Ουκρανικό και όλο τον οικουμενιστικό και νεοεποχίτικο συρφετό, αλλα εντυπωσιάζεται και υποκλίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Διούσα Εκκλησία διαχειρίζεται την περιουσία της.

Αυτή τη Διοικούσα Εκκλησία θέλουμε… που εφαρμόζει το: «Ζητεῖται πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν», να ζητάτε δηλαδή πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη λύτρωσι, κι όλα αυτά θα σας προστεθοῦν (Ματθ. 6,33)

«Βιώσομαι ἐσθίων ἀκρίδας καί μέλι ἄγριον μᾶλλον, ἢ ψωμόν ἐκ μισθωμάτων πόρνης», θα ζήσω δηλαδή τρώγοντας ακρίδες και μέλι ἄγριο, παρά ψωμί από χρήματα πόρνης. Κατ’ αναλογία αυτή την κατάσταση βιώνουν όσοι αγωνίζονται από το μετερίζι της Αποτείχισης. Πολλές ανέσεις και πολλά αγαθά στερούνται εξαιτίας της αιρετίζουσας Ιεραρχίας που δεν ορθοτομεί τον λόγο της Αληθείας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Στο ξεπούλημα και η εκκλησιαστική περιουσία
Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
Τι και αν η πίστη οδυνάται, ο Αρχιεπίσκοπος εκδίδει βιβλίο για την περιουσία της Εκκλησίας!

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.