Επικαιρότητα

Ο άγιος επίσκοπος του Θεού Ιουστινιανός Κίρα που αγωνίστηκε κατά του οικουμενισμού στη σημερινή Ρουμανία (+2016)

εικόνα άρθρου: Ο άγιος επίσκοπος του Θεού Ιουστινιανός Κίρα που αγωνίστηκε κατά του οικουμενισμού στη σημερινή Ρουμανία (+2016)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Maramureșului și Sătmarului, Justinian Chira (Πατριαρχείο Ρουμανίας).

Ο άγιος επίσκοπος του Θεού Μαραμούρες και Σατμάρ, Ιουστινιανός Κίρα, εκοιμήθει εν Κυρίω στις 30 Οκτωβρίου 2016 σε ηλικία 95 ετών, μένοντας πιστός στην Ορθόδοξη πίστη αγωνιζόμενος κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού και της ψευδοσυνόδου της Κρήτης.

Εκοιμήθει μόλις 4 μήνες μετά τη ψευδοσύνοδο, όμως από τη πρώτη στιγμή τη πολέμησε ως αιρετική. Προέτρεπε τους ιερείς και λαϊκούς να κάνουν την “αγία ανυπακοή” στους επισκόπους που την υποστηρίζουν.

Δεν έπαψε να εκφράζει τη διαφωνία του με αυτά που υπογράφτηκαν στη Κρήτη και να καυτηριάζει τις συμπροσευχές με τους κάθε λογής αιρετικούς.

“Δεν είναι καλά αυτά που υπογράφτηκαν στη Κρήτη…
Πρέπει να προσευχηθούμε ώστε ο Θεός να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι”

Σύντομο βιογραφικό του Αρχιεπισκόπου Ιουστινιανού Κίρα

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Κίρα γεννήθηκε στο Πλόπις της Κοινότητας Σισέστι του Μαραμούρες στις 28 Μαΐου 1921.
Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Σιμπίου.
Το 1942 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίας Άννης στη Ρόχια (Κομητεία του Μαραμούρες). Διάκονος χειροτονήθηκε στις 15 Αυγούστου 1942 και Πρεσβύτερος στις 17 Απριλίου 1943 από τον Επίσκοπο Βάδου, Φελεάκου και Κλουζίου Νικόλαο.
Από το 1944 μέχρι το 1973 διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ρόχια. Το 1967 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 1973 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Μαραμουρεσεάνου, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Βάδου. Στις 26 Σεπτεμβρίου 1990 εξελέγη Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Μαραμούρες και Σατμάρ. Στις 18 Ιουνίου 2009 προήχθη σε Αρχιεπίσκοπο τιμής ένεκεν.
Εκοιμήθη στην Μπάγια Μάρε στις 30 Οκτωβρίου 2016.

“Δεν είναι καλά αυτά που υπογράφτηκαν στη Κρήτη…
Πρέπει να προσευχηθούμε ώστε ο Θεός να διαχωρίσει την ήρα από το στάρι”

“Η πιο ισχυρή προσευχή είναι η μνήμη του ονόματος του Ιησού Χριστού. Με υπομονή και εξάσκηση, η ευχή του Ιησού γίνεται μέρος της ζωής μας, όπως ο αέρας που αναπνέουμε”

“Θα σταθώ δίπλα στη πύλη του Παραδείσου και πριν μπω θα σας περιμένω όλους να φθάσετε!”

Σεβασμιώτατος Ιουστινιανός Κίρα

Φωτογραφικό αφιέρωμα

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.