Επικαιρότητα

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δείχνει τη δύναμή του!

εικόνα άρθρου: Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος δείχνει τη δύναμή του!
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κανταράκιας εκδιώκεται από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» αποκαλύπτει ο Αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Κανταράκιας την εξέλιξη των γεγονότων της δίωξής του από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Με δυο απρόσωπα και τιμωρητικά email από την Αρχιεπισκοπή ανακοινώθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο Αλέξανδρο οι αποφάσεις του Αρχιεπισκόπου. Δεν υπήρξε επικοινωνία, ούτε κάποια προειδοποίηση από πλευράς τους και φυσικά δεν του δόθηκε η ευκαιρία απολογίας, τακτική που μας θυμίζει πολλά…

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έθεσε σε αργία από κάθε ιεροπραξία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους τον Αρχιμανδρίτη Αλέξανδρο Κανταράκια, με την αιτιολογία λήξης της απόσπασής του από την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, τον κάλεσε σε πνευματικό δικαστήριο στις 4 Οκτωβρίου, καθώς κατηγορείται ότι δημόσια μίλησε «ασεβώς» και με τρόπο «χυδαίο» (vulgar) εναντίον του οικείου Αρχιεπισκόπου του. 

Επομένως, αποκαλύπτονται πολλά για τα τεκταινόμενα στην Αμερική υπό τον Ελπιδοφόρο, καθώς βλέπουμε να τιμωρείται ο κληρικός που ελέγχει τα λεχθέντα και πραχθέντα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, τα οποία δεν συνάδουν με την Ορθόδοξη Πίστη.

Ο π. Αλέξανδρος, μέχρι πρότινος, ήταν ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια για δέκα έτη. Στις ομιλίες του απαντά στα θέματα που απασχολούν τον κόσμο, όπως οι εκτρώσεις, οι αιρέσεις, οι μικτοί γάμοι, η ομοφυλοφιλία και αναφέρει πως σε αυτά τα σπουδαία θέματα ζωής και θανάτου, η Εκκλησία πρέπει να είναι σαφής και ξεκάθαρη. 

Με τον τρόπο αυτό έχει κερδίσει την αγάπη των ομογενών και ορθοδόξων, που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον π. Αλέξανδρο. Να επισημάνουμε πως πρώτος πνευματικός πατέρας και οδηγός του π. Αλέξανδρου υπήρξε ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης, σύγχρονος γέροντας, γνωστός για τις θαυμαστές εμπειρίες που ζούσε. Ευχόμαστε οι πνευματικές ρίζες και τα βιώματά του να δώσουν δύναμη στον αγωνιστή π. Αλέξανδρο με τη χάρη του Θεού να ακολουθήσει την οδό της ομολογίας! 

Παραθέτουμε προς ενίσχυση ένα μέρος από το άρθρο του ομολογητή πνευματικού μας πατέρα π. Νικόλαου Μανώλη, με τίτλο: «Ευχαριστώ τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά για τις διώξεις μου στα χρόνια της ιεροσύνης μου!»

«Μιμούμενος κι εγώ ο ανάξιος, τον άγιο Γρηγόριο Παλαμά, διέκοψα στις 19 Φεβρουαρίου 2017, το μνημόσυνο του Οικουμενιστού επισκόπου μου, μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Για τον λόγο αυτόν, υφίσταμαι παρανόμως διώξεις και απαγορεύσεις. Διώξεις για Σχίσμα, απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης μου αρχής, σκανδαλισμόν πιστών, εξύβρισιν και συκοφαντίαν. Απαγόρευση πάσης Ιεράς Ακολουθίας και Αγιαστικής Πράξεως, Ιερών Μυστηρίων, Θείας Λειτουργίας και Θείου Κηρύγματος και Αποκοπή από κάθε εκκλησιαστική Κοινωνία – Θεία Ευχαριστία (Επιτίμιον Ακοινωνησίας) από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Όμως δεν πτοούμαι. Οι θεομάχοι βέβαια δεν σέβονται τους ιερούς κανόνες και τους παραβαίνουν με σκοπό την εξουθένωσή μου. Ο άγιος Γρηγόριος όμως που ευλογεί την μίμηση της δικής του ενέργειας, μου δίνει τη δύναμη και την Χάρη, να υπομείνω τις μητροπολιτικές διώξεις. Τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Νομίζω πως αξίζει να υποστώ μερικά βάσανα για να απολαύσω έστω το ελάχιστο από τη Χάρη του».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
​Νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
Σκληρός και αμετανόητος ο Ελπιδοφόρος
Εκκλησιαστικό σοκ: Ο Ελπιδοφόρος βάφτισε παιδιά ομοφυλόφιλων στην Αθήνα!

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.