Επικαιρότητα

Ομιλία-ύμνος του Πρέσβη των ΗΠΑ προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: Ομιλία-ύμνος του Πρέσβη των ΗΠΑ προς τιμήν του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου

«Έχει αφοσιωθεί στο μήνυμα της ανεκτικότητας, κάνοντας τακτικούς διαλόγους με άλλες χριστιανικές εκκλησίες, καθώς και με Μουσουλμάνους και Εβραίους» (Πρέσβης των ΗΠΑ George Tsunis)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, με συντονισμένες ενέργειες δείχνει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς στις 18 Ιουνίου, παρέθεσε την πρώτη δεξίωση της θητείας του, προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου.

Μπροστά σε περίπου 250 καλεσμένους που παρευρέθηκαν στην δεξίωση που έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία, καθώς και εκπροσώπους πολλών θρησκειών, ο κ. Tsunis εξύμνησε το διαθρησκειακό έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Επιπλέον, υπογράμμισε την ακλόνητη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και αποκάλυψε ότι ο σεβασμός της «θρησκευτικής ελευθερίας» αποτελεί βασική προτεραιότητα της Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ. 

Διαθρησκειακή ομιλία-ύμνος του Πρέσβη των ΗΠΑ κ. George Tsuni προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου – «Χριστιανικές Εκκλησίες» οι αιρέσεις

Μπροστά σε ένα ετερόκλητο κοινό και με μία ομιλία-ύμνο προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Κων/πόλεως, o Πρέσβης των ΗΠΑ κ. George Tsunis εκθείασε το διαθρησκειακό έργο και την προσφορά του κ. Βαρθολομαίου.

Ο Πρέσβης της Αμερικής κατά την ομιλία του στη δεξίωση:

α) Εξήρε τους τακτικούς διαθρησκειακούς διαλόγους του Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών (πχ. Μουσουλμάνους και Εβραίους), ενώ χαρακτήρισε τις αιρέσεις ως «χριστιανικές Εκκλησίες»:

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει αφιερώσει τη ζωή του για να κάνει τον κόσμο στον οποίο ζούμε καλύτερο. Έχει αφοσιωθεί στο μήνυμα της ανεκτικότητας, κάνοντας τακτικούς διαλόγους με άλλες χριστιανικές εκκλησίες, καθώς και με Μουσουλμάνους και Εβραίους».

β) Μνημόνευσε την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη το 2016, συνοδεία του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου:

«Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι, η Παναγιώτητά του δεν ξεχνά ποτέ τους ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι. Το 2016 επισκέφτηκε τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για να επιστήσει την προσοχή στους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα».

γ) Χαρακτήρισε ως «σωστή» την παρουσία τόσων πολλών εκπροσώπων διαφορετικών θρησκειών στη δεξίωση, καθώς όπως ανέφερε, ο Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι γνωστός για τη συνεργασία του «με ανθρώπους όλων των θρησκειών»:

«Είναι σωστό να έχουμε εκπροσώπους τόσων πολλών θρησκειών εδώ, γιατί ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την ενθάρρυνση της ανεκτικότητας και της συνεργασίας με ανθρώπους όλων των θρησκειών».

δ) Αποκάλυψε ότι βασική προτεραιότητα της Εξωτερικής Πολιτικής των ΗΠΑ αποτελεί ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας:

«Η θρησκευτική ελευθερία είναι η πρώτη ελευθερία που κατοχυρώνεται στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Συντάγματός μας. Ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας αποτελεί επίσης βασική προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής».

ε) Υπογράμμισε την ακλόνητη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που σας αναγνωρίζουμε και σας τιμούμε απόψε και υπογραμμίζουμε την ακλόνητη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Εναγκαλισμός ΗΠΑ και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο νέος Πρέσβης των ΗΠΑ με συντονισμένες ενέργειες δείχνει την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον Οικ. Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την «Ορθόδοξη Εκκλησία».

Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Tsunis επισκέφτηκε τον κ. Βαρθολομαίο στη Θεσσαλονίκη (25 Μαΐου). Μετά τη συνάντηση, ο κ. Tsunis σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχε ευχαριστήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή», σημειώνοντας:

«[…] Τον ευχαρίστησα (τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο) για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή. Οι ΗΠΑ δεσμεύονται στην ισχυρή φιλία μας με την Ορθόδοξη Εκκλησία. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για την υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

Η Πανθρησκεία του Αντιχρίστου διαφημίζεται/προβάλλεται στο όνομα της προάσπισης των «θρησκευτικών ελευθεριών» και η άλλη άκρη του Ατλαντικού συντονίζει επιμελώς τα νήματα. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ένα πιστό σύμμαχο στο πλευρό του και ένα ακόμα λόγο να χαμογελά, δίπλα στην σημαία των ΗΠΑ και μπροστά σε τηλεοπτικά κανάλια, κάμερες και αστραφτερά φλας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Η Πρεσβεία των ΗΠΑ και η ανάπτυξη ηγεσίας στην Εκκλησία της Ελλάδος – Ο Τζορτζ Τσούνης επί το έργον
– Επέλαση των ΗΠΑ σε τρεις ελληνόφωνες Εκκλησίες μέσω ειδικού προγράμματος ηγεσίας

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Προσέχετε ματάκια τι κοιτάτε

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ένα παιδικό τραγούδι ασπίδα σωτηρίας Ένα παιδικό τραγούδι που τραγουδούσαμε στο κατηχητικό σχολείο του Προφήτη Ηλία Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης, σήμερα αποτελεί ασπίδα σωτηρίας! Προσέχετε ματάκια τι κοιτάτε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.