Επικαιρότητα

Νυν υπέρ πάντων ο αγών

εικόνα άρθρου: Νυν υπέρ πάντων ο αγών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο μας κανάλι You Tube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2DDpQ7Q

…το θέμα χρειάζεται να τεθεί επί τάπητος. Να γίνει διαβούλευση. Να ριχθούν ιδέες…

Φυσικά υπάρχει πάντα το ακραίο μεν αλλά πατερικότατο και αναγκαίο μέτρο της Αποτείχισης, σε περιόδους επικίνδυνες, όπως η σημερινή, που σχεδόν ολόκληρη η Ορθόδοξη Εκκλησία βρίσκεται στα δαιμονικά χέρια των αιρετικών οικουμενιστών. Τώρα μάλιστα με την σχισματοαίρεση του ουκρανικού ζητήματος που παιδεύει την Ορθοδοξία, η διακοπή μνημόνευσης των αιρετιζόντων επισκόπων, η αγία Αποτείχιση, είναι το ρουά-ματ, η στάνταρ ΛΥΣΗ που ευλογεί διαχρονικά ο Θεός· είναι το λύση που εφήρμοσαν οι Άγιοι σε αντίστοιχες εποχές. Αυτή είναι η απάντησή μας στα ερωτήματα που πηγάζουν από το άρθρο που ακολουθεί.


Αναστάσιος Αλεξάνδρου
Εκπαιδευτής σκακιού

Από το 2016, τουλάχιστον, με την διαβόητη κρητική σύνοδο, ο κάλαμος θεολόγων και πνευματικών πατέρων έχει πάρει φωτιά.

Έχουν γραφεί εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες εξαιρετικά κείμενα, που αναλύουν τους εκκλησιαστικούς κανόνες και που προσδίδουν θεολογική βάση στις έκνομες κινήσεις του κ. Βαρθολομαίου πρωτίστως και ταυτοχρόνως καταμαρτυρούν τον αντίχριστο οικουμενισμό των Επισκόπων μας. Αυτών που ήταν η πυξίδα μας στο ταξίδι της εν Χριστώ σωτηρίας μας.

Όμως… όμως δεν αρκεί η γραφίδα.

Τι, να σταματήσουν να καταγγέλλονται οι καλπάζουσες προδοσίες Αρχιερέων, πολιτικών, διεθνών οργανισμών κλπ που αποχριστιανοποιούν την χώρα μας, την γη μας;

Ποτέ και με τίποτα!

Αλλά δεν αρκεί και αυτό είναι βέβαιο.

Ας δούμε λίγο την πρόσφατη ιστορία:

Εκατομμύρια πολίτες υπό τον λαοπρόβλητο Χριστόδουλο, διαδήλωσαν εναντίον των νέων ταυτοτήτων. Έκαναν καλά; Βεβαιότατα! Όμως οι ταυτότητες πέρασαν.

Εκατομμύρια πολίτες διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας μας. Και αυτοί έπραξαν τα δέοντα και εύγε τους! Όμως τα Σκόπια έγιναν Μακεδονία.

Έλειπε λοιπόν κάτι για την κονιορτοποίηση των προδοσιών. Τι; Προσωπικώς δεν γνωρίζω.

Όμως τώρα η κατάσταση είναι… ως εδώ και μη παρέκει.

Τίθεται σε κίνδυνο η ίδια μας η ύπαρξη. Η αιωνιότητα δηλαδή, η οποία είναι εκατομμύρια φορές πιο σημαντική από ταυτότητες και Σκόπια.

Κοντά στη γραφίδα πρέπει να συμπορευτεί και μια πιο δυναμική διαχείριση της κατάστασης, αλλιώς θα βιώσουμε νέα ήττα. Και αυτή η ήττα θα είναι η καταλυτική. Μετά από αυτή το τέλος.

Τι να κάνουμε;

Στις αρχές του 19ου αιώνα οι Έλληνες δραστηριοποιήθηκαν δυναμικώς, κατά πρώτον με την Φιλική Εταιρία και μετά με τον ένοπλο αγώνα. Χωρίς αυτές τις πράξεις, Τουρκία θα ήμασταν.

Να επαναστατήσουμε δηλαδή;

Δεν ξέρω. Ειλικρινώς δεν ξέρω. Αλλά το θέμα χρειάζεται να τεθεί επί τάπητος. Να γίνει διαβούλευση. Να ριχθούν ιδέες. Τόσα φωτεινά μυαλά υπάρχουν. Και με τόσα ιστορικά παραδείγματα. Από Αγίους με καταγγελτικό λόγο αλλά και από Αγίους που έδωσαν το αίμα τους. Και οι μεν και οι δε ενίκησαν.

Σειρά μας…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.