Ελένη Παπασταματάκη

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος εξορίζει τον Χριστό μας για να συμφιλιώσει τους λαούς!

εικόνα άρθρου: Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος εξορίζει τον Χριστό μας για να συμφιλιώσει τους λαούς!
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι ασύλληπτη η πώρωση της καρδιάς του, που αναγνωρίζει ως Εκκλησία τους αιρετικούς Αγγλικανούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Γέννημα θρέμμα Κρητικός ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, δεν παύει να διαφημίζει την κρητική φιλοξενία και να την ακολουθεί πιστά, υποδεχόμενος αρχηγούς θρησκειών και θρησκευμάτων χωρίς σταματημό. Ξεχνάει όμως το βασικότερο. Ότι σε αυτόν τον θρόνο βρίσκεται ως φύλακας και τηρητής της Ορθοδόξου Παραδόσεως, ως Πατριάρχης των Ορθοδόξων και όχι ως Κρητικός οικοδεσπότης…

Έμπλεος χαράς και αγαλλιάσεως ο «ειρηνοποιός» Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄υποδέχτηκε αυτήν τη φορά στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Κάιρο, τον Προκαθήμενο της Αγγλικανών, Τζάστιν Ουέλμπι.

Ο σκοπός της επίσκεψης του αρχηγού της Αγγλικανικής αίρεσης ήταν να κηρύξουν από κοινού με τον Πατριάρχη Θεόδωρο, την συμφιλίωση των λαών.

Εισάγοντας για μια ακόμα φορά καινά δαιμόνια, ο κ. Θεόδωρος είπε τα ακόλουθα επονείδιστα «Είναι πολυτέλεια η διχόνοια μεταξύ των εκκλησιών». Nα το και το Κολυμπάρι! Αναγνωρίζει ως Εκκλησία την αίρεση! Εμ φυσικά, τώρα νομιμοποιήθηκε η παρανομία τους, τα αιρετικά τους ανοίγματα έχουν να επιδείξουν πιστοποιητικό φρονημάτων. Και συνέχισε «Είμαστε μια μικρή γειτονιά, που όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε κάτω από τον Ήλιο της Δικαιοσύνης. Στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι, σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας και λέμε «ο Χριστός εν τω μέσω ημών» για να μας χαρίσει ειρήνη και αγάπη».

Έκαστος εφ ω ετάχθη και ο Πατριάρχης Θεόδωρος κατέχει ένα τεράστιο κατάλογο με τοποθετήσεις και πράξεις του άκρως Οικουμενιστικές. Αυτές έχουν συμπεριληφθεί σε μια σειρά εννέα άρθρων με τίτλο «Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β΄Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα», τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Κατάνυξης.

Αλλά και ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης έχει γράψει σε άρθρο του για τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας που συναντήθηκε με τον Μονοφυσίτη. «Υποδέχεται τον αιρετικό, υποδέχεται τον αλλοιωτή της εκκλησιολογίας του Χριστού, αναγνωρίζοντας την παρουσία του Χριστού ανάμεσά τους! Αλλοίμονο, υποφέρει από πνευματική τύφλωση· το έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό με τη βοήθεια των δημοσιεύσεων της Κατάνυξης. Όμως πρέπει να καυτηριάζουμε τις ενέργειές του συνεχώς μήπως ορισμένοι από τους κοιμισμένους επισκόπους και παπάδες του, καθώς και λαϊκούς του ποιμνίου του ξυπνήσουν, για να καταλάβουν ότι τους οδηγεί στην απώλεια. Έχουν ευθύνη και εκείνοι για τον ύπνο τους. Δεν μπορεί να τον καμαρώνουν και να ομολογούν πίστη και υπακοή στα τραγελαφικά των οικουμενιστικών του πλανών».

Είναι ασύλληπτη η πώρωση της καρδιάς του, που αναγνωρίζει ως Εκκλησία τους αιρετικούς Αγγλικανούς. Αυτή η προτεσταντική παραφυάδα πώς είναι δυνατόν να έχει σωστική χάρη! Και όμως για τον κ. Θεόδωρο η Ορθόδοξη πίστη και η μοναδικότητα της παρακάμπτονται, αποκρύπτονται ή αποβάλλονται προς χάριν μιας δαιμονικής ισοπέδωσης των θρησκειών. Εκεί, οι θρησκείες μετατρέπονται πλέον σε κοινωφελείς ομάδες μη(;) κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ασχολούνται μόνο με τα επίγεια και την προσφορά βοήθειας στους αναξιοπαθούντες. Αυτό ομολογεί και ο Αγγλικανός αρχιεπίσκοπος «Αγγλικανοί και Ορθόδοξοι αγωνιζόμαστε ως Εκκλησίες για να ξεπεραστούν τα δεινά των αφρικανικών λαών», Και όπως προσέθεσε, «επίσης, κοινό μας στοιχείο είναι η αγάπη μας να υπηρετούμε τον άνθρωπο».

Η αποκάλυψη της αλήθειας είναι δραματική. Οι τεμενάδες και φιλοφρονήσεις του κ. Θεοδώρου προς τον Τζάστιν Γουέλμπι ακουμπούν και πάλι στην κινητήριο δύναμη της σύγχρονης εποχής, που δεν είναι άλλη από το χρήμα. Για το λόγο αυτό, τον ευχαριστεί για τη δωρεά φαρμάκων σε χρήζοντες φαρμακευτικής αγωγής στην Αφρική αλλά και για τη γενικότερη συμβολή στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής! Υπόδουλοι λοιπόν στα πορτοφόλια των δυτικών αιρετικών εκκλησιαστικών ταγών, οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες.

Εξόριστη η φίλη Ορθοδοξία μας από Πατριαρχεία και Επισκοπικούς θρόνους, αλλά προφυλαγμένη και ολοζώντανη μέσα στο κάστρο της Ιεροκανονικής Αποτείχισης. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
– Ανατριχίλα! Ανήμερα των Χριστουγέννων νέα προδοτική ενέργεια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας!
– Αυτοεξευτελίσθη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (987654321)

Σχετικά άρθρα

Οι τιμητικές διακρίσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ως μέσο εκκλησιαστικής διπλωματίας

Μία σύντομη ανασκόπηση στο Ουκρανικό Ψευδοαυτοκέφαλο έρχεται να φωτίσει τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από βαρύγδουπους τίτλους Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τον...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.