Επικαιρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος με ευχές σε γονείς και παιδιά

εικόνα άρθρου: Ο Αρχιεπίσκοπος με ευχές σε γονείς και παιδιά

Ακόμη και από τα παιδάκια που δεν τα συναγωνίζεται κανείς στο τρέξιμο, ήταν αισθητή η απουσία της χαράς, του γέλιου και του παιχνιδίσματος της φωνούλας τους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παραδοσιακά η ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού μας, αγιάζει και λαμπρύνει την Ορθοδοξία μας. Είναι η μοναδική και η αληθινή παγκόσμια εορτή του Τιμίου Σταυρού για την Ορθοδοξία που μας ενώνει με τη θυσιαστική και λυτρωτική χάρη Του. Αυτή την ημέρα, ανήμερα της εορτής του Σταυρού είχαμε τη χαρά να γίνει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον αγιασμό σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Όπως είθισται κάθε χρόνο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επισκέπτεται κάποιο σχολείο για την τέλεση του αγιασμού. Φέτος επέλεξε να τελέσει τον αγιασμό στον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι.

Στα περισσότερα σχολεία, αυτή τη διπλή χαρά τη σκίασαν οι εικόνες ντροπής της γενικής μασκοφορίας και της απουσίας των παιδιών από τον προαύλιο χώρο. Ακόμη και από τα παιδάκια που δεν τα συναγωνίζεται κανείς στο τρέξιμο, ήταν αισθητή η απουσία της χαράς, του γέλιου και του παιχνιδίσματος της φωνούλας τους. Η αγκαλιά των γονιών που τα γεμίζει με ευτυχία και ασφάλεια ήταν άδεια. Η ακολουθία ήταν σύντομη και η φοβία με τη μάσκα στο πρόσωπο επιβλήθηκε στις καρδιές των παιδιών, των γονιών και σε όλη την ατμόσφαιρα.

Ανάλογες του κλίματος ήταν και οι ευχές του Αρχιεπισκόπου στους ανέκφραστους γονείς: «Η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική για όλα τα παιδιά και να έχουν υπομονή, ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες». Επίσης ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο σε όλους. Συνέστησε να τηρούνται και με το παραπάνω για τα παιδιά, όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Να μη δίνουμε σημασία στις αντιδράσεις όσων γονέων υποστηρίζουν τα αντίθετα από τους ειδικούς, τονίζοντας πως «Μία οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί να ακούει τις όποιες φωνές, διότι αυτή έχει τις υπεύθυνες υπηρεσίες και τους υπεύθυνους παράγοντες που δίνουν οδηγίες και έχουμε καθήκον τις οδηγίες αυτές να τις εφαρμόζουμε».

Ακόμη δεν αρχίσαμε και ακούμε για το καθήκον και την εφαρμογή στα μέτρα προστασίας, για δυσκολίες και κουράγιο, θαρρείς πως τα παιδιά μας πάνε σε «πόλεμο». Εδώ έχουμε να κάνουμε με πολύ μικρά παιδάκια που ευτυχώς έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό τους, για να μη λιποθυμούν τουλάχιστον από την ασιτία. Αλλά με τη χρήση της μάσκας πώς θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν η γυμναστική και οι υπόλοιπες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το κουκλοθέατρο, η μουσικοθεραπευτική αγωγή και άλλα πολλά;

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα με τις ξεναγήσεις σε μουσεία, θα γίνουν με μάσκα ή χωρίς τη μάσκα; Ασφαλώς με τους γονείς τους θα πάνε, εκτός κι αν απαγορευτούν στο τέλος όλα για το καλό τους. Δεν πειράζει για ένα-δύο χρόνια να αλλάξει και ο σκοπός της παροχής προσχολικής ηλικίας. Να δοθεί δηλαδή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, σε βάρος της νοητικής και σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των νηπίων. Τόσο απλά. Όλα είναι ρευστά, άλλωστε τη ζωή μας, μάς την έχουν ονομάσει ως η νέα κανονικότητα και έτσι επιβάλλεται να ζούμε τώρα πια.

Αχ! Παιδάκια μας γλυκά, απ’ τους ανθρώπους ποιος μπορεί να σας καταλάβει πιο πολύ, εκτός από τη μαμά και τον μπαμπά; Οι οδηγίες, τα πρωτόκολλα και οι ΚΥΑ είναι ψυχρές και απρόσωπες και εσείς έχετε το πιο γλυκό και αγγελικό πρόσωπο, το οποίο χωρίς συνέπειες δεν μπορεί να το καλύψει και να το φιμώσει με τη μάσκα κανείς τους.

Είστε όλα τα παιδάκια μέσα στην αγκαλιά της Παναγίας μας.

Αγαπημένα μας παιδιά, το χαμόγελό σας, το γέλιο σας και η καθαρότητα του βλέμματός σας έχει ήδη καταισχύνει όλες τις μάσκες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ – Λέει ο λαός: “Εκεί που ήσουν ήμουνα κι εκεί που είμαι θα’ρθεις”
Παιδεία: Το βαθύ γεγονός
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει…
Απαξιωμένες προσφορές μιας νέας εκκλησιαστικότητας
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Εγκύκλιος του Μητρ. Θεσσαλιώτιδος για κλάματα
Η πονηρή έκκληση του Ι.Σ.Κ.Ε. προς τους πιστούς
Η Νέα εικονομαχία ξεκίνησε για τα καλά
Ενώ συνεχίζει τον ύπνο της η Εκκλησία…
Μητροπολίτης Δημητριάδος: Κανείς δεν καταδιώκει την πίστη μας και κανείς δεν θέλει να σταματήσει να λειτουργεί η Εκκλησία
“Είναι για καλό”. Πού είδε την καλοσύνη ο Μητροπολίτης Φλωρίνης;;
– Το αχτύπητο δίδυμο Σύρου και Αλεξανδρουπόλεως

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.