Επικαιρότητα

Βλάσφημη παρωδία ομαδικού “βαπτίσματος” στη Βουλγαρία

εικόνα άρθρου: Βλάσφημη παρωδία ομαδικού “βαπτίσματος” στη Βουλγαρία

Η χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος από τα εκκλησιαστικά μέσα ανοίγει το δρόμο για ολοένα και πιο προκλητικές παπίζουσες πρακτικές στους Οικουμενιστές…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση

Το μυστήριο του Βαπτίσματος σε έντεκα νεοφώτιστους, ηλικίας από ενός έως δεκαεννέα ετών, τέλεσε ο Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης στον εθνικό αρχαιολογικό χώρο της πρώτης πρωτεύουσας του Βουλγαρικού κράτους Πλίσκα, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών δημοτικών αρχών και πλήθους πιστών.

Με μια μικρή λεπτομέρεια, οι νεοφώτιστοι βαπτίστηκαν δίχως τριπλή κατάδυση και ανάδυση στο νερό, με τα ρούχα τους και ένα ράντισμα για το θεαθήναι! Το θέαμα είναι προκλητικό και σκανδαλώδες.

Η παρουσίαση του θέματος από τον εκκλησιαστικό ηλεκτρονικό τύπο υπήρξε χλιαρή, παρά το μέγεθος της βλασφημίας. 

Ποιον εξυπηρετεί αυτή η σιωπή; Ποιους συμφέρει να υιοθετηθούν τέτοιες πρακτικές που εφαρμόζονται στους παπικούς; 

Γιατί ο Μητροπολίτης Βάρνας και όλοι όσοι υιοθετούν αντικανονικές για την Ορθοδοξία πρακτικές παραμένουν ατιμώρητοι στη θέση τους; 

Η Κατάνυξη αντιδρά!

Η Κατάνυξη αντιδρά στην επιχειρούμενη κατάργηση του νηπιοβαπτισμού
“Ειλικρινά, και τώρα θα επιλέξουν οι “έχοντες γνώση” σοφοί Αρχιερείς τη σιωπή; 
Μήπως και στη δική τους οικουμενιστική ατζέντα ο νηπιοβαπτισμός είναι στις πρακτικές που πρέπει να καταργηθούν;” 

Η Κατάνυξη αντιδρά όταν ο νονός δεν είναι Ορθόδοξος
“Ο ανάδοχος ή νονός έχει ρόλο πνευματικό στη ζωή του παιδιού. Έχει υποχρέωση να κατηχήσει το παιδί στη χριστιανική πίστη και ζωή και είναι αυτός που εγγυάται στην Εκκλησία για την πίστη του νηπίου που βαπτίζεται! Αναλαμβάνει μάλιστα την ειδική φροντίδα μετά το βάπτισμα να τον μυήσει στην Ορθόδοξη πίστη, μαζί με τους γονείς. Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται να γίνει νονός κάποιος που ανήκει σε διαφορετικό θρήσκευμα ή δόγμα, ενώ στη διαδικασία που προηγείται του μυστηρίου ο νονός καλείται να αποδείξει την πίστη του, λέγοντας τρεις φορές το «Πιστεύω»”.

Η Κατάνυξη αντιδρά στην πρακτική της βαπτίσεως με κανάτες
Αντιδρά, όταν δεν βαπτίζονται οι νεοφώτιστοι με τριπλή κατάδυση και ανάδυση στο νερό. Αντιδρά δια στόματος του μακαριστού ομολογητή γέροντά μας προφητικώς από το 2016, με το άρθρο–καταπέλτη με τίτλο: “Με τη χρήση κανάτας έγιναν οι βαπτίσεις από τον μητροπολίτη Γουμενίσσης” (αναδημοσιεύουμε από την παλιά Κατάνυξη): “Η αιρετική νεοφανής συνήθεια να βαπτίζουμε” τους κατηχούμενους ρίχνοντας αγιασμό στο κεφάλι με κανάτα!!! Αποτελεί παρέκκλιση από τον ορθό τρόπο βαπτίσεως που καθιέρωσαν οι ιεροί κανόνες των οικουμενικών συνόδων, και φυσικά δεν μιλούμε για Βάπτιση (βύθισμα στο νερό με την τριπλή ανάδυση και κατάδυση)!

Τι έλεγε όμως ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο οποίος  συμβουλεύει τους ιερείς πώς να κάμουν τη βάπτιση, «οπού να μην μείνη ίσα με του ψύλλου το μάτι άβρεχο, διατί και εκεί προχωρεί ο διάβολος», και εξηγεί: «Δια τούτο τα παιδιά σας σεληνιάζονται, δαιμονίζονται, έχουν φόβον, γίνονται κακορρίζικα, διατὶ δεν είναι καλά βαπτισμένα». 

Γιατί αλλάζουν οι μητροπολίτες μας τον τρόπο της Βάπτισης; 

Γιατί διαφοροποιούνται από τον τρόπο που υποδεικνύει το ιερό Πηδάλιο της Εκκλησίας μας σε ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Θεωρώ πραγματική κατάντια από τη μία να κατορθώνουμε με πολλή προσευχή και αγώνα να φέρουμε έναν άνθρωπο ως το σημείο της Βάπτισής του και από την άλλη να επιτρέπουμε το διάβολο που θέλει να βάλλει την ουρίτσα του να χαλάσει ό,τι μπορεί από το ιερό και φοβερό αυτό Μυστήριο. Οι μητροπολίτες μας μήπως δεν έχουν σπουδάσει Θεολογία; Μήπως δε γνωρίζουν λειτουργική; Τί να πω Χριστέ μου! Δώσε μας φώτιση να ακολουθούμε τα προστάγματά σου!”

π. Νικόλαος Μανώλης

 Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ονοματοδοσία ή βάπτιση;
Η εβραία Ντέμι Μούρ έγινε νονά σε ορθόδοξη βάπτιση!
Ζεράρ Ντεπαρτιέ: Βάπτιση ή κάτι άλλο;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.