Επικαιρότητα

Ακόμα ένα “ορθόδοξο” συλλείτουργο αιρεσιαρχών

εικόνα άρθρου: Ακόμα ένα “ορθόδοξο” συλλείτουργο αιρεσιαρχών
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη σε συλλείτουργο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη σε συλλείτουργο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, το ιερό κέντρο του ανά τον κόσμο ποντιακού ελληνισμού.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, μετά τα τελευταία πεπραγμένα του τα οποία ανέδειξε η Κατάνυξη, φαίνεται ότι επιχειρεί άλλο ένα διπλωματικό βήμα: την “πανηγυρική” συμμετοχή του στην Θεία Λειτουργία με στόχο τον Ποντιακό ομογενειακό Ελληνισμό.

Στις δηλώσεις του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής υποσχέθηκε το συλλείτουργο αυτό να αποτελεί εφεξής νέα παράδοση για τον ελληνισμό της διασποράς: «Αυτή τη χρονιά, συνέχισε, ήταν μεγάλη η ευλογία να βρεθούμε εδώ και να συλλειτουργήσουμε με τον πνευματικό μας πατέρα, τον μεγάλο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στην πνευματική κοιτίδα του Πόντου, στο θρησκευτικό και πνευματικό κέντρο του ποντιακού Ελληνισμού, που είχε παραμείνει κλειστό για μία πενταετία λόγω εργασιών στερέωσης και αναστήλωσής του, αλλά και λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Ελληνοαμερικανοί που βρισκόμαστε μαζί του και υποσχόμαστε ότι εφεξής θα ερχόμαστε σε αυτό το προσκύνημα κάθε έτος».

Τον τελευταίο καιρό απροκάλυπτα διαφημίζει την πλάνη του Οικουμενισμού και προσηλυτίζει το ποίμνιό του στην παναίρεση του Οικουμενισμού, με θράσος και δίχως δογματικούς φραγμούς. Δεν έχουν οι πιστοί και η Ορθοδοξία την ανάγκη νέων παραδόσεων σε τέτοιους ευλογημένους τόπους! 

Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ο ίδιος αρχιεπίσκοπος που τόλμησε να τοποθετηθεί βλάσφημα απέναντι στο πρόσωπο της Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και να ταυτίσει το «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτο μοι κατά το ρήμα Σου» με την “αυτονομία” των γυναικών και το “δικαίωμά” τους να κάνουν έκτρωση. 

Όπως ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης ανέφερε κατηγορηματικά: “Πρόκειται για μία τραγική φιγούρα στον χώρο της Ορθοδοξίας, η οποία κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή τον Οικουμενισμό. Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες που βαραίνουν έναν εκκλησιαστικό ηγέτη τέτοιας θεολογικής «ποιότητας», είναι πάμπολλες και βαρύτατες”.

Επίσης, κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροτόνησε εις διάκονο τον Ουκρανό θεολόγο Επιφάνιο, για τον οποίο δεν είναι ξεκάθαρο προς το παρόν αν ανήκει στην Σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Υπενθυμίζουμε ωστόσο τον λόγο του π. Θεόδωρο Ζήση, ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος αναφέρει σε άρθρο του το εξής: «ἡ κοινωνία μέ σχισματικούς καί ἀκοινώνητους, καθιστᾶ, κατά τούς Ἱερούς Κανόνες, ἀκοινώνητο καί αὐτόν πού κοινωνεῖ μέ τούς σχισματικούς»,  και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. 

Γιατί άραγε συνεχίζουν το έργο τους ανενόχλητοι;  

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το σύμβολο της Πανθρησκείας: Ο Ελπιδοφόρος
Γιατί οι Μουσουλμάνοι μας χορεύουν στο ταψί; Εικόνες ντροπής από την Μονή της Παναγίας Σουμελά
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.