Ελένη Καμπούρη

Ο Άγιος Δημήτριος πρέπει να λιτανευθεί

εικόνα άρθρου: Ο Άγιος Δημήτριος πρέπει να λιτανευθεί
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ή θα απολαμβάνουν όλοι τα προνόμια της δημοκρατίας και μιας ευνομούμενης πολιτείας ή τότε απλώς δεν είμαστε δημοκρατική χώρα αλλά έχει επέλθει μεταβολή του πολιτεύματος σε αυταρχικό, εν αγνοία του ελληνικού λαού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά από 2 χρόνια απίστευτης εργαλειοποίησης του covid, επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί. Βέβαια θα προτιμούσαμε τέτοιες ανακοινώσεις να κοινοποιούνται από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά μπροστά στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι. Εξάλλου, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχει δώσει το στίγμα της και την στάση που υιοθετεί στο καυτό ζήτημα της διαχείρισης του covid. 

Η ανακοίνωση του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου

Διαβάζουμε λοιπόν την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, η οποία είναι όντως στοιχειοθετημένη και καλογραμμένη. Εν ολίγοις, θέτει το ζήτημα του covid στην σωστή του διάσταση και με πραγματικά στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή είναι αδύνατον να ταυτιστεί η περσινή κορονοέξαρση με τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου κι ότι είναι τουλάχιστον τραγελαφικό να πληρώσει τα σπασμένα η Θεσσαλονίκη, ο λαός της και φυσικά ο Πολιούχος Άγιός της.

Όπως πολύ σωστά επισημαίνει η ανακοίνωση, “Παρακαλοῦμε νὰ μᾶς ὑποδειχθεῖ μία (1) ἀντίστοιχη κοινωνικὴ, πολιτική, ἀθλητικὴ, καλλιτεχνική ἐκδήλωση, ποὺ πραγματοποιήθηκε ἤ προγραμματίζεται νὰ πραγματοποιηθεῖ κάτω ἀπὸ «δρακόντεια (!!!) ὑγειονομικὰ πρωτόκολλα».

  • Δὲν γίνεται κὰν συζήτηση γιὰ τὴν πραγματοποίηση τῆς λιτανείας τῶν ἱερῶν λειψάνων κατὰ τὴν παραμονὴ τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου, μιᾶς θρησκευτικῆς ἐκδήλωσης ποὺ ἔχει μακραίωνη παράδοση καὶ ἀποτελεῖ πηγὴ παρηγοριᾶς, ἐλπίδας καὶ ψυχικῆς ἀνάτασης γιὰ ὅλους τοὺς φιλάγιους Χριστιανοὺς καὶ εὐλογία γιὰ τὴν πόλη μας.

Ἀντ΄ αὐτῆς, πραγματοποιοῦνται πάσης φύσεως ἐκδηλώσεις καὶ ὁ κόσμος ἐκφράζεται μέσα ἀπὸ πλῆθος δραστηριοτήτων χωρὶς κανένα ἀπολύτως προβληματισμό καὶ ἀνάλογη κριτικὴ.” 

Όταν έχει παρελάσει ένας τεράστιος αριθμός από ομοφυλόφιλους, καλλιτέχνες, αλλόθρησκους, ξόανα και τοτέμ, τραγουδιστές, αθλητές και λοιπούς συμπολίτες μας με ελάχιστα έως μηδαμινά υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, τότε η έννοια της ισονομίας απλά καταστρατηγείται.

Η πολυπόθητη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου

Η Κατάνυξη έχει ασχοληθεί ποσοτικά και ποιοτικά με αυτό το θέμα και κάθε φορά αναφερόμαστε στα ίδια και αυτονόητα δεδομένα τα οποία κάποιοι αρνούνται να δουν. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ο νέος ιός μεταδίδεται με τις ορθόδοξες χριστιανικές εκδηλώσεις και ακολουθίες και όχι με τους αλαλαγμούς και πορείες των μωαμεθανών ή των ομοφυλοφίλων. Ο  Άγιος πρέπει να λιτανευθεί και να εορταστεί όπως του αξίζει και όχι όπως αρέσει στην κάστα των κυβερνοιατρών. Μόνο έτσι θα φύγουν τα δαιμόνια που μας περιτριγυρίζουν. Να διώξει ιούς και ασθένειες αλλά και αυτούς που τα κακοδιαχειρίζονται και εφαρμόζουν τραγελαφικά μέτρα και πολιτικές. Ίσως γι’ αυτό τον λόγο φοβούνται κάποιοι να βγει ο Άγιος στους δρόμους. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την δύναμη του Αγίου Δημητρίου και του Παντοδύναμου Άγιου Τριαδικού Θεού, αλλά δεν αντέχουν φυσικά να το παραδεχτούν. Όποιος φοβάται να βρεθεί αντιμέτωπος με την σωστική δύναμη της Θείας Χάριτος, απλά ας μην παρευρεθεί στην πολυπόθητη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου κι ας μείνει σπίτι του. Ο Άγιος πρέπει να βγει και να μεγαλουργήσει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Και αυτοί που έχουν ως κέντρο αναφοράς τους τον Χριστό, αλλά και αυτοί που Τον αποφεύγουν. 

Η ισονομία ως θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα

Η ισονομία σε μια δημοκρατική χώρα, η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, η ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας. Όπως όλοι έχουν δικαίωμα στα δημόσια δρώμενα και τους επιτρέπεται τελικά αυτό το δικαίωμα, γιατί να μην μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες επιθυμούν σε μια λιτανεία σε ανοικτό δημόσιο χώρο; Για τους υπόλοιπους θα είναι άλλο ένα κοινωνικό δρώμενο, για όλους εμάς όμως θα είναι κάτι πολύ ανώτερο και απείρως ουσιαστικότερο. Τι φοβούνται και θέλουν να απαγορεύσουν τις λιτανείες του Αγίου Δημητρίου; Μια ματιά στα στοιχεία και στα δεδομένα της ανακοίνωσης του Ιερού Ναού θα τους πείσουν και θα τους καθησυχάσουν. Ή θα απολαμβάνουν όλοι τα προνόμια της δημοκρατίας και μιας ευνομούμενης πολιτείας ή τότε απλώς δεν είμαστε δημοκρατική χώρα αλλά έχει επέλθει μεταβολή του πολιτεύματος σε αυταρχικό, εν αγνοία του ελληνικού λαού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σε μίνι λοκντάουν η Θεσσαλονίκη. Τα Δημήτρια άρχισαν από την ανάποδη
– Η ιαματική “χάρη” του Thessaloniki Pride
– Ο Άγιος Δημήτριος σώζει την Θεσσαλονίκη από λοίμωξη χειρότερη του κορονοϊού
– Αγ. Δημήτριος Θεσσαλονίκης: και όμως, τελικά, δεν κολλάει…

Σχετικά άρθρα

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.