Επικαιρότητα

Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Θαύμα δηλητηριάσεως

εικόνα άρθρου: Ο ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Θαύμα δηλητηριάσεως

“Δεν έπαυσε, εν τούτοις, να διηγήται εις όλους το θαύμα που της έκανε ο άγιος Σάββας”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Αναδημοσιεύουμε από το τεράστιο υλικό του παλαιού και ανενεργού πλέον, Ιστολογίου μας Κατάνυξις (https://www.katanixis.gr/), που αποτελεί ανυπολόγιστο πλούτο παρακαταθήκης και ενημέρωσης.


Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ, Θαύμα δηλητηριάσεως


  Το 1965 περίπου, ήμουν (αφηγείται ο πατήρ Κυπριανός Μιχαήλος) στο Ντάργον της Αυστραλίας. 
Ήμουν ακόμη λαϊκός και συγκατοικούσα με ένα ανδρόγυνο που ήσαν άτεκνοι. Ο άνδρας ήτο Εγγλέζος και η γυναίκα του Ινδή. 
Μια μέρα η γυναίκα έπαθε δηλητηρίαση. Επρήστηκε, ετυμπανίστηκε, παραμορφώθηκε και ήτο έτοιμη να αποθάνη. Ο άνδρας της με εφώναξε και μου είπε˙ «Η γυναίκα μου πεθαίνει, βοήθησέ με».
Εγώ τον καθησύχασα και του είπα να μην φοβάται, ότι δε θα πεθάνει η γυναίκα του και ότι έχω ένα φάρμακο που θα την κάνει αμέσως καλά.  

Το φάρμακο που είχα ήτο το αγιασμένο λάδι του αγίου Σάββα από την Κάλυμνο.
Λέγω στη γυναίκα˙ «μη φοβάσαι, μόνο θα κάνεις ό,τι σου πω. Θα ενώσεις τα τρία δάκτυλα και θα κάνεις τον σταυρόν σου, όπως τον κάνω και εγώ».  
Έκανε ό,τι της είπα. Εγώ με το λάδι την εσταύρωσα σε όλο το σώμα της. Αμέσως άρχισε να κάνη εμετό, να ιδρώνη σε μεγάλο βαθμό και να ενεργείται. Έβγαλε πολύ βρώμα και ακαθαρσία. Μετά εβυθίσθη σε ύπνο βαθύ και σε μισή ώρα συνήλθε και εθεραπεύθηκε τελείως. Δώσε μου το φάρμακο που έχεις, μου λέγει η γυναίκα, διότι αυτό δεν το έχει κανένας γιατρός. 
Εγέμισε ένα μεγάλο μπουκάλι με λάδι, έρριξε μέσα και το λαδάκι του αγίου Σάββα και η χαρά της ήταν πολύ μεγάλη, όχι μόνον που θεραπεύθηκε, αλλά και για το μπουκάλι με το λάδι που θα το είχε για φάρμακο σε κάθε της ανάγκη.
Δεν έπαυσε, εν τούτοις, να διηγήται εις όλους το θαύμα που της έκανε ο άγιος Σάββας. Εδιηγείτο δε εις γνωστούς και αγνώστους.

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ-ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ
ΕΚΔΟΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Μέρος Δ΄:  Θαύματα του Αγίου.

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.