Μέτοικος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης δεν είναι πια χρήσιμος

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος  Λαμπριανίδης δεν είναι πια χρήσιμος
Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Πλανάται πλάνην οικτράν ο Τούρκος πολίτης Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, αν νομίζει ότι η «κρίση» που προκάλεσε έχει ξεπεραστεί”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Απολογήθηκε, στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη ο εκπρόσωπος του Φαναρίου στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, για την ενεργό συμμετοχή του μαζί με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ, στα εγκαίνια του «σπιτιού της πατρίδας» Τουρκίας.

«Ο πρώτος Τούρκος αρχιεπίσκοπος Αμερικής», όπως θριαμβολογούν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. δήλωσε ότι  «Το αίμα νερό δεν γίνεται…»!

Μη το λες τζάνουμ, «καλύτερα τρανή μπουκιά φάγε, μα λόγο μεγάλο μη λες»!

Το αίμα, γίνεται νερό, όταν προδίδεις τα όσια και ιερά της ράτσας και της πίστης σου.

Να! και, ως παράδειγμα, Ελπιδοφόρε Λαμπριανίδη: Είμαστε στα 1623. Ο Γαβριήλ, προηγούμενος της πατριαρχικής Μονής του Προδρόμου στα Σέρρας, τούρκεψε!

Οι Σερραίοι, τον τρισάθλιο αυτόν άνθρωπο, που ήταν κι’ αυτός «γραμματικός, διαβαστής, καλογραφέας, καλόφωνος» τον αναθεμάτισαν «δέκα και εικάδι και αιωνία του η κόλασις».

Πέθανε σαν αδέσποτο σκυλί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αγνοημένος απ’ όλους τους Έλληνες, γιατί στην ύπαρξή του, που δεν είχε «είδος», υπήρχε μόνο «νερό»!

Ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης που δήλωσε ότι, δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ηλιοτρόπιο που στρέφει πάντα το κεφάλι του προς το χλωμό φως του «καπνισμένου Φαναριού», δεν έχει ταυτότητα! Αφού, ακολουθώντας τη «συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου» και, όντας «σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη», κάνει ότι τον προστάζουν.

Ως εκ τούτου, μπορεί να υπάκουσε στο κέλευσμα του Φαναριώτη εντολέα του για συμμετοχή στα εγκαίνια του «σπιτιού της μητέρας πατρίδας», αλλά «η πρόθεση [του Τούρκου πολίτη Ελπιδοφόρου Λαμπριανίδη] δεν ήταν να αναγνωρίσει «το τουρκοκυπριακό κράτος, διότι και δεν το πιστεύει και δεν είναι στις αρμοδιότητες του»!

Με λίγα λόγια, ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης στάθηκε κάτω απ’ την τεράστια τουρκική σημαία που κάλυπτε την πρόσοψη του «σπιτιού της Τουρκίας», έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων με την ηγεσία του τουρκικού κράτους και παρακράτους, κεράστηκε σερμπέτια για τα χαϊρλίδικα, όμως, η πρόθεσή του δεν ήταν να αναγνωρίσει τον Τατάρ και το τουρκοκυπριακό κράτος, μήτε να σκανδαλίσει το «αγαπημένο του ποίμνιο», ούτε να στενοχωρήσει τις χαροκαμένες Κύπριες μανάδες που εδώ και 47 χρόνια ζητούν ακόμα τα παιδιά τους.

Ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης στάλθηκε στα εγκαίνια «του σπιτιού της μητέρας πατρίδας», γιατί η παρουσία του σε τέτοιες εκδηλώσεις τούρκικου σωβινισμού «έχει πάντα τον ίδιο σταθερό προσανατολισμό: τον έντιμο και θαρραλέο διάλογο, για ένα μέλλον με ειρήνη και προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας»!

Οπότε, φταίτε εσείς! Ελληνοκύπριοι, που δεν καταλάβατε το «σταθερό του προσανατολισμό» και παρεξηγήσατε την πρόθεση του «πατριώτη».

