Ελένη Παπασταματάκη

Ο αιρετικός πάπας στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας και η υποδοχή του από την κοσμική και εκκλησιαστική εξουσία

εικόνα άρθρου: Ο αιρετικός πάπας στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας και η υποδοχή του από την κοσμική και εκκλησιαστική εξουσία
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο εισηγητής της πλάνης και διοργανωτής της πανθρησκείας, πάπας, με το όχημα της δήθεν αγάπης και φιλανθρωπίας παρουσιάζεται ως μέγας ευεργέτης και έτσι τον υποδέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης 4-6 Δεκεμβρίου, του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, πρώτος σταθμός ήταν το Προεδρικό Μέγαρο.

Εκεί η Πρόεδρος κ. Σακελλαροπούλου, τον υποδέχτηκε και είπε τα ακόλουθα προδοτικά της πίστης μας και του λαού μας γεμάτα ψεύδη για τον υπαίτιο του σχίσματος και αιρεσιάρχη Πάπα που κουβαλά επάνω του τα αίματα των μαρτύρων της πίστης μας και την δολιότητα και πανουργία της Δύσης απέναντι στο Βυζάντιο και στον ελληνισμό: «η επίσκεψή σας έχει μεγάλη συμβολική αξία και υποδηλώνει το υψηλό ενδιαφέρον για την περιοχή της Μεσογείου καθώς και τη διαρκή μέριμνά σας για τον θρησκευτικό διάλογο και την Οικουμενικότητα της χριστιανοσύνης. Το ισχυρό μήνυμα της πίστης και της αδερφοσύνης …συμβολίζει την αναφορά της Εκκλησίας στις καταβολές της ενότητας …στη σοφία και χαρά του Ευαγγελίου…».

Πότε η κ. Σακελλαροπούλου μίλησε με τόση αγάπη για την Ορθοδοξία μας; Πότε αναγνώρισε τη σημασία της πίστης και την ουσιαστική αξία της Εκκλησίας στην Ελλάδα μας; Με ποιο δικαίωμα εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις ως αμέτοχη της Ορθοδόξου πίστεως λέγοντας «Ο λαός μας εκτιμά την αγάπη σας, καθώς και την εκ μέρους σας αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του ελληνικού πνεύματος στον Δυτικό Πολιτισμό και τη Χριστιανική Θρησκεία». Αλίμονό μας αν περιμέναμε την αναγνώριση του Πάπα για να εκτιμήσουμε τον θησαυρό της πίστης μας.!

Και αν το κρίμα είναι μεγάλο για την Πρόεδρο της Ορθόδοξης χώρας μας που αναγνωρίζει τον Πάπα ως τον παγκόσμιο εκκλησιαστικό ηγέτη, ποια λόγια υπάρχουν άραγε για να περιγράψουν την έκπτωση της πίστης μας, τον καταγκρεμισμό που επιτελείται από αυτούς που τάχθηκαν να την υπερασπιστούν; Ο λόγος είναι για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που υποδέχτηκε τον Πάπα στις 16:00 της ίδιας μέρας στην Αρχιεπισκοπή.

Η προσφώνηση του Ιερώνυμου

Λύκους βαρείς αποκάλεσε ο Απόστολος Παύλος τους αιρετικούς, και αυτόν τον αρχηγό της αγέλης υποδέχθηκε ο ανάξιος να λέγεται αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σας υποδεχόμεθα με αισθήματα αδελφοσύνης και τιμής…Έχουμε την τιμή να σας υποδεχόμεθα στην πατρίδα μας για δεύτερη φορά αφού είναι ακόμη νωπές στη μνήμη μας οι στιγμές της κοινής επισκέψεώς μας στη νήσο Λέσβο… Είναι ανάγκη όλοι οι χριστιανοί ηγέτες να δώσουμε από κοινού αυτήν την μαρτυρία που χρειάζεται τώρα η οικουμένη…πραγματικά χαίρομαι για την ευαισθησία σας στο προσφυγικό ζήτημα, αναγνωρίζω τη μεγάλη προσφορά σας…”

Οι χλιαροί στην πίστη σημερινοί ταγοί προσπερνούν την προδοσία της πίστης, την προσβολή των δογμάτων, την εξύβριση των Αγίων μας που επιτελεί ο τρισκατάρατος πάπας και προσφωνούν ως ικέτες και υποτακτικοί, ως χρεώστες και επαίτες. Αίσχος και πάλι αίσχος!

