Επικαιρότητα

Ο Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

εικόνα άρθρου: Ο Αντώνης Σαμαράς για το μεταναστευτικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα! Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες! Λαθρομετανάστες… Που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα… (Αντώνης Σαμαράς)

Ο πρώην Πρωθυπουργός μιλά για το μεταναστευτικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς γνωρίζουμε πως και για τα δύο αυτά θέματα ο ελληνικός λαός είναι πληγωμένος και οργισμένος. Αυτή η θλίψη και η οργή, αργά ή σύντομα θα ξεσπάσει. Με ένα ξέσπασμα παράξενο, όχι σαν τα συνηθισμένα! Γιατί η φωνή του λαού ακόμα δεν ακούστηκε. Δεν ακούστηκε μέσα από την κάλπη των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, όπως νομίζουν κάποιοι. Ο πληγωμένος και οργισμένος Έλληνας δε μίλησε εκεί· η τελευταία ανοχή που έδειξε ελπίζοντας σε κάποια αλλαγή μέσα από τη νέα Κυβέρνηση, δεν απενοχοποιεί τους Κυβερνώντες.

Διαβάσαμε στο cnn.gr:

Σαμαράς: Να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών – Δυσαρέσκεια για το «λαθρομεταναστευτικό»

Την εκτίμηση ότι η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε πολύ καλά εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο συνέδριο του «γαλάζιου» κόμματος, ο οποίος μίλησε για «λαθρομεταναστευτικό» και χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό το «μοναδικό ψεγάδι» της μέχρι σήμερα πορείας της κυβέρνησης…

«Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Εγώ, συμμαχητές και συμμαχήτριες, έτσι το λέω! Γιατί αυτό είναι… Και αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια, δεν θα πείσουμε τον κόσμο, που ξέρει πια την αλήθεια… Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε, αρχή-αρχή, ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες! Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα! Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες! Λαθρομετανάστες… Που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα» δήλωσε ο ίδιος.

«Να αποδεσμευτούμε από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Φάνηκε πια, πως είναι μια πολύ επιζήμια, μια απαράδεκτη Συμφωνία, όπως ακριβώς είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή. Κι εμείς και άλλα κόμματα… Ότι η Ελλάδα έδωσε τα πάντα από την αρχή – και όνομα και αναγνώριση εθνότητας και αναγνώριση γλώσσας – ενώ τα Σκόπια υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν κάποιες παραχωρήσεις στο μέλλον, αν και εφ’ όσον προχωρήσει η ένταξή τους στην Ευρώπη! Που δεν εξαρτάται όμως, ούτε από μας, ούτε από τα Σκόπια. Άλλωστε μπορεί άλλες χώρες να θέσουν βέτο. Κι αυτό έγινε! Η Γαλλία, η Ολλανδία και η Δανία άσκησαν βέτο. Ενώ και η Βουλγαρία θέτει σοβαρά προβλήματα για την αναγνώριση της λεγόμενης “Μακεδονικής γλώσσας”» δήλωσε, και συμπλήρωσε:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.