Τώρα, πως είναι μπορετό ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης να είναι «ευθυγραμμισμένος» με τους Έλληνες στα Εθνικά θέματα, είναι ένα μεγάλο ερώτημα, αφού, οι Έλληνες όπως και όλοι οι Διεθνείς Οργανισμοί  μιλούν για εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στη Μεγαλόνησο το 1974 και, ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης αποσιωπώντας το γεγονός της τουρκικής εισβολής, μιλά για «έξαρση του κυπριακού τη δεκαετία του 70»!

«Η κρίση [που προκλήθηκε με τη συμμετοχή του Ελπιδοφόρου Λαμπριανίδη στα τούρκικα πανηγύρια] φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι έχει ξεπεραστεί» δήλωσε, αφελέστατα, ο δράστης! διότι οφειλόταν σε «παρεξήγηση»!

Πλανάται πλάνην οικτράν ο Τούρκος πολίτης Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, αν νομίζει ότι η «κρίση» που προκάλεσε έχει ξεπεραστεί. Απ’ εναντίας, κατά το «ουδέν κακόν αμιγές καλού», άνοιξε δύο τεράστιας σημασίας κεφάλαια για την Ομογένεια. Το πρώτο, έχει να κάνει με την αξιολόγηση του προσώπου του και την αξιοπιστία του ως «πατριώτη». Το δεύτερο, αφορά την εθνική ανάγκη η Αρχιεπισκοπή Αμερικής να γίνει αυτοκέφαλη και, αν αυτό δεν είναι εφικτό, να ιδρυθεί ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αμερικής.

Ο Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης, που δεν έχει ευλάβεια μα μήτε και σύνεση, δεν είναι πια χρήσιμος σε κανέναν αφού:
Ως βλάσφημος και οικουμενιστής, δεν είναι χρήσιμος στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Οι Τούρκοι, με την πρόσκλησή του στα πανηγύρια του «σπιτιού της μητέρας πατρίδας» και τις θριαμβολογίες ότι είναι ο «πρώτος Τούρκος αρχιεπίσκοπος Αμερικής» τον έκαψαν.

Οι απανταχού της γης Έλληνες, δεν τον εμπιστεύονται, καθώς, δίκαια φοβούνται ότι, αφού τους πρόδωσε μια φορά θα τους ξανάπροδώσει και, στο Φανάρι, οι σχισματικοί Ρωμιοί κατάλαβαν ότι ο Ελπιδοφόρος είναι απελπιστικά λίγος για τη θέση που του εμπιστεύτηκαν.

Ο π. Βαρθολομαίος γνωρίζει ότι, το «καλό του χαρτί» στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής αποκαλύφθηκε!

Καιρός, να εφεύρει μια «κρίση», σαν αυτή που κατασκεύασε στη Μητρόπολη Χαλκιδώνας ή, μια «αυθόρμητη» «παραίτηση λόγω του επείγοντος του πράγματος», όπως έκανε με τον πρώην Αμερικής Δημήτριο και, να επαναφέρει στην Τουρκία τον κακοφόρο Λαμπριανίδη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Έτσι «φυλάνε Θερμοπύλες» οι Φαναριώτες
– Ελπιδοφόρος: ο ηγέτης της Ελληνικής Ομογένειας με το ισχυρό λόμπι, κομπάρσος σε τουρκική εκδήλωση

Σχετικά άρθρα

Μέτοικος

14 Μάι

Έξεστι Συμεώνι Φθίας ασχημονείν 

Γράφει ο Μέτοικος. «Στο μυστήριο της Αναστάσεως μετέχουν οι πάντες και τα πάντα. Δίκαιοι και αμαρτωλοί, άγιοι και άγριοι, ουράνιοι και καταχθόνιοι, καθαροί και ακάθαρτοι»

Κακόδοξος και υποστηρικτής όσων έχουν το «πάθος ατιμίας» ο π.Βαρθολομαίος

Γράφει ο Μέτοικος Πάντως, θα ήταν φοβερό να περιμένει ο κάθε άνθρωπος για να σωθεί, το χρόνο σωτηρίας του π.Βαρθολομαίου!  Οικολογική κρουαζιέρα και συνέδριο για την τάχα προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.