Ελευθέριος Κοσμίδης

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Βατικανό βλέπει αύξηση μεταστροφής στην Ορθοδοξία

εικόνα άρθρου: Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Βατικανό βλέπει αύξηση μεταστροφής στην Ορθοδοξία
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Φτάνει ένα βολικό δημοσίευμα σε εφημερίδα του μεγιστάνα Μέρντοχ, για να ξεπλύνει τα λάθη Ελπιδοφόρου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής; 


Ο Francis X. Rocca είναι ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στο Βατικανό. Έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο σχετικά με την αύξηση των πιστών που μεταστρέφονται στην Ορθοδοξία (Εastern Orthodox Church).

Η είδηση ανέβηκε σήμερα σχεδόν ασχολίαστη σε πολλά εκκλησιαστικά αλλά και πολιτικά διαδικτυακά μέσα. 

Πάντοτε η είδηση της μεταστροφής στην Ορθοδοξία έστω και μίας ψυχής συνιστά χαρμόσυνο γεγονός:«Χαρά γίνεται ενώπιον των αγγέλων του Θεού επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι» (Λουκ. 5:10)

Στο ρεπορτάζ μας παραθέτει μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι, κυρίως μετά τη δοκιμασία της πανδημίας, ελκύστηκαν προς την Ορθοδοξία. 

Η αναπαραγωγή της είδησης όμως σε καμία περίπτωση δε συνιστά αθώωση των ημαρτημένων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Η νεοεποχίτικη ατζέντα Ελπιδοφόρου υλοποιείται μέχρι νεωτέρας. Ενώ ο πιστός λαός στην Αμερική μοιάζει με καζάνι που βράζει, εκείνος συνεχίζει ασταμάτητος. 

Η στάση του την περίοδο της πανδημίας υπήρξε βλάσφημη και σκανδαλώδης. Κλειστοί Ναοί, μασκοφορία και κουταλάκια μιας χρήσης μεταμόρφωσαν την Ορθοδοξία σε άλλη μια από τις δεκάδες χιλιάδες θρησκείες των ΗΠΑ. 

Η στάση του στα θέματα που θέτει ως φλέγοντα η νεοεποχίτικη ατζέντα (ομοφυλοφιλία, εκτρώσεις, δωρεά οργάνων σώματος, περιβαλλοντικές πολιτικές κ.ά.) δεν διαφέρει από εκείνες των αιρετικών και αλλοθρήσκων.

Η τάση που αναφέρει το δημοσίευμα και αναπαράγεται πανηγυρικά δίχως σχολιασμό, της επιστροφής δηλαδή πιστών στην Ορθοδοξία -ίσως και να γίνεται για λάθος λόγους (όχι γιατί η Ορθοδοξία είναι η ΜΟΝΗ οδός σωτηρίας), ίσως γίνεται και με λάθος τρόπο, (όχι βάπτιση αλλά μόνο χρίσμα ή με πλημμελή ή καθόλου κατήχηση)- είναι ένα θαύμα, ένα ηλεκτροσόκ εξ ουρανού για τους Επισκόπους και τους Κληρικούς στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Θα πρέπει να  προβληματίσει και να  παρακινήσει τους Επισκόπους και τους Κληρικούς να απαρνηθούν την πλάνη του  οικουμενισμού, την εκκοσμικευμένη ζωή και να επιστρέψουν στο πατροπαράδοτο Σέβας. 
         
Καλή Μετάνοια!      

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.