Επικαιρότητα

Η Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υποδέχεται τον σχισματικό και αχειροτόνητο ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο

εικόνα άρθρου: Η Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου υποδέχεται τον σχισματικό και αχειροτόνητο ΨευδοΚιέβου Επιφάνιο

Ο Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος στήριγμα των σχισματικών και διώκτης των παραδοσιακών και ιεροκανονικώς αποτειχισθέντων πατέρων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε επισήμως την επίσκεψη του αχειροτόνητου (και άνευ ιερωσύνης και αποστολικής διαδοχής), σχισματικού ψευδεπισκόπου Ουκρανίας Επιφανίου Ντουμένκο, για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η ταυτόχρονη «προσκυνηματική» επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του σχισματικού ΨευδοΚιέβου, σε Καβάλα και Θάσο, θέτει ένα ακόμα καρφί στο σώμα της Εκκλησίας.

Οι σύγχρονοι εκκλησιαστικοί ταγοί της Εκκλησίας της Ελλάδας και ο Πατριάρχης του Γένους, συντονίζουν με προσεκτικά βήματα, την «αποδοχή» των καθηρημένων, αναθεματισμένων, αχειροτόνητων και αυτοχειροτόνητων Ουκρανών καθώς και της Ουκρανικής σχισματοαίρεσης.

«Προσκυνηματική» επίσκεψη του Πατριάρχη Κων/πόλεως, του Αρχιεπ. Αθηνών και του Ψευδεπισκόπου Ουκρανίας, σε Καβάλα και Θάσο

Στις 4 Αυγούστου, το Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου (ΦΝΘ) ανακοίνωσε μέσω Δελτίο Τύπου την επικείμενη «προσκυνηματική» επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του αχειροτόνητου σχισματικού ψευδεπισκόπου Ουκρανίας Επιφανίου Ντουμένκο, στην τοπική Εκκλησία:

Διοργανωτές: 

 • Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου
 • Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Επιμελητήριο Καβάλας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) και οι Δήμοι Καβάλας, Θάσου και Νέστου.

Ημερομηνίες επίσκεψης: 

 • 3-4 Σεπτεμβρίου (Θάσος)
 • 5-6 Σεπτεμβρίου (Καβάλα, Νέστος).

Αποστολή προσκλήσεων:

 • Η πρόσκληση εκ μέρους του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου έγινε μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (αρχές του Φεβρουαρίου 2022)
 • Προσκλήσεις θα αποσταλούν σε Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
 • Η Ι.Μ. ΦΝΘ βρίσκεται εν αναμονή της «εγγράφου» αποδοχής εκ μέρους του ψευδεπισκόπου Ουκρανίας.

Πρόγραμμα προσκυνηματικής επίσκεψης και «εκκλησιαστικές» εκδηλώσεις: Δοξολογίες, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και κατάθεση θεμελίου λίθου

Το τελικό πρόγραμμα της επίσκεψης διαμορφώθηκε στις 29 Ιουλίου, έπειτα από συνάντηση του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου και των τοπικών πολιτικών αρχόντων, με τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

Από τις προγραμματισμένες «εκκλησιαστικές» εκδηλώσεις, στις οποίες αναμένεται να συμμετέχει και ο αχειροτόνητος σχισματικός ψευδοΚιέβου, ξεχωρίζουν «Δοξολογίες», Όρθρος και Πατριαρχική «Θεία Λειτουργία», καθώς και καταθέσεις θεμελίου λίθου. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου:

 • 13.00 Άφιξη * Υποδοχή του Πατριάρχη Κων/πόλεως Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και του σχισματικού ψευδεπισκόπου Ουκρανίας Επιφανίου Ντουμένκο στον Λιμένα Θάσου * Υποδοχή ιεράς Εικόνος της συνάξεως των εν Θάσω Αγίων
 • 14.00 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου
 • 19.00 Κατάθεσις θεμελίου λίθου διοικητηρίου νέων Κατασκηνώσεων Ιεράς Μητροπόλεως ΦΝΘ στη Σκάλα Ραχωνίου Θάσου

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου:

 • 07.00 Ο Όρθρος και η Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου
 • 18.00 Προσκύνημα εις την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαριών Θάσου.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου:

 • 12.30 Κατάθεσις θεμελίου λίθου Ιερού κοιμητηριακού Ναού στη Χρυσούπολη Νέστου
 • 17.30 Δοξολογία εις τον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα
 • 19.30 Επίσκεψις εις την Ιερά Μονή Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας * Τρισάγιον επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη ΦΝΘ Προκοπίου

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου:

 • 16.00 Προσκύνημα εις το Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στους Φιλίππους.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος στήριγμα των σχισματικών και διώκτης των παραδοσιακών και ιεροκανονικώς αποτειχισθέντων πατέρων

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο τότε Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης αρχιμ. Στέφανος Τόλιος συμμετέχοντας σε ένα Επισκοπικό Δικαστήριο παρωδία, -το οποίο απηύθυνε αβάσιμες, αστήρικτες και διάτρητες θεολογικά κατηγορίες, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η δημιουργία σχίσματος-, έγινε διώκτης των δύο παραδοσιακών, ομολογητών και ιεροκανονικώς αποτειχισθέντων πατέρων της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, του μακαριστού πλέον πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη και του Ομότιμου καθηγητού Α.Π.Θ πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση.

Ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης σε άρθρο που συνέταξε τον Μάρτιο του 2021 (ένα μήνα μόλις πριν από την οσιακή και θαυμαστή κοίμηση του), σημείωνε σχετικά με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε διαδραματίσει ο αρχ. Στέφανος Τόλιος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ως «διώκτης των ιεροκανονικώς αποτειχισθέντων πατέρων»:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Στέφανος Τόλιος είχε απωλέσει, βέβαια, ενωρίτερα και την έννοια της αδελφοσύνης, αφού δε δίστασε να γίνει ο διώκτης των ιεροκανονικώς αποτειχισθέντων πατέρων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το ζήσαμε στο πετσί μας! Και ενωρίτερα, βέβαια, την ακρίβεια των δογμάτων και την ορθή έννοια του σχίσματος. Τα ελληνικά και η ακρίβεια των εννοιών και της Ορθοδοξίας φαίνεται ότι δεν είναι το δυνατό του σημείο, η έλλειψή τους, όμως, είναι το κατάλληλο προσόν, για να επιπλέεις στην εποχή μας. Να επιπλέεις χωρίς βαρύτητα, αξία και πνευματικό εκτόπισμα. Να προσαρμόζεσαι σε όλες τις καταστάσεις, γαντζωμένος βέβαια σε θέσεις εξουσίας. Να είσαι παντός καιρού, όχι σαν λοκατζής της πίστεως, αλλά σαν πρωτοπαλίκαρο του αντιπάλου. Φοβούμαστε ότι οι τοιούτοι αρχιερείς έχουν απωλέσει και τη Θεία Χάρη πλέον, καθώς η έλλαμψη του Αγίου Πνεύματος δεν ήταν ποτέ μέσα στα ενδιαφέροντά τους. Αντίθετα η δίωξη όσων κυνηγούν την Χάρη του Θεού παίζει κεντρικό ρόλο στην «καριέρα» τους». 

Ο προαχθείς στη θέση του προκαθημένου της Ι.Μ. Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου αρχιμ. Στέφανος, πρωταγωνιστεί εν έτη 2022 σε ένα ακόμα εκκλησιαστικό «έγκλημα», διοργανώνοντας και προετοιμάζοντας μεθοδικά με τις ευλογίες του Φαναρίου, την επίσημη υποδοχή ως προσκεκλημένου στα όρια της επαρχίας του, του σχισματικού, αχειροτόνητου και άνευ ιερωσύνης και αποστολικής διαδοχής, ψευδεπισκόπου Κιέβου και προκαθημένου του Ουκρανών σχισματικών, Επιφάνιο Ντουμένκο.

Τα σκοτεινά κίνητρα και οι αληθινοί σκοποί αποκαλύπτονται πλέον με κρότο, αφήνοντας έκθετους τους επίσημους προσκεκλημένους της «προσκυνηματικής» επίσκεψης και τον φιλοσχισματικό οικοδεσπότη τους.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Με πρόσχημα τους Αγίους της Θάσου στήνουν αντορθόδοξες-σχισματικές εορτές
Τοποθέτηση των Αγιορειτών Πατέρων για τα εκκλησιαστικά δρώμενα στην Καβάλα και στη Θάσο
Μιαρά «συλλείτουργα» του σχισματικού ψευδεπισκόπου Ολβίας – Η λίστα της αισχύνης
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄): Ψευδοαυτοκέφαλο των Ουκρανών Σχισματικών (Ιανουάριος 2019)

Σχετικά άρθρα

Η παπίζουσα εκκλησιολογία του Φαναρίου και η απόρριψη Πανορθόδοξης Διάσκεψης για το Ουκρανικό Ψευδοαυτοκέφαλο

Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Απορρίπτουμε την Πανορθόδοξη Διάσκεψη για το Ουκρανικό, δεν θέτουμε στην κρίση των άλλων Εκκλησιών τις αποφάσεις μας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Απόρριψη Πανορθόδοξης Διάσκεψης για το Ουκρανικό Ψευδοαυτοκέφαλο από...

Έκκληση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα από το Πατριαρχείο Μόσχας 

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Θα συγκινηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το δράμα στη θεολογική σχολή Κιέβου;  Πληροφορούμαστε από τον επίσημο ιστότοπο του Πατριαρχείου Μόσχας πως από την Κυβέρνηση Ζελένσκι: “Καταβάλλεται...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.