Ελευθέριος Κοσμίδης

Ανεξέλεγκτη εκκοσμίκευση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

εικόνα άρθρου: Ανεξέλεγκτη εκκοσμίκευση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Ποιος τολμά να διοργανώνει νύχτα πούρου και αλκοόλ στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού; 


Προκάλεσε σκανδαλισμό και έντονα αρνητικά σχόλια η είδηση για τη διοργάνωση Cigar Night – Νύχτα Πούρου στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην περιοχή Babylon της Νέας Υόρκης. 

Οι Άγιοι για το κάπνισμα

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης αναφέρεται στο κάπνισμα στα έργα του «Πνευματικά Γυμνάσματα» και «Συμβουλευτικόν Εγχειρίδιον» και το αποκαλεί «λιβάνι του διαβόλου». 

Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως ονομάζει το κάπνισμα «πορνεία του στόματος». 

Ο πατήρ Σιλουανός τότε τον ρώτησε αν προσευχήθηκε ποτέ λέγοντας “Πάτερ Ημών”, πριν από το τσιγάρο, και εκείνος απάντησε ότι αυτό του φαινόταν ανάρμοστο. Ο άγιος Σιλουανός του απάντησε ότι κάθε έργο στο οποίο δεν αρμόζει η ατάραχη προσευχή καλύτερα να μη γίνεται». (Αρχιμ. Σωφρονίου, Ο άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης, Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλία, 1999, σελ. 360)

Η διοργάνωση, η σχετική άδεια και οι ευθύνες

Ανησυχούμε σοβαρά, γιατί έχουν ήδη κοινοποιηθεί οι διαθέσεις των υπευθύνων της Ελληνικής ομογένειας, οι οποίοι θέλουν τον έτερο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν ένα πανθρησκειακό προσκύνημα, ένα διαθρησκειακό νομισματοκοπείο με όλες τις γνωστές συνέπειες. 

Ανησυχούμε και μοιραία πληροφορούμαστε δράσεις της ομογένειας με έντονα κοσμικό χαρακτήρα. Έχουν κάθε δικαίωμα να διοργανώνουν εκδηλώσεις προς ενίσχυση της ενορίας και της κοινότητας, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ακροβατούν μεταξύ σκανδαλισμού και φιλανθρωπίας. Δεν είναι προς το συμφέρον της ψυχής μας να προβάλλεται μια Ορθοδοξία ακρωτηριασμένη, στα μέτρα που επιβάλλει η νέα εποχή, δηλαδή πιο ανοιχτή στα πάθη, πιο συμπεριληπτική στη διαφορετικότητα και τελικά… κοσμική, ξένη και απόμακρη από τον ιδρυτή της, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. 

Ευθύνες έχουν όλοι, οι εμπνευστές, οι διαχειριστές, ο Αρχιεπίσκοπος και οπωσδήποτε και ο πιστός λαός της ομογένειας, που πρέπει να αρχίσει να αντιλαμβάνεται το βρώμικο παιχνίδι της εκκοσμίκευσης που στρώνει το χαλί στην παναίρεση του οικουμενισμού.

Ας αναλογιστούν όλοι οι ομογενείς ποιον Άγιο έχουμε προστάτη: 

“…Ποιμένες καὶ Διδάσκαλοι, τόν τοῦ καλοῦ Ποιμένος, 
ὁμόζηλον Ποιμένα, συνελθόντες εὐφημήσωμεν. 
οἱ ἐν νόσοις τὸν ἰατρόν, οἱ ἐν κινδύνοις τὸν ῥύστην, 
οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸν προστάτην, οἱ πένητες τὸν θησαυρόν, 
οἱ ἐν θλίψεσι τὴν παραμυθίαν· τὸν συνοδίτην οἱ ὁδοιπόροι, 
οἱ ἐν θαλάσσῃ τὸν κυβερνήτην…”

Από το Δοξαστικό των Αίνων 
του Αγίου Νικολάου 

Καλή μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.