Επικαιρότητα

Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Αφήγησις κ. Ελευθερίας Μαΐλη, η θεραπεία του υιού μου

εικόνα άρθρου: Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Αφήγησις κ. Ελευθερίας Μαΐλη, η θεραπεία του υιού μου

“Γυρίζω, ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω τον άγιο Σάββα, τον γέροντά σου, μαμά”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Αναδημοσιεύουμε από το τεράστιο υλικό του παλαιού και ανενεργού πλέον, Ιστολογίου μας Κατάνυξις (https://www.katanixis.gr/), που αποτελεί ανυπολόγιστο πλούτο παρακαταθήκης και ενημέρωσης.


Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Αφήγησις κ. Ελευθερίας Μαΐλη, η θεραπεία του υιού μου

 Προ τριών περίπου ετών (περί το 1970) εγχειρίστηκε ο υιός μου. Ήλθε από τας Μπραχάμας εδώ και εγχειρίστηκε εις τον Ευαγγελισμόν. 
Την νύκτα που εγχειρίστηκε έσπασαν οι αμυγδαλές. Από ενωρίς είχεν αιμορραγίαν. Έλεγε εις τας νοσοκόμας «έχω αιμορραγίαν, πίνω αίμα». Δεν τον έδωσαν προσοχή. Την νύκτα έκανε εμετό και έβγαλε το αίμα του, πάρα πολύ. Τρέχουν οι γιατροί, τρέχουν οι νοσοκόμες να τον βάλλουν εις το χειρουργείον, να τον τακτοποιήσουν. Ημείς είχομεν φύγει.
 Η ώρα ήτο περίπου 10.  Μας επήραν τηλέφωνον. Το πρωΐ, όταν τρομαγμένοι επήγαμε να δούμε τι συμβαίνει, μας λέει ο υιός μου: «Μαμά, μη φοβάσαι, είμαι καλά». «Μα, παιδί μου, του λέω, τι σου συμβαίνει;» «Άκουσε, μαμά.  
Θυμάσαι το βράδυ που σας είπα ότι έχω αιμορραγία και οι νοσοκόμες δεν το επρόσεξαν; Την νύκτα έβγαλα πολύ αίμα και με πήγαν εις το χειρουργείον.  Δεν με υπνώτισαν. Με έδεσαν οι ιατροί επάνω εις το κρεββάτι και μου έβαζαν γάζες μέσα εις το στόμα μου. Αλλά πριν έλθουν οι ιατροί, καθώς μ’ έδεσαν οι νοσοκόμες, εγώ δεν ησθανόμην τίποτε, ήμουν σχεδόν πεθαμένος, αφού δεν κατάλαβα ότι μου έκαναν δεύτερη εγχείρησιν.  
Καθώς ήμουν ξαπλωμένος επάνω εις το φορείον, βλέπω ένα χέρι και κάνει έτσι από πάνω μου, στα μάτια μου και μου ανοίγει έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπον. Εγώ ενόμισα πως ήτο ο μπαμπάς ή εσύ. Γυρίζω, ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω τον άγιο Σάββα, τον γέροντά σου, μαμά.
Μόλις τον είδα, του λέω: «Γέροντα που ευρέθης εδώ;». Και κάνει άλλη φορά το χέρι έτσι και μου λέει: «Μη φοβάσαι» και χάνεται.  
Η νοσοκόμος ήτο δίπλα μου. «Είδες, της λέω τον γέροντα;» Λέει: «Δεν είδα».  
«Εγώ, λέει, μαμά, από τον φόβον δεν ξεύρω τι άλλο έγινε. Ήρθαν οι ιατροί μέσα, βλέπουν το αίμα σταματημένο.  ού πήγε το αίμα;»  
Από τότε το παιδί μου επικαλείται πάντοτε τον άγιον Σάββα, διότι τον αγαπά και τον ενθυμείται από μικρός, όταν τον επήγαινα εις τον άγιον Σάββα να τον εξομολογήση.

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Μέρος Β΄:  Μαρτυρίαι περί της πολιτείας του Αγίου προφορικαί.

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ 

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

23 Φεβ

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…

Πανηγυρίζει η ασέλγεια γιορτάζει η ακολασία ευφραίνεται η μέ­θη αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια.. Τον μισούν αυτόν τον Άγιο οι δαιμονισμένοι οικουμενιστές, που...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.