Επικαιρότητα

Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κοντά στους λαθρομετανάστες!

εικόνα άρθρου: Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κοντά στους λαθρομετανάστες!

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

…«το μεταναστευτικό έχει δίκαιες αιτίες και, αν αξιοποιηθεί σωστά θα φέρει καλά αποτελέσματα» (Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος)…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος κοντά στους λαθρομετανάστες!

του Μέτοικου

Ο «επίσκοπος» Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, προκειμένου να δει από κοντά σε ποιους θα δώσουμε «νύμφες και γαμπρούς τα παιδιά μας [δηλαδή, όσους από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Κονγκό, και βάλε! Προσπαθούν να παραβιάσουν τα ελληνικά σύνορα, ποιοι, τέλος πάντων, κατά τον Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο] θα μας κάνουν υπερήφανους όταν [θα] φέρουν έπαθλα και πρωτειές…!» επισκέφθηκε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο τα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο.

Εκεί, οι δύο κληρικοί, είδαν με ποιο ανθρώπινο δυναμικό που, ευτυχώς, τα ένοπλα νιάτα της Ελλάδας κρατούν εκτός του πάτριου εδάφους, θα γίνει «η αλλαγή στην ανθρωπογεωγραφία της Πατρίδος μας [που] φυσικό είναι, να φέρει αλλαγή και στην πολιτισμική εικόνα της», όπως υποστηρίζει σε εγκύκλιό του ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και που, βέβαια, είναι ο κυρίως στρατηγικός στόχος της Τουρκίας.

Ο «επίσκοπος» Άνθιμος πήγε κοντά, δηλαδή, σε απόσταση αναπνοής από τους λαθρομετανάστες της Τουρκίας, αφού τους χώριζαν τα απαράδεκτα για τους αγαπούληδες κληρικούς συρματοπλέγματα, για να δει ποιους θα «αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τους αλβανούς!!! Και τόσους άλλους» όπως συμβούλευε με εγκύκλιο του, τους χριστιανούς που ζουν στην Αλεξανδρούπολη.

Στον αχταρμά των ρασοφορεμένων αγαπούληδων και ροζ δικαιωματιστών, όσων δηλαδή, είτε από πνευματική τύφλωση που προκαλεί η ιδεοληψία, είτε από φαναριώτικη «αγάπη» δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πως, το μεταναστευτικό είναι πρώτα και κυρία πρόβλημα κρατικής ασφάλειας και εθνικής επιβίωσης, όσων δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε κάποιον που, με κίνδυνο της ζωής του φεύγει από το κολαστήριο του Ρετζέπ Ερντογάν και, μισοπνιγμένος έρχεται στην Ελλάδα και, σε εκείνους που τραγουδούν και ζητωκραυγάζουν υπέρ της Τουρκίας θέλοντας να γκρεμίσουν τα σύνορα, σε αυτούς που έγιναν η αιχμή του δόρατος του τουρκικού μίσους εναντίον της Ελλάδος, κυρίαρχη προβολή έχουν δυο επίσκοποι που, ο Θεός να τους κάνει επισκόπους, ο θεολογικά πλανεμένος Ιγνάτιος του Βόλου και, ο συζητήσιμος για τις ιδέες του περί έθνους Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως.

Ο πρώτος, μέλος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ζήτησε, η δράση της επιτροπής να επικεντρωθεί, όχι στο ρόλο και τη σημασία που είχε η Ορθόδοξη Πίστη στην εμψύχωση των αγωνιστών για τη σωτηρία του γένους το 1821 ούτε και στην προσφορά της Εκκλησίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα, μα μήτε και στους κρεμασμένους, πνιγμένους, σουβλισμένους, αποκεφαλισμένους, γδαρμένους σαν πρόβατα ιερείς, επισκόπους, πατριάρχες, αλλά, άκουσον, άκουσον! στην προσπάθεια «οι νέοι άνθρωποι στα σχολεία και όπου αλλού κινούνται να αλλάξουν νοοτροπίες σε σχέση με την αποδοχή του διαφορετικού, τη διαλλακτικότητα και την αλληλοϋποστήριξη»!