Οι θλιβερότεροι των ανθρώπων επί γης είναι οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες που περιφρονούν και καταπατούν τον θησαυρό της Αληθείας που τους δόθηκε να διαφυλάξουν και αντιθέτως τιμούν τα ξυλοκέρατα και τις ακαθαρσίες των δαιμόνων.

Μπροστά στον αιρετικό πάπα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μίλησε για τη θεολογία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ταυτίζει τον θάνατο με την αμαρτία…έπρεπε κάτι να πει.

Και αφού ‘θεολόγησε’ και έκανε το χρέος του ως Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα με το νου του, προχώρησε στα σημαντικά και ουσιαστικά για αυτόν «το προσφυγικό, το μεταναστευτικό, την πανδημία, τους συνανθρώπους μας στο Αφγανιστάν, τους ρίπους του άνθρακα στην ατμόσφαιρα….»

Ουαί οι λέγοντες το πονηρόν καλόν και το καλόν πονηρόν, οι τιθέντες το σκότος φως και το φως σκότος”. Αλλοίμονο στους ποιμένες της Ορθοδόξου Εκκλησίας που διδάσκουν αντίθετα από τις διδασκαλίες των Αγίων μας.

Επίκαιρος παραμένει ο λόγος του Ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Ζήση που εκφωνήθηκε κατά την πρώτη επίσκεψη του πάπα στην Ελλάδα το 2001, «Με ποιον προκαθήμενο, ποιας εκκλησίας θα συναντηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Είναι Εκκλησία το Βατικανό; Όλη η Εκκλησία η θριαμβεύουσα και η στρατευομένη βρίσκεται μέσα στο δισκάριο της προσκομιδής. Ποιος από τους Επισκόπους και ιερείς μνημονεύει τον πάπα; Επειδή διακόπηκε η αλήθεια της πίστεως, διακόπηκε και η Αποστολική διαδοχή…»

Η αντιφώνηση του πάπα στον Ιερώνυμο

Ο Πάπας, που εργαλειοποιεί τον πόνο και την δυστυχία των ανθρώπων προκειμένου να παρουσιαστεί ως Μέγας ευεργέτης παγκοσμίως, ήρθε ως φορέας της ειρήνης και της αγάπης να εκφράσει «συγγνώμη για τα σφάλματα τόσων καθολικών». Η πανουργία του διαβόλου σε τρεις και μόνο λέξεις του αντίχριστου πάπα. Η φούσκα του διαβόλου, η προβολή μιας λέξης χωρίς αντίκρισμα, που σπάει με κρότο και αποδεικνύει τον απύθμενο αλαζόνα παπικού νου, τον προαιώνιο, τον ίδιο και απαράλλαχτο νου του πάπα, αυτόν που αντιμετώπισε ο Μ. Φώτιος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός! Έρχεται καλυπτόμενος ως κλέφτης να διεκδικήσει τον Χριστό μας! Τον Χριστό της Ορθοδοξίας μας. Τον Μόνο Αληθινό Θεό! Και πάλι εντέχνως ζητά να προσκυνήσουν οι Ορθόδοξοι την παντόφλα του. Και δυστυχώς οι αδαείς, οι πάμπτωχοι και αμέτοχοι της Θείας Χάριτος, οι Οικουμενιστές Ιεράρχες ανταποκρίνονται και παίζουν το παιχνίδι του, της δήθεν αγάπης και συμπόνοιας.

