Κωνσταντίνα Κοσμίδου

Τιμούν ή χρησιμοποιούν την εορτή του Αγίου Παϊσίου; 

εικόνα άρθρου: Τιμούν ή χρησιμοποιούν την εορτή του Αγίου Παϊσίου; 
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μεγαλειώδεις προσπάθειες των Οικουμενιστών να παραβλέπουν τα ομολογιακά και αντιαιρετικά χαρακτηριστικά του Αγίου Παϊσίου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο νεόδμητο ναό του Οσίου Παϊσίου στα Ιωάννινα, το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη -ως συνήθως- κατέστη πανηγυρική, καθώς τιμήθηκε υπέρ του δέοντος τόσο από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο όσο και από τον Δήμαρχο των Ιωαννίνων. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων προσέφερε στον Πατριάρχη με το πολυσυζητημένο δώρο… μια μοναδική αρχιερατική στολή, κατά τα παλιά βυζαντινά πρότυπα, κεντημένη στο χέρι από μικρά παιδάκια στην Ινδία όπως δυστυχώς γι αυτόν αποκάλυψε ο μητροπολίτης, ενώ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πως η πλατεία στο εξής θα φέρει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη με αντίστοιχη εκδήλωση.

Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος αναφέρθηκε κυρίως στην παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και χρησιμοποίησε ένα κολακευτικό λόγο για το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Στο λόγο του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσήλωση του Αγίου Παϊσίου στις αποφάσεις της Εκκλησίας και τον σεβασμό προς τους Επισκόπους τονίζοντας πως απέφευγε τις ακρότητες και τους ψευτοζηλωτισμούς.

Άξια παρατήρησης και προβληματισμού εμφανίζεται η μεγαλειώδης προσπάθεια των Οικουμενιστών να παραβλέπουν τα ομολογιακά και αντιαιρετικά χαρακτηριστικά του Αγίου Παϊσίου χρησιμοποιώντας πολλές φορές τα λόγια του με ύπουλους τρόπους, με σκοπό να κατευνάσουν το ποίμνιο!

Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό σημείο των αντιαιρετικών λόγων του Οσίου Παϊσίου προς έναν επισκέπτη:

“Ἂν οἱ Χριστιανοί δέν ὁμολογήσουν, δέν ἀντιδράσουν, αὐτοί θά κάνουν χειρότερα. Ἐνῶ, ἂν ἀντιδράσουν, θά τό σκεφθοῦν. Ἀλλά καί οἱ σημερινοί Χριστιανοί δέν εἶναι γιά μάχες. Οἱ πρῶτοι Χριστιανοί ἦταν γερά καρύδια· ἄλλαξαν ὅλο τόν κόσμο. Καί στήν βυζαντινή ἐποχή μιά εἰκόνα ἔβγαζαν ἀπό τήν Ἐκκλησία καί ἀντιδροῦσε ὁ κόσμος. Ἐδῶ ὁ Χριστός σταυρώθηκε, γιά νά ἀναστηθοῦμε ἐμεῖς, καί ἐμεῖς νά ἀδιαφοροῦμε! Ἂν ἡ Ἐκκλησία δέν μιλάη, γιά νά μήν ἔρθη σέ ρήξη μέ τό κράτος, ἂν οἱ μητροπολίτες δέν μιλοῦν, γιά νά τά ἔχουν καλά μέ ὅλους, γιατί τούς βοηθᾶνε στά Ἱδρύματα κ.λπ., οἱ Ἁγιορεῖτες πάλι ἂν δέν μιλοῦν, γιά νά μήν τούς κόψουν τά ἐπιδόματα, τότε ποιός θά μιλήση; Εἶπα σέ κάποιον ἡγούμενο: «Ἂν σᾶς ποῦν ὅτι θά σᾶς κόψουν τά ἐπιδόματα, νά πῆτε: “Θά κόψουμε καί ἐμεῖς τὴν φιλοξενία”, γιά νά προβληματισθοῦν».

Ευχόμαστε σε λαϊκούς, κληρικούς, επισκόπους και πατριάρχες τιμώντας τον Άγιο Παΐσιο να ακολουθούν την Ορθόδοξη διδασκαλία του και να μην κάνουν άλλα από τα λεγόμενά του στα θέματα της Πίστεως!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά 
Άγιος Παΐσιος: «Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα..»
Ο Άγιος Παίσιος ο αγιορείτης – πολέμιος της παναίρεσης του Οικουμενισμού[mp3 – 2015]
Η Αγία Ευφημία – οι Οικουμενιστές – ο γέροντας Παϊσιος [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.