Ο άνθρωπος δεν παίζεται! Άντε «επίσκοπε» Αλμυρού Ιγνάτιε, ροβόλισε με τους δικαιωματιστές κατά τον Έβρο, πάρε καμιά χιλιάδα από τους αφιονισμένους του Ερντογάν και βάλτους στην Μητρόπολη σου, ώστε τα νέα παιδιά της επαρχίας Μεσσηνίας να μάθουν πρώτα αυτά και αφού, από Έλληνες γίνουν γραικύλοι αλλάζοντας νοοτροπία, να μεταλαμπαδεύσουν ως πρότυπα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» στα ελληνόπουλα «την αποδοχή του διαφορετικού, τη διαλλακτικότητα και την αλληλοϋποστήριξη», στους «αγαπημένους» του Ερντογάν!

Και, επιστρέφοντας στα βορειότερα, εκεί που η Ελλάδα αντιστέκεται, εκεί που η Ελλάδα υπερασπίζεται Θερμοπύλες, εκεί στα σύνορα που επιτίθενται ορδές αλλοφύλων, ο θεολογικά πλανεμένος «επίσκοπος» Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αυτός που με εγκύκλιό του έχει υιοθετήσει την «κατάργηση των συνόρων ως ευρωπαϊκό κεκτημένο» και το σύνθημα πολιτικής νεολαίας: «Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!», αυτός που κατάπιε τη λαλίστατη για κακοδοξίες γλώσσα του, αλλά έκανε το μουγκό όταν ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ εξέφραζε τη συμπάθειά του στην Τουρκία για την κατάσταση που αυτή δημιούργησε στα Ελληνικά σύνορα, βρέθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Λιάπη κοντά στα στρατευμένα νιάτα.

Για να πει τι; Πως δεν υπάρχει λόγος να προτάσσουν τα στήθη τους, για την προστασία της Πατρίδας Ελλάδας;

Πως δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, από τα χημικά των Τούρκων, καθώς, το «μεταναστευτικό έχει δίκαιες αιτίες και, αν αξιοποιηθεί σωστά θα φέρει καλά αποτελέσματα», όπως έγραφε στο κήρυγμά του;

Εκεί, στα σύνορα! Που δοκιμάζεται και αντέχει η εθνική ομοψυχία, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως, εμείς οι Έλληνες «μένοντας πάντα πιστοί σε όσα μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας! όλοι μαζί, ενωμένοι, μία γροθιά για την πατρίδα μας, την πίστη μας (;) και τις αρχές και τις αξίες του πολιτισμού μας», θα υπερασπιστούμε την «εδαφική ακεραιότητα του τόπου και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!

Και αυτά τα λέει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους εθνομηδενιστές και χριστομάχους, όσους σήμερα πολεμούν με πρωτόγνωρο μίσος την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα λέει αυτά ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος νομίζοντας πως, οι Έλληνες έχουν κοντή μνήμη, και ξέχασαν το ρόλο του στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, τα λέει αυτός που σαμποτάρισε, δυστυχώς, όχι μόνος, αλλά με τη βοήθεια των περισσοτέρων «επισκόπων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάθε αγωνιστική προσπάθεια των Ελλήνων, για να μην εκχωρηθεί στους Σλάβους το όνομα της Μακεδονίας!

Παιδιά! Της Ελλάδος παιδιά που Θερμοπύλες φυλάτε!

Σας ευχαριστούμε!

Δείτε σχετικά:
Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
– Τα μάζωξε όσο μπορούσε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αλλά το πράγμα δε σώζεται… [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
– Απαράδεκτο Κυριακό Κήρυγμα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29-12-2019)
– Ο δούλος του Κυρίου Άνθιμος κατά του Κυρίου του – Βλασφημία ολκής [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.