Επικαιρότητα

O αγιασμός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ο εξορκισμός του Καντιώτη 

εικόνα άρθρου: O αγιασμός του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ο εξορκισμός του Καντιώτη 
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Δεν πρόκειται ο λαός του Θεού να υπακούσει σε καμία εξουσία μασονική, άθεη, οικουμενιστική, εκκοσμικευμένη, νεοεποχίτικη… είτε αυτή ακούει στο όνομα κοσμική είτε εκκλησιαστική…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προσφάτως άρχισαν οι εργασίες της Δ’ Συνόδου της ΙΗ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας με αγιασμό που τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

O Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στην κοσμική εξουσία ευχήθηκε «Να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».

Σε ένα κατά τεκμήριο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί τον Μαμωνά, ο Αγιασμός για ποιο λόγο γίνεται; Ο αγιασμός αυτός έγινε προς φωτισμό και μετανοία των παρευρισκομένων ή αντιμετωπίστηκε απλά ως ένα event; Από τους 300 ειλικρινά πόσοι νιώθουν πως αγιάζονται, πόσοι παίζουν θέατρο, πόσοι είναι αδιάφοροι ή και αντίθετοι και πόσοι νιώθουν προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος τους;

Πάντως, ο μακαριστός μακαριστός Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης δεν συμβιβάστηκε με τους νεωτερισμούς καμίας άθεης ιεραρχίας και μίλησε ελεγκτικά για τους Έλληνες πολιτικούς. Εξήγησε ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται πλέον αγιασμό αλλά εξορκισμό για να φύγουν τα δαιμόνια και κάλεσε μάλιστα τον Άγιο Πορφύριο να πραγματοποιήσει τον Εξορκισμό. 

Θα χαρακτηρίσει κάποιος που δεν γνώρισε τον άγιο Επίσκοπο φανατικό και θα πει ότι από υπακοή και ταπείνωση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος αυτόν τον αγιασμό. Αλήθεια, ο Αρχιεπίσκοπος έλεγξε την Κυβέρνηση και την Βουλή έστω και ιδιωτικώς για τις αποφάσεις που πήρε υπέρ των ομοφυλοφίλων; Μα, πώς να πράξει κάτι τέτοιο αφού υπάρχουν Μητροπολίτες που δικαιολογούν το αμάρτημα αυτό! Επέπληξε τους πολιτικούς για το κλείσιμο των ιερών ναών την περίοδο του κορωνοϊού; Μα, πώς να πράξει κάτι τέτοιο αφού πρώτη η ΔΙΣ δίκασε όσους ιερείς δεν πειθάρχησαν! Μήπως εξέφρασε τον φόβο και την αγωνία του για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό; Μα, αφού ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος σε επίσκεψή του στους πρόσφυγες του Πειραιά εμφανίστηκε χωρίς τον Σταυρό και το εγκόλπιο του! Τελικά, έχει δίκιο ο κ.Ιερώνυμος, είναι πολύ λίγα όλα αυτά που χωρίζουν τη θέση του και την πίστη του από αυτή των κυβερνητικών. 

Όμως όπως αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος… «Άλλοι όροι βασιλείας και άλλοι όροι ιερωσύνης… ο βασιλεύς σώματα εμπιστεύεται, ο δε ιερεύς ψυχάς· ο βασιλεύς λοιπάδας χρημάτων αφίησιν, ο δε ιερεύς λοιπάδας αμαρτημάτων· εκείνος αναγκάζει, ούτος παρακαλεί… εκείνος όπλα έχει αισθητά, ούτος όπλα πνευματικά» (Ρ.G. 56, 125 εξ).

Δεν πρόκειται ο λαός του Θεού να υπακούσει σε καμία εξουσία μασονική, άθεη, οικουμενιστική, εκκοσμικευμένη, νεοεποχίτικη. Αυτοί τη δουλειά τους και μεις τη δουλειά μας.

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
«Πολύ αδύνατο το σχήμα» κ. Ιερώνυμε
Η προσφορά του κ. Ιερώνυμου για τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες! Για τα ασυνόδευτα ελληνόπουλα τί κάνει;
Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.