Μαρία Κοσμίδου

Το νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει και τον Πατριάρχη Ρωσίας

εικόνα άρθρου: Το νέο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει και τον Πατριάρχη Ρωσίας
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Πότε θα ληφθεί και κάποια απόφαση για κυρώσεις κατά αυτού που διχάζει την Ορθοδοξία;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Η από τις αρχές Μαΐου αναμενόμενη απόφαση της “πολιτισμένης” Ευρώπης εναντίον της “κακιάς” Ρωσίας, είναι γεγονός. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ανακοίνωσε μέσω του twitter, ότι υπήρξε συμφωνία για την απαγόρευση των εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να κόψει “μια τεράστια πηγή χρηματοδότησης για την πολεμική μηχανή της Ρωσίας”, αφού το ρωσικό πετρέλαιο καλύπτει πάνω από τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών εισαγωγών.

Παράλληλα, σε έγγραφο της Επιτροπής το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, υπογραμμίζεται ότι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, μακροχρόνιος σύμμαχος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει γίνει ένας από τους κυρίαρχους υποστηρικτές “της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”

Με αυτό το “επιχείρημα” στηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση για επιβολή κυρώσεων στον Πατριάρχη Κύριλλο, στο πλαίσιο του έκτου πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής, όπως τους βολεύει να την ονομάζουν. Επίσης, τους βολεύει να αποσιωπούν την εισβολή στην Ουκρανία εδώ και οκτώ χρόνια, για την οποία κυρώσεις δεν σκέφτηκε να επιβάλλει η Ε.Ε.

Πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, αναφέρουν ότι η Ουγγαρία δεν συμφωνεί με την επιβολή κυρώσεων στον Πατριάρχη Κύριλλο.
Ο Ρώσος Πατριάρχης, στα κηρύγματά του, ομιλεί για αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του κακού εναντίον της ιστορικής ενότητας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ευλογεί τα όπλα για τη νίκη των ρωσικών δυνάμεων.
Το νέο, έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας περιλαμβάνει εκτός από τον Πατριάρχη Κύριλλο, και την πρώην ολυμπιονίκη, Alina Kabaeva, καθώς και οι δύο υποστηρίζουν τον Βλαδίμηρο Πούτιν.
Οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες της Ευρώπης και πολύ καλοί φίλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, δεν μιλούν για τον αίτιο. Στις δικές τους συσκέψεις, δεν υπάρχει καμία πρόταση για κυρώσεις κατά αυτού που διχάζει την Ορθοδοξία και αφήνει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς βορά στους νέους σταυροφόρους.

Παραπέμπουμε τους αναγνώστες μας στο άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση “Δυτικοί ”Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας”, όπου εξηγεί την πραγματική εισβολή και αναλύει τα αίτια του πολέμου. Ένα μικρό απόσπασμα του άρθρου αυτού αφήνουμε ως επίλογο:

“Γράφει λοιπόν ὁ λαοφιλής καί γλυκύτατος Ἅγιος Νεκτάριος ὁ κατ᾽ ἐξοχήν Ἅγιος τοῦ 20οῦ αἰῶνος:
«…Ἡ ἅλωσις τῆς Κωνσταντινουπόλεως ὑπό τῶν Σταυροφόρων, τῶν ἀγρίων τῆς Δύσεως Βανδάλων, ἐπέθηκε τήν σφραγῖδα ἐπί τό σχίσμα. Οἱ Σταυροφόροι, ἔργῳ καί λόγῳ, ἐπέδειξαν ὅτι ὁ χριστιανισμός τῆς Δύσεως ἦτο τερατούργημα, ὁ δέ Πάπας Ἰννοκέντιος ὁ Γ´ ἐμαρτύρησεν ὅτι ἦν ὁ ἀληθής αὐτῶν ποιμήν καί ποδηγέτης…”

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Ευρώπη κατά της Ορθοδοξίας; 

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.