Επικαιρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι Ουνίτες της Ουκρανίας σε κοινή πορεία προς την «ενότητα»

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι Ουνίτες της Ουκρανίας σε κοινή πορεία προς την «ενότητα»

«Η επίσκεψη αυτή… παρέχει μια σταθερή βάση για την κοινή μας πορεία προς την ενότητα» (Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, 08/03/2024)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την 8η Μαρτίου 2024, ο προκαθήμενος της Ουνιτικής «Εκκλησίας» της Ουκρανίας «Αρχιεπίσκοπος» Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ και «επίσκοποι» της Ιεράς Συνόδου του επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στη Νέα Υόρκη [1].

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύ θαυμασμό του για τον Ουνίτη «Αρχιεπίσκοπο» και τη Σύνοδό του, ενώ με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής εκδήλωσης σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά καλωσόρισα τον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ, Προκαθήμενο της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας, και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του που τον συνόδευαν, στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς συγκεντρωθήκαμε σε κλίμα οικουμενικής αλληλεγγύης και κατανόησης».

Σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Πληροφοριών της Ουνιτικής «Εκκλησίας» [2] αποκαλύπτει ότι κατά την υποδοχή της αντιπροσωπείας των Ουνιτών, ο κ. Ελπιδοφόρος ανέφερε ότι:

«[Η επίσκεψη αυτή] σηματοδοτεί θετική και σημαντική πρόοδο στο διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών μας και παρέχει μια σταθερή βάση για την κοινή μας πορεία προς την ενότητα και τη συμφιλίωση».

Οι αυλοκόλακες του Φαναρίου συνεχίζουν ακάθεκτοι τη συμπόρευσή τους με τους αδίστακτους εχθρούς της Ορθόδοξης Πίστης.

Σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή προς μία άνομη «ένωση» με το ψέμα, την πλάνη και την απάτη, οι αγιασμένες και ομολογιακές μορφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας προειδοποιούν:

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος για την Ουνία στην Ουκρανία

«Αντίθετα, με άλλους τρόπους πολεμούν την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γεννηθήκαμε ορθόδοξοι και αυτό συνιστά ένα μέγα προνόμιο για εμάς ιδιαίτερα τους Έλληνες. Τίποτα να μην είναι ικανό να μας υποκλέψει την Ορθόδοξη πίστη. Τίποτα. Θα έρθουν μέρες δύσκολες. Έρχεται σαν μαύρο σύννεφο ο καθολικισμός, δηλαδή η παπική «εκκλησία». Σαν μαύρο σύννεφο θα πέσει πάνω στην ορθοδοξία και στις ορθόδοξες Εκκλησίες της ανατολής, στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία. Είναι γνωστό αυτό και από τις εφημερίδες. Ξέρετε τι γίνεται στην Ουκρανία; Μάχη ολόκληρη με τους Ουνίτες ρωμαιοκαθολικούς και με τους Ορθοδόξους. Όπως οι Κροάτες που είναι παπικοί, με τους ορθοδόξους Σέρβους. Ακόμη και μέσα στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που έσφαξαν οι Κροάτες 800 χιλιάδες με 1 εκατομμύριο ορθοδόξους Σέρβους. Υπάρχουν μίση. Αυτά έχουν γραφτεί. Για αυτό θα πρέπει με κάθε τρόπο να είμαστε όρθιοι, τίποτα να μην είναι ικανό να μας υποκλέψει την ορθόδοξη πίστη μας.

Ας φυλάξουμε λοιπόν την Ορθοδοξία μας σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό μας. Αλλά και την ορθοπραξία μας. Δεν είναι αρκετό να πιστεύω ορθόδοξα. Πρέπει να ζω και ορθόδοξα. Ορθοδοξία και Ορθοπραξία. Και να μην ξεχνάμε ότι η Ορθοδοξία είναι αυτός ο ίδιος ο Χριστός» [3].

Φλωρίνης Αυγουστίνος: Ποτέ στην θρησκευτική ζωή των ανθρώπων δεν παρουσιάστηκε τέτοιο σύστημα απάτης

«Η ουνία, αγαπητοί μου, κρινομένη από πλευράς ηθικής και θρησκευτικής και μόνο, προκαλεί τη φρίκη για κάθε πιστό τέκνο της Ορθοδοξίας. Ποτέ στην θρησκευτική ζωή των ανθρώπων δεν παρουσιάστηκε τέτοιο σύστημα απάτης. Οντως γέννημα νυκτός και όχι ημέρας, γνήσιο τέκνο του εωσφόρου, ο οποίος μόνο αυτός μπορούσε να υπαγόρευσει τέτοια μέθοδο εξαπατήσεως των ορθοδόξων ψυχών. Αυτή είναι η ουνία» [4].

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.