Ελένη Καμπούρη

Ντροπή! Με ιδιαίτερη άνεση επιτρέπουμε την ίδρυση ενός ισλαμικού τεμένους

εικόνα άρθρου: Ντροπή! Με ιδιαίτερη άνεση επιτρέπουμε την ίδρυση ενός ισλαμικού τεμένους

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«Είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα λειτουργήσει ένα δημόσιο τζαμί»…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Ντροπή! Με ιδιαίτερη άνεση επιτρέπουμε την ίδρυση ενός ισλαμικού τεμένους

Της Ελένης Καμπούρη

Για άλλη μια φορά δυστυχώς πρωτοπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα της Ευρώπης όπου θα λειτουργήσει ένα δημόσιο τζαμί, όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα! Κι ενώ στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζεται το ισλαμικό στοιχείο με έντονη επιφυλακτικότητα και σκεπτικισμό (και δικαίως), και ενώ τα δείγματα γραφής που έχει δώσει αυτή η κοινότητα δεν είναι και τα καλύτερα, εμείς με ιδιαίτερη άνεση επιτρέπουμε την ίδρυση ενός ισλαμικού τεμένους. 

Τη στιγμή που η Αγια-Σοφιά μετατρέπεται σε τζαμί (η UNESCO ακούει;) και σε ισλαμικές χώρες οι ορθόδοξοι Ναοί είναι υπό εξαφάνιση, ενώ δεκάδες περιστατικά καταστροφής ορθόδοξων ιερών Ναΐσκων καταγράφονται καθημερινά στον ηλεκτρονικό τύπο και το Τάμα του Έθνους παραμένει Τάμα αίσχους, η Πολιτεία προχωράει στην ανέγερση ενός θρησκευτικού (;) ισλαμικού κτίσματος. Ακόμη η πολιτεία δείχνει να αδιαφορεί, ενώ εκκρεμούν μηνύσεις, καταγγελίες, προσφυγές και λοιπές ενστάσεις  ενώπιον της δικαιοσύνης  και ενώπιον διαφόρων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους από την κ.Αικατερίνη Παντελίδου. Αυτές όλες οι ενστάσεις, μηνύσεις και προσφυγές, διερωτάται κανείς αν παραμένουν σε εκκρεμότητα ακόμη ή δόθηκε κάποια απάντηση και έχει ανοίξει ελεύθερα ο δρόμος της δημιουργίας του τζαμιού στο Βοτανικό.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύουμε την πνευματική μας ανωριμότητα ως επίσημο κράτος. Η γειτονική Τουρκία παραβιάζει και καταστρατηγεί κάθε έννοια δημοκρατίας και σεβασμού και επιδιώκει να μετατρέψει παράνομα την Αγια-Σοφιά σε τζαμί – οι διεθνείς συνθήκες που υπογράφηκαν από την ίδια απαγορεύουν μία τέτοια αλλαγή – και εμείς τιμούμε και υμνούμε έναν πολιτισμό και μια θρησκεία που αποδεδειγμένα στο πέρασμα των χρόνων ποδοπατεί και καταστρέφει οτιδήποτε διαφορετικό στη θρησκεία τους.  Το ελληνορθόδοξο DNA μας βοά και λαχταρά για την ίδρυση του Τάματος του Έθνους, που θα έπρεπε  να έχει κτιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς η ελληνική Πολιτεία θεωρεί ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου τζαμιού είναι χρησιμότερη και πολύ πιο επείγουσα πράξη. 

Κι ενώ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λαμβάνονται τα απαραίτητα  μέτρα, τα οποία θα μετριάσουν και θα καταστείλουν το πρόβλημα της ισλαμικής επιθετικότητας, για να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες της Γαλλίας, που μέτρησε εκατόμβες νεκρών και όχι μόνο, εμείς ως ελληνική Πολιτεία δεχόμαστε χιλιάδες παράνομα εισερχόμενους μετανάστες, κυρίως μωαμεθανούς, χωρίς να θέλουμε ή να μπορούμε να ελέγξουμε το ποιόν τους ή το ποινικό τους μητρώο. Τους στοιβάζουμε όπως-όπως σε χώρους ακατάλληλους για διαμονή ή τους αφήνουμε  να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ενδοχώρα, αυξάνοντας έτσι τα φαινόμενα παραβατικότητας στη χώρα μας. 

Στο μεταξύ, σε καμία ισλαμική χώρα δεν επιτρέπεται η ανέγερση ορθόδοξου χριστιανικού ναού και η ομολογία πίστης εκ μέρους των ορθόδοξων πιστών μοιάζει με αυτοκτονία. Η ελληνική Πολιτεία αναλαμβάνει με χρήματα του ελληνικού λαού να ιδρύσει ισλαμικό τέμενος, αδιαφορώντας για την αντίδρασή  του και αδιαφορώντας για τους αγώνες των προγόνων μας, που επί 400 χρόνια βίωσαν στο πετσί τους την ισλαμική μάστιγα. Επιτέλους, η  ιστορία δεν παραδειγμάτισε την ελληνική Πολιτεία;

Εν κατακλείδι, αναρωτιόμαστε αν ακόμα ο όρος και η έννοια της δημοκρατίας ισχύουν εδώ σ’ αυτή τη χώρα και εάν η φωνή του λαού εισακούεται  και επηρεάζει τους πολιτικούς άρχοντες. Στο όνομα της δημοκρατίας και της ανεξιθρησκείας μήπως φιμώνονται οι φωνές αντίστασης απέναντι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, για να μπορεί αυτή να ζει και να βασιλεύει;


Δείτε σχετικά:
Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ποιός μητροπολίτης θέλει Τζαμί στην Αθήνα;
Μόρια – Εποικισμός με τη βροντερή απουσία του ελληνικού Κράτους
Με απόφαση της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως, άδεια λειτουργίας σε τρία τζαμιά σε Κω και Ρόδο
Ξαφνικός έρωτας της Κεραμέως με τα τζαμιά της Αθήνας
Αικατερίνης Κ. Παντελίδου, Απάντηση ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με το «ισλαμικό τέμενος»
Η «ωρολογιακή βόμβα» του προσφυγικού: Ξεπερνούν τα 2,5 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα σήμερα..

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.