Ξεκάθαρος ο φλογερός θεολόγος μακαριστός Νικόλαος Σωτηρόπουλος βοά «Μεγάλη κίνηση επικίνδυνη για την Πίστη είναι ο Οικουμενισμός, ο οποίος δεν δίνει σημασία στα δόγματα, αλλά στη δήθεν αγάπη! Να ενωθούν όλοι, Ορθόδοξοι, αιρετικοί και αλλόθρησκοι, χάριν λέει της ‘αγάπης’».

Τον πάπα Φραγκίσκο τον ξεμπροστιάζει στη συνέχεια ο δαίμονας που λαλεί μέσω αυτού στα επόμενα λόγια του, όπου αποκάλεσε «την απομάκρυνση ως δηλητήρια που μόλυναν τις σχέσεις, καθώς το ζιζάνιο της υποψίας μεγάλωνε την απόσταση και έπαυσε η κοινωνία μεταξύ της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»

Αντιλαμβανόμαστε αδερφοί χριστιανοί ότι ο αντίχριστος καθυβρίζει τους Αγίους μας;;; Αποκαλεί δηλητήρια τους Ομολογητές και Μάρτυρες Αγίους μας! Αυτούς! τους ωραιότερους των φίλων του Χριστού μας που κράτησαν ακηλίδωτη την Πίστη και την Ομολογία που δεν αρνήθηκαν την φίλη Ορθοδοξία «Ουκ αρνησόμεθα σε φίλη Ορθοδοξία ου ψευσόμεθα σου πατροπαράδοτο σέβας». Δηλητήρια αποκάλεσε ο θηριώνυμος πάπας Φραγκίσκος τους στηριχτές των δογμάτων, τους στύλους της Ορθοδοξίας, όλο το νέφος των αντιπαπικών και Ομολογητών Αγίων μας!

Βροντοφωνάζει ο μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης «Η ψυχή μου τετάρακται και κατόνειδος εστί γιατί υπάρχει μέγας φόβος να διατρέξει η Εκκλησία μας τεράστιο κίνδυνο εκ μέρους του παπισμού. Αντλώ τα λόγια μου από τις Προφητείες του Αγίου Κοσμά, από τα ιερά θέσφατα. Σας προειδοποιώ ότι η Ορθοδοξία θα διέλθει δια μεγάλης θλίψεως». Έτσι αντιδρούν οι Άγιοι, έτσι αντιδρούν αυτοί που αγαπούνε τον Χριστό και την Αγία Πίστη Του

Σείεται η γη και ανανταριάζει ο Ουρανός με αυτά που τολμά και ξεστομίζει ο καθυβριστής των Ιερών και των Οσίων μας, ο βορβορώδης πάπας που κρατά ανοιχτές της Πύλες της Κολάσεως και εισέρχονται πρωτοπόροι οι εκκλησιαστικοί ταγοί που τον υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες, που τον τιμούν και τον επαινούν για το έργο του. Αίσχος και πάλι αίσχος!!!

Κρατάτε αδερφοί! Στήκετε στις παραδόσεις. Στα ιερά νάματα των Αγίων μας, στους πρόμαχους της Εκκλησίας και διδασκάλους της ευσεβείας. Να φυλάξουμε την παρακαταθήκη της Πίστης μας. Μην γίνουμε προδότες της Ορθοδοξίας μας, πολέμιοι του Θεού μας. Μη γένοιτο!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού
Μήνυμα-πρόκληση του Πάπα Φραγκίσκου: Υπάρχει μία «συνοδική χάρη» και μία «αποστολική αδελφοσύνη» κατά την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο
– Ιστορική αναδρομή στα δεινά που επέφεραν οι προηγούμενες επισκέψεις του Πάπα στην Ελλάδα
– Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας με τον πάπα!

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.