Επικαιρότητα

Ντροπή! Εικόνες της Παναγίας με γκέι σύμβολα στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι

εικόνα άρθρου: Ντροπή! Εικόνες της Παναγίας με γκέι σύμβολα στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων στο Βελιγράδι

Ημέρες Αντιχρίστου! Πριν ελάχιστα χρόνια το ομοφυλοφιλικό κίνημα στην “Ορθόδοξη” Σερβία συναντούσε ισχυρή αντίδραση. Τώρα οι Σέρβοι έχουν πρωθυπουργό ομοφυλόφιλη!! Έφτασαν σε τέτοιο βαθμό ιεροσυλίας ώστε σε παρέλαση έβαλαν σε εικόνα τα χρώματα της σημαίας των ομοφυλοφίλων στα φωτοστέφανα του Κυρίου και της Θεοτόκου!!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Εικόνες της Παναγίας με αντί για φωτοστέφανο το ουράνιο τόξο-σύμβολο των ομοφυλοφίλων περιελάμβανε μεταξύ άλλων το κατευθυνόμενο από ξένες πρεσβείες και αμφιβόλου αξίας οργανώσεις gay parade στο Βελιγράδι!

Οι διαδηλώτες επιχείρησαν όπως και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις να προκαλέσουν, ενώ ζητούσαν την έγκριση από τη Σερβία ενός καταχωρημένου νόμου εταιρικής σχέσης, την έγκριση νόμων για την ταυτότητα φύλου και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας για τους τρανσέξουαλ.

Επιθυμούν επίσης πιο έγκαιρες και πιο επαρκείς απαντήσεις από τις αρχές και δημόσια καταδίκη μαρτυριών μίσους και εγκλημάτων που υποκινούνται από μίσος.

Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν 60 εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Pride, η οποία ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών ήταν εκθέσεις, συζητήσεις και ταινίες.

Ο… αγώνας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είχε μια ταραγμένη ιστορία στη Σερβία. Το 2001, μια ομάδα ακτιβιστών LGBT + προσπάθησε αρχικά να πραγματοποιήσει μια μικρή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, αλλά δέχθηκε επίθεση από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, γεγονός που οδήγησε σε τραυματισμό περισσότερων από 40 ατόμων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς οι εκδηλώσεις Pride του Βελιγραδίου, με περίπου 2.000 άτομα να παρευρίσκονται.

Ελβετία

Στο μεταξύ στην Επισκοπή Βασιλείας των ρ/καθολικών, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ρ/καθολικές επισκοπές στην Ελβετία ο διευθυντής επικοινωνιών και ένας από τους διακεκριμένους διακόνους δήλωσε την υποστήριξη του στην έγκριση ομοφυλοφιλικών γάμων.

Αυτό αποκαλύφθηκε όταν ο Hansruedi Huber, διευθυντής επικοινωνιών για τη μητρόπολη, εξέφρασε την υποστήριξή του από πλευράς της μητρόπολης για προτεινόμενους κανονισμούς που θα νομιμοποιούσαν τον αποκαλούμενο «γάμο» ατόμων του ίδιου φύλου.

«Χαιρετίζουμε τους προτεινόμενους κανονισμούς που παρέχουν στις ομοφυλοφιλικές συνεργασίες σταθερή και αξιόπιστη νομική κάλυψη. Είναι σημαντικό για εμάς να λαμβάνουν τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συμπράξεις του ιδίου φύλου ένα νομικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του παιδιού» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον Huber, η προθυμία της επισκοπής να ευλογεί τέτοιες ενώσεις πρέπει να βασίζεται σε μια διάκριση μεταξύ ενός γάμου και μιας ευλογίας: «Αυτά πρέπει να διαφέρουν ως προς το περιεχόμενο και τη μορφή από τον γάμο της εκκλησίας», είπε. Όπως σημειώνει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, ο Huber δεν ανέλυσε συγκεκριμένα τι θα ήταν αυτές οι διαφορές.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.